ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Άδικες διαμαρτυρίες για τη δημοσιοποίηση στοιχείων της alexa.com

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Άδικες διαμαρτυρίες για τη δημοσιοποίηση στοιχείων της alexa.com

Διαμαρτύρεται το Ηλιούπολη για Όλους για τη δημοσίευση μας σχετικά με τον πίνακα κατάταξης της alexa.com .
Τους συμπεριέλαβα χωρίς την έγκρισή τους σε μια λίστα που προφανώς τους κατατάσσει η alexa.com ,και παραδέχομαι το λάθος μου γιατί όντως η θέση τους αυτή είναι ανάμεσα στα ΜΜΕ που έχουν ειδήσεις μόνο για ένα δήμο και όχι και για όμορους όπως κάνουν αυτοί στο site τους. 

Η θέση τους δηλαδή είναι πλασματική και αφορά την πόλη μας ενώ θα έπρεπε στην αντίστοιχη λίστα να υπάρχουν και άλλα site ΠΟΥ παραλείψαμε όχι εσκεμμένα αλλά επειδή η ανάρτηση αφορούσε μόνο την πόλη μας.

Και από ότι φαίνεται πράξαμε κάκιστα αφού λόγω έλλειψης χρόνου δεν συμπεριλάβαμε και άλλους ιστοτόπους αφού  η ανάρτηση μας είχε προφανώς ΜΟΝΑΔΙΚΟ στόχο την πρωτιά του ΔΙΚΟΎ μας  ιστολογίου ως ΤΟΠΙΚΟΥ που αφορά ΜΟΝΟ την Ηλιούπολη.

Λάθος μας και την επόμενη φορά θα βάλουμε μέσα και site όπως το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και η zougla.gr για να καταλάβει και ο πλέον αδαής γιατί ακριβώς μιλάμε.

Είπαμε όμως πως οι περισσότεροι γνωρίζουν (λάθος κάναμε μάλλον) πως οι μεγάλοι διαδικτυακοί "παίχτες" βρίσκονται κάτω από την θέση 20 στην Ελλάδα ,αφού έχουν χιλιάδες καθημερινούς ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ επισκέπτες και εκατομμύρια pageviews.

Οι δικοί μας σαφέστατα και μοιάζουν σαν τους τριακόσιους του Λεωνίδα αφού οι αναρτήσεις μας είναι ελάχιστες.

Ας βάλουμε λοιπόν και τους υπόλοιπους μέσα για να έχετε καλύτερη ΕΙΚΟΝΑ 

Notia.gr 568 

Notianea.gr 633

Ηλιούπολη χωρίς Όρια (https://neahlioupolis.blogspot.com/) 1.280

Nou- Pou.gr 1335

ilioupolinews.gr 1.344

Ηλιούπολη για Όλους 1.428

ilioupoli.gr (σελίδα Δήμου Ηλιούπολης) 2.884

ilioupolis.gr 3.039

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 3.346

dday.gr 10.712

City of Ilioupolis No data!!

Σφυγμός της Ηλιούπολης No data

Όπως βλέπετε οι θέσεις τώρα άλλαξαν αφού προστέθηκαν και άλλα διαδικτυακά μέσα και φυσικά οι μετρήσεις της alexa.com είναι ενδεικτικές της απήχησης των μέσων.  Είναι ανοιχτές στο κάθε πολίτη και το μόνο μας "παράπτωμα" είναι πως συμπεριλάβαμε σε αυτές και ένα site που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο κερδίζοντας χρήματα μέσω διαφήμισης από αυτό. Και βέβαια στην ουσία τους πείραξε που είναι χαμηλά στις προτιμήσεις των αναγνωστών σύμφωνα με την κατάταξη του Αμερικανικού Κολλοσού που μετράει από το CNN μέχρι το τελευταίο ιστολόγιο σε κάθε γωνιά της γης. Αλλά εμείς τι φταίμε;

Μέσα σε λίγες ώρες μάλιστα βρέθηκαν πίσω και από το αξιόλογο site ilioupolinews.gr και φυσικά τα δύο πρώτα ΜΜΕ στα Νότια Προάστια είναι στην παρούσα φάση αυτά που βλέπετε.. 

Για όσους θεωρούν αναξιόπιστες της μετρήσεις ας αναζητήσουν από τις δύο εταιρίες alexa.com και Similarweb τα ρέστα και όχι βέβαια από τον δημοσιογράφο που δημοσιοποιεί κάτι που και ο τελευταίος πολίτης μπορεί να αναζητήσει στο διαδίκτυο ελεύθερα. 

Οι μετρήσεις προφανώς και δεν είναι δικές μου  και αφορούν χρήστες της alexa toolbar, υπάρχουν βέβαια και τα Google Analytics στα οποία όμως έχουν πρόσβαση μόνο οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ των μέσων εάν  βέβαια το επιθυμούν και ΕΧΟΥΝ και έτσι ουδείς άλλος γνωρίζει τα στοιχεία αυτά. 

Η δημοσίευση έχει σκοπό την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού και φυσικά ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ καμία εξουσιοδότηση για την ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ τέτοιων στοιχείων.

Τώρα γιατί ενοχλείται το ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και όχι οι υπόλοιποι αναζητήστε το εσείς. Εμείς άλλωστε ικανοποιήσαμε το προ μηνών  αίτημα τους και κατεβάσαμε αναρτήσεις τις οποίες οι ίδιοι θεωρούσαν συκοφαντικές για τους ίδιους. Αφού δεν ήθελαν να έχουν κόμμα και χρώμα δεν τους χαλάσαμε το χατίρι. 

Μετά από εξώδικο βεβαίως και αφού κοινοί γνωστοί επέμεναν πως δεν θα είχε κανένα νόημα μια δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε τάχα ομοϊδεάτες!!!! Τους ακούσαμε γιατί ήταν δεξιοί οι διαμεσολαβητές ,και επειδή έτσι και αλλιώς εμείς γενικότερα είμαστε ανοιχτοί στο ΔΗΜΟΣΙΟ διάλογο. Ακόμα και οι αναρτήσεις που "έπεσαν" συνοδεύτηκαν από δικό μου κείμενο.

Αλλά φαίνεται πως ουδείς έχει ακόμα κατανοήσει πως είναι αδύνατον να μας φιμώσει επικαλούμενος απίστευτους λόγους για να μην κάνουμε εμείς την δουλειά μας. 

Και η δουλειά μας είναι να παρέχουμε ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ χρήσιμη για τους πολλούς και όχι να κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Έτσι τα στοιχεία που δημοσιοποιούμε τα θεωρούμε απαραίτητα για το δημόσιο συμφέρον και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: