ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Προσοχή κυκλοφορούν με λευκό αυτοκίνητο άτομα που ισχυρίζονται ψευδώς πως γνωρίζουν συγγενικά σας πρόσωπα και προσεγγίζουν ηλικιωμένα άτομα για να τα ληστέψουν

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Προσοχή κυκλοφορούν με λευκό αυτοκίνητο άτομα που ισχυρίζονται ψευδώς πως γνωρίζουν συγγενικά σας πρόσωπα και προσεγγίζουν ηλικιωμένα άτομα για να τα ληστέψουν

 Καταγγελία από ηλικιωμένο άτομο είχαμε σήμερα το πρωί πως άγνωστο προς αυτόν άτομο που ισχυρίστηκε πως γνωρίζει τα παιδιά του προθυμοποιήθηκε να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητο του! 

Ευτυχώς ο ηλικιωμένος δεν μάσησε και όταν ο άγνωστος σε αυτόν σαραντάρης άρχισε να του λέει για δήθεν επιστροφή στο γιό του από την Εφορία άρχισε να βρίζει τον άγνωστο σε αυτόν άνδρα ενώ επικαλέστηκε ψευδώς πως ο γιος του είναι ασφαλίτης με αποτέλεσμα ο άγνωστος κλέφτης να μπει στο όχημα του λευκού χρώματος και να τραπεί σε φυγή! 

Το άτομο είχε και συνεργό και μιλούσε άπταιστα ελληνικά. Το κόλπο έχει επισημανθεί και σε ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών αφού η ΕΛ.ΑΣ έχει εκδώσει σχετικά δελτία τύπου για να προστατευθούν ηλικιωμένα άτομα που δεν μένουν με τα παιδιά τους. 

Προφανώς οι επιτήδειοι άφησαν τις τηλεφωνικές απάτες και τα sms και ήρθαν πιο κοντά στα θύματα τους άρα δεν δίνουμε προσοχή και βάση σε κανένα άγνωστο σε εμάς άτομο που επικαλείται γνωριμία με συγγενικά μας πρόσωπα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας. 

Το άτομο που προσέγγισε τον ηλικιωμένο στην πόλη μας γνώριζε τα ονόματα των παιδιών του κάτι που σημαίνει πως υπάρχει παρακολούθηση πριν κάνουν την κίνησή τους με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από ηλικιωμένα άτομα. 

Η μόνη δική μας ΔΥΝΑΜΗ είναι η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ τέτοιων περιπτώσεων και η προειδοποίηση όσων έχουν επαφή με το διαδίκτυο. Ενημερώστε τους γονείς σας πριν πέσουν ΘΥΜΑΤΑ ληστείας από άτομα που δεν έχουν κανέναν ΗΘΙΚΟ ενδοιασμό. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: