ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τους "ενώνει" η ΕΠΟΝ που βέβαια προσχώρησε στο ΕΑΜ -ΕΛΑΣ και ήθελε να κάνει την χώρα μας Σοβιετία! - Λαϊκιστές χειρίστου είδους τιμούν ανύπαρκτους ήρωες !

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Τους "ενώνει" η ΕΠΟΝ που βέβαια προσχώρησε στο ΕΑΜ -ΕΛΑΣ και ήθελε να κάνει την χώρα μας Σοβιετία! - Λαϊκιστές χειρίστου είδους τιμούν ανύπαρκτους ήρωες !

Επονίτισσες πολεμάνε εναντίον του Ελληνικού Στρατού με όραμα τους μια κομμουνιστική Ελλάδα


Ήθελαν να μας κάνουν ΣΟΒΙΕΤΙΑ αλλά κάποιοι παντελώς ανιστόρητοι μας τους πουλάνε για ήρωες και κυρίως δημοκράτες. Αυτούς που εάν επικρατούσαν θα μας έκαναν Αλβανία του Χότζα, ΕΣΣΔ του Στάλιν, Γιουγκοσλαβία του Τίτο ή Ρουμανία του Τσαουσέσκου. Θέλουν ως ηττημένοι να ξαναγράψουν την Ιστορία στα φασιστικά τους μέτρα και τιμούν όσους αγωνίστηκαν για να γίνουμε κομμάτι του ανατολικού μπλοκ με ό,τι καταστρεπτικό αυτό θα συνεπάγονταν για την χώρα μας. Έτσι μια χούφτα συνδημοτών μας "τίμησε" και φέτος την Επονίτισσα-  κομμουνίστρια Ηρώ Κωνσταντοπούλου΄
Οι δημότες αυτοί  θα προτιμούσαν  να ζουν φαίνεται σε μια κομμουνιστική ανελεύθερη κοινωνία και δεν τους αρέσει  αυτή που κερδίσαμε πολεμώντας μαζί με Βρετανούς και Αμερικανούς τους κόκκινους φασίστες. 

Κρίμα που δεν είχε καλεστεί να παραστεί στις εκδηλώσεις αυτές και η τριάδα των υπουργών της κυβέρνησης της ΝΔ που είναι κόκκινο πανί για κάθε λογής φασίστα! Εάν και θεωρούμε πως δεν θα απέδιδαν τιμές στους χιλιάδες Επονίτες που έχασαν την ζωή τους όχι μόνο από τους Γερμανούς κατακτητές αλλά και από τις μετέπειτα Ελληνικές κυβερνήσεις για την συμμετοχή τους στα Δεκεμβριανά. Οι μόνοι που δικαιούνται να αποδίδουν τιμές στην Ηρώ Κωνσταντοπούλου είναι οι κομμουνιστές που συνεχίζουν έως σήμερα τους αγώνες της. Αγώνες που αφορούν την ήττα των συμμάχων μας και την μετατροπή της χώρας μας σε μια λαϊκή δημοκρατία δηλαδή σε ένα ανελεύθερο κομμουνιστικό κράτος. Τώρα τι κατάλαβε ο Γαβριήλ Αραμπατζής από τον αγώνα της Ηρούς δεν γνωρίζουμε όπως και όσοι επί χούντας έκαναν χρυσές δουλειές εξολοθρεύοντας και κυνηγώντας κομμουνιστές μόνο και μόνο για να πλουτίσουν αφού αυτά τα αποβράσματα ήταν το ίδιο φασίστες με τους κομμουνιστές. Το απέδειξαν σακατεύοντας με το "καλημέρα" της "επανάστασής" τους τον Εθνικιστής και αγωνιστή του ΕΔΕΣ Σπύρο Μουστακλή. 

Απέραντη υποκρισία και ΟΝΕΙΔΟΣ το να αποδίδεις τιμές σε μια κομμουνίστρια την ώρα που με τις πολιτικές σου επιλογές στηρίζεις συμμάχους που την δολοφόνησαν! Γιατί εάν δεν τον γνωρίζουν οι "Κασιδιάρηδες" της πόλης δεν σκότωσαν Επονίτες μόνο οι κακοί Γερμανοί αλλά και όλοι όσοι ορθώς κατά εμάς δεν άφησαν την χώρα μας να προσχωρήσει στην απόλυτη βαρβαρότητα του ανατολικού μπλοκ και να γίνει Σοβιετία. 

Οι "δημοκράτες" κυρίως κεντροδεξιοί που συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις προφανώς δεν έχουν ούτε ΙΕΡΟ ούτε ΟΣΙΟ , και εάν ζούσε η Ηρώ προφανέστατα και θα τους έφτυνε εάν δεν μπορούσε να τους σκοτώσει! Η παρουσία ιερέων αποτελεί τρανή απόδειξη πως προκειμένου να έχουν τον μισθό τους υπηρετούν αποδεδειγμένα την οιαδήποτε χούντα! Η Ηρώ ήταν κομμουνίστρια και ηρωίδα για όσους ακόμα και σήμερα πολεμούν όσα εμείς λατρεύουμε. Δηλαδή την Αστική Δημοκρατία και την Δύση. 

Η ΕΠΟΝ αυτοπροσδιοριζόταν από τα ιδρυτικά της κείμενα και το καταστατικό της ως οργάνωση εθνικοαπελευθερωτική, αντιφασιστική - προοδευτική, αντιπολεμική - φιλειρηνική. 
Οι φιλειρηνιστές της ΕΠΟΝ μετά την ένταξή τους στον ΕΑΜ - ΕΛΑΣ 


Βασικούς της σκοπούς είχε:

Την εθνική απελευθέρωση, την πλέρια ανεξαρτησία και ακεραιότητα της Ελλάδας, με καθημερινό και αδιάκοπο αγώνα.

Την υπεράσπιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων της νέας γενιάς στη ζωή, στη μόρφωση και στον πολιτισμό.

Την εξολόθρευση του φασισμού τόσο στα χρόνια της κατοχής όσο και μετά, με όποια μορφή κι αν παρουσιαζόταν.

            ΕΑΜ -ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! Αυτός τουλάχιστον ξέρει γιατί πήγε ... 


Τον αγώνα κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων για την κατοχύρωση της ειρήνης με βάση την αυτοδιάθεση των λαών και νεολαιών και την αδελφική συνεργασία τους.

Την ανοικοδόμηση της Ελλάδας από τα ερείπια του πολέμου προς το συμφέρον και την ευημερία ολόκληρου του λαού της.

Για να μην έχουν αυταπάτες κάποιοι φιλελεύθεροι που πήγαν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης η ΕΠΟΝ που προσχώρησε στο ΕΑΜ που ο ύμνος του ήταν ενδεικτικός του τι ακριβώς πρέσβευε. 

Τρία γράμματα μόνο φωτίζουν
την ελληνική μας την γενιά
και μας δείχνουν φωτεινό τον δρόμο
για να φέρουμε την λευτεριά
και μας δείχνουν φωτεινό τον δρόμο
για να φέρουμε την λευτεριά
Είναι του αγώνα μας τα φώτα
κι ο λαός ακολουθεί πιστά,
νέοι, γέροι, όλοι μαζί φωνάζουν:
ζήτω, ζήτω, ζήτω το ΕΑΜ
νέοι, γέροι, όλοι μαζί φωνάζουν:
ζήτω, ζήτω, ζήτω το ΕΑΜ
Το ΕΑΜ μας έσωσε απ' την πείνα
θα μας σώσει και πάλι απ' την σκλαβιά
Έχει ενώσει όλο τον λαό μας,
έχει την ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ,
κι έχει πρόγραμμα λαοκρατία.
ζήτω ζήτω, ζήτω το ΕΑΜ
κι έχει πρόγραμμα λαοκρατία.
ζήτω ζήτω, ζήτω το ΕΑΜ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: