ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Κώστας Σεφτελής: Ουδεμία σχέση είχε ο δήμος Ηλιούπολης με το πρόγραμμα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης & χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή που αφορά μια καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Κώστας Σεφτελής: Ουδεμία σχέση είχε ο δήμος Ηλιούπολης με το πρόγραμμα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης & χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή που αφορά μια καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία


Το συγκεκριμένο είναι  καθαρά προσωπική και ιδιωτική πρωτοβουλία και ουδεμία απολύτως σχέση έχει με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηλιούπολης.
Θα υπάρξουν σεμινάρια και εκπαιδεύσεις σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Πουλος Ιωαννης και σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την κ. Georgia Sinodinou, την Ε.Ο.Δ.Π.Η και άλλους φορείς που θα παράσχουν και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, για τα οποία θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Με την ευκαιρία να ενημερώσω πως αυτό το διάστημα διαμορφώνουμε την αίθουσα των Πολυκλαδικών, που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο μας στο Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. της Ηλιούπολης στην οποία θα στεγαστεί η Σχολή Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Κώστας Γ. Σεφτελής
Αναπλ. Συντονιστής Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηλιούπολης


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Είχαμε αναφερθεί για την συγκεκριμένη δράση ( διαβάστε εδώ) μετά την ολοκλήρωσή της και όχι πριν! Τελικά έστω από τύχη! δεν προτρέψαμε κάποιους να συμμετάσχουν σε κάτι που δεν ήταν ΔΩΡΕΑΝ ( όπως άλλωστε τίποτα στον καπιταλισμό , αλλά που δεν φανταζόμασταν πως το κόστος θα καλούνταν να πληρώσει ο εθελοντής και όχι ένας κρατικός φορέας που μόνο όφελος έχει από εκπαιδευμένους πολίτες) . Έτσι η εκπαίδευση όλων  , δηλαδή και αυτών που τα παίρνουν γρήγορα,  και όσων είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως -όπως εμείς που δεν βάζουμε μυαλό και επιμένουνε να στεναχωρούμε τους πάντες με την ΑΛΗΘΕΙΑ - στοίχισε 30 ΕΥΡΩ. 

Λογικά  λοιπόν ο κ. Σεφτελής  βγήκε ΔΗΜΟΣΙΑ να διαχωρίσει την θέση του δήμου από το εν λόγω σεμινάριο,  αφού προφανέστατα και εάν θεωρείς  ως δημοτική αρχή πως κάποιος μεταφέρει αναγκαίες γνώσεις στους πολίτες σου ή στους υπαλλήλους σου,  πληρώνεις εσύ ως δήμος αυτόν που θα κάνει το σεμινάριο. 





Και επειδή ρωτούσαμε στην προηγούμενη ανάρτησή μας τι σκέφτεται να κάνει ο δήμος μας απάντησαν πως σύντομα θα έχουμε ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. 

Άλλωστε και στην αφίσα του σεμιναρίου δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά για εμπλοκή του δήμου μας. Και οι υπεύθυνοι του σεμιναρίου ενημέρωναν για το κόστος του όσους ρωτούσαν τηλεφωνικά περισσότερες διευκρινήσεις. 

Και βέβαια πως είχε κόστος χωρίς να αναφέρει το ποσό παραδέχεται και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας κ. Γιώργος Μπενάς σε σχόλιό του στο facebook. 




Συγχαρητήρια λοιπόν σε όσους έδωσαν 30 ευρώ και έμαθαν πέντε πράγματα , θα προτιμούσαμε αυτά να είχαν δοθεί ( και θα δοθούν από τον δήμο όπως φαίνεται σε άλλο φορέα ) και βέβαια ως "ανεπίδεκτοι μαθήσεως" που είμαστε δεν περιμένουμε να "σωθούμε" από εθελοντές αλλά από επαγγελματίες! Βέβαια με μια απλή ματιά στις θέσεις των ελληνικών πανεπιστημίων μας στην παγκόσμια κατάταξη τους εγχώριους επαγγελματίες δεν τους εμπιστευόμαστε και πολύ, περιμένοντας μονίμως, αφού η Παιδεία μας δεν αλλάζει,  βοήθεια από έξω! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: