ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό για την πόλη και όχι μόνο .........

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ειδήσεις σε ένα λεπτό για την πόλη και όχι μόνο .........

Η επεξεργασμένη εικόνα είναι προφανέστατα από το site ilioupolinews.gr 


  • Από άλλους περιμέναμε μια κεντροδεξιά εφημερίδα για την πόλη μας από αλλού ήρθε. Χθες κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας του Γιάννη Καραμαγκάλη που αποτελεί την έντυπη έκδοση του ilioupolinews.gr , που έκανε την εμφάνισή του προεκλογικά το 2019. Από τότε έχει αποκτήσει το δικό του κοινό και φυσικά η έκδοση μηνιαίας εφημερίδας καλύπτει και όλους αυτούς τους λάτρεις των εντύπων και όσους για διάφορους λόγους δεν το έχουν με το διαδίκτυο. Τα γραπτά μένουν σε κάθε περίπτωση και δικαιώνουν ή "εκθέτουν" τους συντάκτες τους.

  • Παραλογισμός επικρατεί στις δημοτικές παρατάξεις με το θέμα του ηλεκτροφωτισμού και τις σφοδρές αντιδράσεις όσων θέλουν να μπουν μεν τα led αλλά με δανεισμό του δήμου μας και όχι με παραχώρηση τμήματος των ανταποδοτικών τελών στην ιδιωτική εταιρία που θα τα τοποθετήσει και θα έχει και την συντήρησή τους για 12 έτη. Θέλουν δηλαδή να επιβάλλουν στην πλειοψηφία τον τρόπο που θα προχωρήσει στον ηλεκτροφωτισμό της πόλης παρόλο που γνωρίζουν πως ο εκλογικός νόμος του 2019 την έχει κάνει "δέσμια" δημοτικών συμβούλων που μάλλον θεωρούν πως θα αγοράσουν led λάμπες για το σπίτι τους εάν κρίνουμε από το ποσό που θέλουν να δαπανήσουν για αυτό. Η μοναδική μας ένσταση αφορά την χώρα προέλευσης των led την οποία βέβαια και δεν γνωρίζουμε αφού ο διαγωνισμός δεν έχει καν προκηρυχθεί αλλά βλέποντας το τι συμβαίνει και σε άλλους δήμους βλέπουμε πως ευνοούνται τα κινεζικά led , με εμάς να επιμένουμε πως στον καπιταλισμό ό,τι πληρώσεις παίρνεις! Ενίοτε μπορείς να πληρώσεις και πολλά παραπάνω εάν ζεις σε ένα κράτος που υποκρίνεται πως οι διαγωνισμοί του είναι αδιάβλητοι και δεν έχει καθιερώσει νομικά την προμήθεια εθελοτυφλώντας πως αυτά δεν γίνονται! Γίνονται και το θέμα δεν είναι να φτιάξουμε "κοινωνία αγγέλων" αλλά να καθορίσουμε με σαφήνεια το ύψος της μίζας κάθε έργου και κυρίως σε ποιο ταμείο θα μπαίνει αυτή. Όλα τα άλλα είναι απλώς ευρωπαϊκές υποκρισίες,  ανάλογες με αυτές της Γαλλίας σήμερα που θεωρεί πως μπορεί να υψώσει το ανάστημά  της απέναντι στην μοναδική υπερδύναμη! 

  • Μεγάλη Βρετανία- ΗΠΑ- Αυστραλία είπαν ΟΧΙ στις μεθόδους της Κίνας που καταπατούν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού και αναμένουμε την θέση της Ε.Ε που εδώ και καιρό κλείνει το μάτι και ανέχεται αθέμιτες πρακτικές από μια κομμουνιστική χώρα που καταπατά διαρκώς τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει πετύχει να πουλάει προϊόντα χαμηλής ποιότητας σε όλες τις αγορές του κόσμου. Δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσουν οι "σοφοί" της Ε.Ε αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι πως στο τέλος θα επικρατήσουν όσοι έχουν συγκεκριμένες αρχές και αξίες και όχι φυσικά όσοι συναλλάσσονται με κράτη παρίες όπως η Κίνα. 

  • Ανακαινίζονται παιδικές χαρές της πόλης,  από τις πολλές που δημιουργήθηκαν χωρίς καμία πρόβλεψη σε ακίνητα που υφάρπαξε ο δήμος μας από τους Νασταίους. Τώρα εάν αυτές θα μπορέσουν να πάρουν ποτέ πιστοποιήσεις ασφάλειας , δεν το γνωρίζουμε και φυσικά όταν γίνει η "στραβή" , όλοι θα τα βάλουν με τον άτυχο που θα βρίσκεται σε θέση ευθύνης και είχε μόνο μια επιλογή που δεν θα άρεσε στους λαϊκιστές της πόλης. Αυτή θα ήταν να κλείσει τις παιδικές χαρές που δεν τηρούν βασικούς κανόνες που προβλέπουν ευρωπαϊκές κυρίως συμβάσεις ασφαλείας,  και οι οποίες προφανώς και δεν τηρούνται στα βαλκάνια. 

  • Να δείτε που επειδή το πιο "δημοφιλή" τοπικό ΜΜΕ με θέση στον κόσμο σύμφωνα με την alexa.com περί τις 252.000 δεν θα διαφημίσει ως όφειλε την πρωτιά του επειδή επί χρόνια πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες αμφισβητώντας τον Αμερικανικό Κολοσσό που όπως σας έχουμε πει και άλλη φορά δεν είναι μονοπώλιο υπάρχει και το Similar web για όσους νομίζουν πως αδικούνται! 

  • Σας ευχαριστούμε που μας "κρατάτε" στο να μην είμαστε No data παρόλο που σας έχουμε "στεναχωρήσει" αφού σλόγκαν μας είναι πως η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν μπορεί να αποκρύπτεται όσο σκληρή και εάν είναι για κάποιους ακόμα και για εμάς που ουδέποτε σας κρύψαμε οτιδήποτε μας αφορά. Ακόμα και πράγματα που σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο αποτελούν προσωπικά δεδομένα. Οι μόνιμοι επικριτές μας φοβούνται και τα πτυχία τους να παρουσιάσουν και όχι φυσικά επειδή φοβούνται μην τα ματιάσουμε αλλά επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: