ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το σκίτσο από την "Ηλιοτυπία" και ο δικός μας σχολιασμός

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Το σκίτσο από την "Ηλιοτυπία" και ο δικός μας σχολιασμός

 

Το σκίτσο από την νέα μηνιαία εφημερίδα "Ηλιοτυπία"  που μάλλον είναι επιεικής ή  δεν έχει αντιληφθεί , πως όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης ,

 το ΜΟΝΟ που επιδιώκουν είναι , όχι να κάνουν "σκαμνάκι" στο δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη να αλλάξει τις λάμπες , αλλά να συζητάνε ατέρμονα για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού  ώστε αυτές  να μην αλλάξουν  ΠΟΤΕ. 

Ο λόγος είναι πως θέλουν , να γίνει ο νέος ηλεκτροφωτισμός με τον δικό τους τρόπο,  που για αυτούς είναι πιο διαφανής ( για εμάς o δανεισμός σήμερα σημαίνει "αυτοκτονία") και κυρίως να καρπωθούν την μη ύπαρξη νέου οδοφωτισμού στις κάλπες του 2023. 

Έτσι βλέπουν υπερκοστολογήσεις πριν ακόμα γίνει ο διαγωνισμός και βέβαια θεωρούν υπερβολικό το τίμημα ενώ γνωρίζουν ήδη το ΚΟΣΤΟΣ ανάλογων αλλαγών στους δήμους Ελληνικού- Αργυρούπολης και Αλίμου. 

Αναπαράγουν διαρκώς και τις αόριστες καταγγελίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας αγνοώντας την δημόσια τοποθέτηση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλίας Χρηστίδου πως οι καταγγελίες δεν αφορούν τον δικό μας δήμο! Όχι βέβαια πως οι ασυναρτησίες των εργαζομένων του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας έχουν καμία βάση. 

Στο "κόλπο" και το ΣΕΔΗ το οποίο αποτελεί τροχοπέδη για την πόλη μας και προφανέστατα η στήριξη από τις δημοτικές παρατάξεις αποτελεί τρανή απόδειξη πως τίποτα δεν μάθαμε από την χρεοκοπία μας και τα συνεχόμενα μνημόνια. 

Η δική μας ένσταση στα όσα έχουν συζητηθεί έως τώρα είναι ΜΟΝΟ στο διαφαινόμενη λύση των κινέζικων led που δεν θα κάνουν την πόλη μας να αλλάξει επίπεδο , κάτι που θα είναι εμφανές σε όσους σχεδιάζουν να τα προτιμήσουν μη βάζοντας κριτήρια φωτεινότητας παρά μόνο τα στάνταρ που ακολουθούν άλλωστε όλες οι εταιρίες και αφορούν χρησιμοποίηση υλικών φιλικά προς το περιβάλλον. 

Η φωτιστική απόδοση δεν είδαμε να προβληματίζει κανέναν ιδιαίτερα σε δημοτικό συμβούλιο όταν  συζητήθηκε το θέμα , και φυσικά οι ενστάσεις ήταν στο κόστος και στον τρόπο που αυτό θα κατανεμηθεί . 

Η διοίκηση πρότεινε για 12 χρόνια ιδιωτική εταιρία , να έχει την ευθύνη του οδοφωτισμού και από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση προτιμά των δανεισμό και την αποπληρωμή μέσω δανείου του ιδιώτη που θα τα βάλει , μην έχοντας όμως κοινή γραμμή για το ποιος θα αναλάβει την συντήρηση του δικτύου. 

Υπάρχει και η Λαϊκή Συσπείρωση που προφανέστατα θέλει την τοποθέτηση και την συντήρηση των led από τον δήμο με υπαλλήλους που θα προσληφθούν,  και θα συντηρούν το δίκτυο ενώ είναι κάθετα αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση που θα κάνει για τα επόμενα 12 χρόνια και όχι μόνο,  υπεύθυνη  του οδοφωτισμού της πόλης μας , μια ιδιωτική εταιρία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: