ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Χωρίς κολωνάκια τα πεζοδρόμια θα παραμείνουν το "καλύτερο" πάρκιν για κάθε είδους όχημα

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Χωρίς κολωνάκια τα πεζοδρόμια θα παραμείνουν το "καλύτερο" πάρκιν για κάθε είδους όχημα

 


Τα σιδερένια "κολωνάκια" παραμένουν το μόνο αποτρεπτικό μέσο για να μην καβαλάνε τα αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια. 

Όμως και παρόλο που το πεζοδρόμιο πέριξ του δημαρχείου είναι γεμάτο από αυτά μαθαίνουμε με έκπληξη πως είναι παράνομα για όποιον ιδιώτη δεν έχει σχετική άδεια και η τεχνική υπηρεσία του δήμου προτρέπει τους ιδιοκτήτες να κάνουν αιτήματα για ζαρντινιέρες! . 

Το σαθρό επιχείρημα για την αφαίρεσή τους είναι ο τραυματισμός κάποιου πολίτη λες και σε ζαρντινιέρα δεν μπορεί να χτυπήσει κάποιος ή άμα ανέβει αυτοκίνητο πάνω δεν θα "σαρώσει" όποιον περπατάει αμέριμνος. 

Τα κάγκελα του πρώην δημάρχου Δημήτρη Αβραμόπουλου έσωσαν την Αθήνα από πολλά περιστατικά αλλά προφανέστατα και ο δικός μας δήμος έχει την δική του αντίληψη για την νομιμότητα. 

Βέβαια πολλοί δήμοι της χώρας δίνουν άδειες για τοποθέτηση αφού ουδείς περιμένει από τα 8 άτομα της δικής μας δημοτικής αστυνομίας να μπορούν να γράφουν τα εκατοντάδες αμάξια που καθημερινά παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια. 

Ευτυχώς υπάρχει το 100 που έρχεται και γράφει τον οιοδήποτε απασχολούμενο για την μικρή παραβατικότητα εις βάρος της μεγάλης που δρα ανεξέλεγκτα όσο ένα περιπολικό απασχολείται για να κόψει μια κλήση σε έναν ασυνείδητο οδηγό ή σε κάποιον που δεν έχει που να βάλει το αυτοκίνητό του λόγω της "άρτιας" πολεοδομικά πόλης που μας παρέδωσαν οι εκάστοτε διοικήσεις αλλά και οι κυβερνώντες που δεν φαντάζονταν πως κάποτε θα υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα αφού για Σοβιετία μας ετοίμαζαν όπου το αυτοκίνητο είναι είδος πολυτελείας!

Κλείνοντας να πούμε για ακόμη μια φορά πως όλες και όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα και όχι από τις προσπάθειες . Ουδείς θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για τον τρόπο που θα επιτευχθεί κάτι καλό για την πόλη αλλά για το εάν αυτό θα υλοποιηθεί ή θα παραπεμφθεί στις Ελληνικές καλένδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: