ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ανακοίνωση της ΖΕΗ για το θέμα με το καταφύγιο αδέσποτων ζώων της πόλης μας που έχει ανακύψει

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Ανακοίνωση της ΖΕΗ για το θέμα με το καταφύγιο αδέσποτων ζώων της πόλης μας που έχει ανακύψει




Είναι αλήθεια ότι το μικρό μας καταφύγιο δεν έχει άδεια. Θέλετε να το πούμε παράνομο; Να το πούμε. Είναι ένα καταφύγιο που φτιάξαμε με τα χέρια μας και με τη βοήθεια του Δήμου μας για να παρέχουμε προσωρινή φιλοξενία σε έναν περιορισμένο αριθμό αδέσποτων ζώων που βρίσκονται σε ανάγκη μέχρι την υιοθεσία τους. Με τα σπίτια των ελάχιστων εθελοντών μας συνεχώς γεμάτα ζώα, με πολλούς δημότες εχθρικούς απέναντι στα αδέσποτα, δεν υπήρχε άλλη λύση. Δεν μας έδωσε το ελληνικό κράτος τόσα χρόνια κάποιο άλλο νόμιμο και αξιόλογο και το αρνηθήκαμε!
Ένα μικρό καταφύγιο που δεν έχει όλα όσα θα έπρεπε να έχει από θέμα κτιριακών υποδομών και χώρου. Έχει όμως πολύ αγάπη και καθημερινή φροντίδα για τα πλάσματα που προσωρινά μένουν εκεί. Έχει εθελοντές που πραγματοποιούν αφιλοκερδώς 2 βάρδιες ημερησίως διάρκειας 4-5 ωρών η κάθε μια. Βάρδιες για την επιμελή καθαριότητα των χώρων, θεραπείες, εκπαίδευση σε συνεργασία με εκπαιδεύτρια που μας επισκέπτεται εθελοντικά συχνά, εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και απαραίτητα 2 ημερήσιες βόλτες για το κάθε ζώο έξω από το καταφύγιο αλλά και προαυλισμός αυτών. Αυτά λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα, 365 μέρες το χρόνο, Χριστούγεννα, Πάσχα, ΣΚ, αργίες, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ακόμα και αν έχουμε 40 πυρετό.
 
Αν οι Ηλιουπολίτες φιλοξενούσαν κάθε φορά ένα από αυτά δεν θα χρειάζονταν αυτό το παράνομο καταφύγιο. Εμείς δεν θα είχαμε αυτά τα ζώα. Όλα τα επείγοντα μπήκαν σπίτια μας και σε αυτό το καταφύγιο. Έπρεπε να τα κρατήσουμε, γιατί κάποια ήταν κουτάβια, άλλα έπρεπε να αποθεραπευτούν, να προσπαθήσουμε για όλα να βρουν καλές υιοθεσίες. 

Όποτε βρουν. Δεν τα παρκάραμε. Τα αγαπάμε, τα φροντίζουμε, τα προωθούμε με τεράστιο κόστος σε πολλαπλά επίπεδα. Όσο λοιπόν οι άλλοι θα βάζετε όρια στο πόσα ζώα θα έχετε σπίτι σας αλλά θα κατηγορείτε εμάς που δεν μας επιτρέπεται να βάζουμε όρια στο πόσα ζώα μπορούμε να αναλάβουμε, τόσο ο αριθμός των ζώων του καταφυγίου θα παραμένει ακατέβατος και εμείς θα είμαστε οι παράνομοι. Αυτό το καταφύγιο βρίσκει σπίτια σε πολύ μεγάλο αριθμό σκύλων το χρόνο. Δίνει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε αυτά που συμπολίτες μας εγκαταλείπουν. Δίνει την ευρωπαϊκή εικόνα ενός Δήμου χωρίς αδέσποτα στους δρόμους. Το καταφύγιο αυτό είναι η περιουσία των ζώων της Ηλιούπολης, ούτε δική μας, ούτε κανενός.

 
Εάν αυτό το καταφύγιο κλείσει επειδή δεν έχει άδεια – σε αντίθεση με τα επίσης μη αδειοδοτημένα κυνοκομεία κολαστήρια όλης της Ελλάδας – ας κλείσει. Οι σκύλοι αναγκαστικά θα επανενταχθούν στις γειτονιές, με ό,τι αυτό σημαίνει για αυτούς. Εμάς θα μας στείλει σπίτι μας και θα μας δώσει πίσω τις ζωές μας. Ελπίζουμε τότε να πάρετε τη θέση μας και να βοηθάτε ό,τι βλέπουν οι Ηλιουπολίτες αλλά δεν θέλουν να αναλάβουν για να μην καταστρέψουν τη ζωή τους. Ελπίζουμε σε αυτά τα άδολα πλάσματα να φερθείτε με καλοσύνη.
 
Με εκτίμηση
Η ομάδα της ΖΕΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: