ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κάτοικοι της Ηλιούπολης διαμαρτύρονται για έκταση που ανήκει στον δήμο Βύρωνα και στην Ιερά Μονή Πετράκη! - Εκδήλωση διαμαρτυρίας στον ΙΝ Αγίου Παύλου & Παναγίας Πουρσιωτίσσης

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Κάτοικοι της Ηλιούπολης διαμαρτύρονται για έκταση που ανήκει στον δήμο Βύρωνα και στην Ιερά Μονή Πετράκη! - Εκδήλωση διαμαρτυρίας στον ΙΝ Αγίου Παύλου & Παναγίας Πουρσιωτίσσης

 

Πρώτα έχτισαν μέσα στο δάσος τα ακίνητά τους , και μετά διαμαρτύρονται γιατί ένας ναός δεν τους παραχωρεί τον προαύλιο χώρο του για θέση πάρκιν! 

Και όλα αυτά με την υποστήριξη του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης,  το οποίο αποφάσισε για περιοχή που δεν του ανήκει πως πρέπει να μην υπάρχει μπάρα ελεγχόμενης στάθμευσης , αφού η έκταση είναι δασική! 

Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή έχει κατασκευάσει και διατηρεί σε δασική έκταση το γκαράζ του δήμου και τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων μέσα στο δάσος του Υμηττού αλλά για τις δικές της αυθαιρεσίες που ξεκίνησαν από την δεκαετία του 1980 δεν έχει λύσεις. 

Ευτυχώς τα πολλά οικόπεδα που είχε οικειοποιηθεί με την μέθοδο των παράνομων καταλήψεων και κέρδισε τελικά με  μια δίκη που επικράτησε ο πολιτικός καιροσκοπισμός και καταπατήθηκε κάθε έννοια δικαίου ανήκουν πλέον στην  ΕΤΑΔ Α.Ε  που έχει αρχίσει να τα ενοικιάζει σε ιδιώτες. 

Σε απλά ελληνικά οι δημοτικές αρχές πέτυχαν να πάρουν τα ακίνητα από τους κληρονόμους ενός ιδιώτη που είχε τίτλους ιδιοκτησίας για να ενοικιαστούν ή να  πουληθούν σε άλλους. 

Μπροστάρης στον αγώνα αυτόν ήταν ο αείμνηστος κομμουνιστής δήμαρχος Δημήτρης Κιντής που διοργάνωσε με λιγοστούς οπαδούς του αυτές τις καταλήψεις που οδήγησαν τελικά σε δικαίωση όσων θεωρούν πως το κράτος μπορεί να παίρνει την περιουσία ιδιώτη χωρίς αποζημίωση για το "κοινό καλό". 

Η πλάκα είναι πως η ιδιοκτησία που αφαιρέθηκε από τους κληρονόμους Νάστου ήταν "κατοχυρωμένη" με τα ίδιους ακριβώς τίτλους ιδιοκτησίας με την οποία έχει στην κατοχή τους χιλιάδες εκτάσεις η Ελλαδική Εκκλησία όπως και ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης αλλά για αυτούς προφανώς υπάρχει άλλη Δικαιοσύνη. 

Σε κάθε περίπτωση έστω και ελέω χρεοκοπίας του Ελληνικού κράτος επικράτησε το "δίκαιο" και έτσι με θυμηδία βλέπουμε να διαμαρτύρονται για το δάσος όσοι έχτισαν τα σπίτια τους μέσα σε αυτό και τα νομιμοποίησαν δεκαετίες αργότερα μπαίνοντας σε ένα σχέδιο πόλεως που έχει μέσα του περιοχές που με δυσκολία ανεβαίνουν τα απορριμματοφόρα του δήμου μας. 

 Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αισθανόμαστε "τυχεροί" που η δημοτική αρχή της πόλης μας αντέδρασε δείχνοντας αντανακλαστικά και έτσι για τους θιασώτες του Δημήτρη Κιντή ο νέος δήμαρχος μας Γιώργος Χατζηδάκης φαντάζει άξιος συνεχιστής αφού διεκδικεί και εκτάσεις για θέσεις πάρκιν των δημοτών μας που ανήκουν σε όμορους δήμους! 

Όσο για τον δήμαρχο Βύρωνα κ. Κατωπόδη αυτός έχει πολλά προβλήματα αφού δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν ιδιώτες για τον λόφο Κοπανά στο δήμο του. 

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ δήμαρχος περιμένει πολιτικές αποφάσεις από μια επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα ακυρώνουν τις δικαστικές αποφάσεις και θα παραχωρούν στον δήμο εκτάσεις που επιδικάστηκαν σε ιδιώτες. 

Κυριακή στις πέντε και μισή το απόγευμα καλούνται ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ οι κάτοικοι της περιοχής να διαδηλώσουν για το δικαίωμά τους να παρκάρουν στον προαύλιο χώρο ενός ναού και γιατί όχι να γκρεμιστεί και ο ναός για να έχουν περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής πάρκιν! 

Άλλωστε οι ναοί όπως μας λένε οι κομμουνιστές είναι πολλοί και η φτώχεια που έφερε ο καπιταλισμός μεγάλη! 

Και βέβαια δεν θα γράφαμε καθόλου την ανάρτηση εάν δεν βλέπαμε πως ο λαϊκισμός και οι τζάμπα μαγκιές ζουν και βασιλεύουν κάτι που διαπιστώσαμε και χθες με την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας όπου κάποιοι αφελείς θεωρούν πως μπορεί να σταματήσει την προκλητικότητα των Τούρκων. Η πραγματικότητα είναι πως θα τους ωφελήσει σε μια περίοδο που οι σχέσεις τους με τις ΗΠΑ ήταν κάκιστες και που εξαιτίας της αυταπάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη πως μπορεί η Ε.Ε να αποκτήσει δικό της στρατό ( προφανώς για να αντιπαρατεθεί με αυτόν του ΝΑΤΟ) θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: