ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο καπιταλισμός έχει κανόνες και δεν χρειάζεται κρατική παρέμβαση για να λειτουργήσει "δίκαια" - Κάθε προσπάθεια κρατικής επέμβασης και στήριξης κάποιων επιχειρήσεων έναντι άλλων αποτελεί Σοβιετία!

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Ο καπιταλισμός έχει κανόνες και δεν χρειάζεται κρατική παρέμβαση για να λειτουργήσει "δίκαια" - Κάθε προσπάθεια κρατικής επέμβασης και στήριξης κάποιων επιχειρήσεων έναντι άλλων αποτελεί Σοβιετία!


Προφανώς και σε συνθήκες καπιταλισμού ο καταναλωτής ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ το ποιος θα "επιβιώσει" επαγγελματικά πάντα για να μην κατηγορηθούμε για ακόμη μια φορά άδικα. 

Έτσι όπως είμαστε και κατά του μεγάλου δημόσιου τομέα είμαστε κάθετα αρνητικοί και στις προσπάθειες της οιασδήποτε κυβέρνησης να διατηρεί προνόμια για συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων με το αιτιολογικό πως κρίνονται απαραίτητες για την επιβίωση της Ελληνικής Οικονομίας! 

Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με "χάρες¨ σε μελλοντικούς ψηφοφόρους και στην διατήρηση της ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ πως μπορεί ο μικρός επιχειρηματίας να συναγωνιστεί τον μεγάλο με κύριο προσόν του τις ανασφάλιστες θέσεις εργασίας που προσφέρει και τους μισθούς των 400 ευρώ! 

Εάν η κυβέρνηση θέλει να πετύχει πραγματικά χαμηλές τιμές θα πρέπει να αφήσει τον καπιταλισμό να λειτουργήσει και όχι να κυνηγάει εδώ και χρόνια ξένη εταιρία Super Market να πουλήσει τα προϊόντα της σε τιμές ανάλογες με αυτές που τα βρίσκεις στα ράφια άλλων βαλκανικών κρατών. 

Το ψωμί πήγε και σε φούρνους στην τιμή των 50 λεπτών επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου τόλμησε να τα βάλει με το καρτέλ των αρτοποιών. Η πρόκληση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι να επιτρέψει και πάλι σε εταιρία super market να το πουλάει πως 30 λεπτά την φραντζόλα και μάλιστα τώρα παρά τις διεθνείς ανατιμήσεις αφού έχουν περιθώρια συμπίεσης του κέρδους τους. 

Άλλωστε οι κατεψυγμένες ζύμες σήμερα είναι ο κανόνας και μπορεί να αποδειχθεί με σχετικούς ελέγχους σε όσους τάχα φτιάχνουν ψωμί με τον "παραδοσιακό" τρόπο. 

Όσον αφορά την ενέργεια κερδισμένοι θα βγουν τελικά ΜΟΝΟ οι καταναλωτές της ΔΕΗ αφού μια σειρά από ιδιωτικές εταιρίες δεν δείχνουν να ακολουθούν. 

Για τον λόγο αυτό και η ΔΕΗ διατηρεί ποσοστό πάνω από 80% στους καταναλωτές και οι περίπου 18 εταιρίες που την "ανταγωνίζονται" βολεύονται με το υπόλοιπο! Και "βολεύονται" γιατί δεν έχουν καμία διάθεση να επενδύσουν στην ενέργεια αφού κανένας μεγάλος διεθνής παίχτης δεν προτίμησε να έρθει στην Ελληνική αγορά όπου επιβιώνουν μόνο οι "κολλητοί" της εκάστοτε κυβέρνησης αφού οι κανόνες αλλάζουν σχεδόν ανά δίμηνο από πολιτικά πρόσωπα που ενώ ομιλούν υπέρ της ελεύθερης αγοράς διακατέχονται από τα ιδεώδη της Σοβιετίας! 

Θεωρούμε πως ο νέος υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχει βοηθήσει σημαντικά για να έρθουν ξένοι επενδυτές στη χώρα αλλά υπάρχουν πολλά εμπόδια που δεν αφήνουν έναν ικανό υπουργό να αλλάξει την χώρα μας και να την κάνει πραγματικό δυτικό κράτος..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: