ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τουλάχιστον ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Κόκλας είδε το πρόβλημα και έστω μια ομπρέλα την πήγε για την υπάλληλο της εταιρίας security , όμως αυτό δεν φτάνει...

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Τουλάχιστον ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Κόκλας είδε το πρόβλημα και έστω μια ομπρέλα την πήγε για την υπάλληλο της εταιρίας security , όμως αυτό δεν φτάνει...



Όπως γνωρίζουν όλες και όλοι εσείς είσαστε οι καλύτεροι ρεπόρτερ αυτού εδώ του ιστολογίου που σε πείσμα κάποιων εξακολουθεί και υπάρχει καταδεικνύοντας πολλά από όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν!

Συνδημότισσά μας σήμερα μαζί με τον γιό της επισκέφθηκε το κέντρο Υγείας της πόλης μας για προγραμματισμένο εμβολιασμό της. Εκεί περιμένοντας στην ουρά για να έρθει η σειρά της ( είχε πάει αρκετά νωρίτερα πριν το προγραμματισμένο ραντεβού της,  κάτι που δεν σας συνιστούμε) είδε έναν κύριο να κουβαλάει μια ομπρέλα και να την στερεώνει για να έχει σκιά η υπάλληλος της εταιρίας security που ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα! 




Ο γιος της και φανατικός αναγνώστης του ιστολογίου μας, αναγνώρισε στο πρόσωπο του άνδρα που έκανε αυτή την  κίνηση ΚΟΙΝΗΣ λογικής και αλληλεγγύης τον Αντιδήμαρχο Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Δημοτικής Αστυνομίας  κ. Παναγιώτη Κόκλα,  και μας έστειλε μερικές  φωτογραφίες. 

Ο γράφων έκανε την πρώτη δόση εμβολίου του στο Κέντρο Εμβολιασμού στο Ελληνικό όπου η διαδικασία δεν είχε παραμονή σε ήλιο,  και μάλιστα η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγινε τόσο άψογα και ΓΡΗΓΟΡΑ που  δεν θύμιζε Ελλάδα! 

Επειδή βέβαια το θέμα το ανεβάζουμε για να είμαστε χρήσιμοι στην πόλη θεωρούμε πως ΑΜΕΣΑ Υπουργείο Υγείας ή Δήμος οφείλουν να βάλλουν μερικές ομπρέλες για όσους ηλικιωμένους περιμένουν να εμβολιαστούν,  και που οι περισσότεροι χρειάζονται και συνοδό αφού σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα καλούνται να συμπληρώσουν μόνοι τους το σχετικό έντυπο που θα δει ο γιατρός πριν τον εμβολιασμό τους σχετικά με εάν έχουν αλλεργίες , κ.ο.κ 

Ο αναγνώστης μας είδε ανθρώπους να προσπαθούν να το γράψουν ακουμπώντας το  σχετικό έντυπο πάνω σε καλαθάκι απορριμμάτων!,  αφού ούτε ένα τραπέζι δεν υπήρχε εξωτερικά και κάποιοι βιάζονταν να το έχουν έτοιμο για να προχωρήσει πιο γρήγορα ο εμβολιασμός τους! 

Το κόστος για μερικές ομπρέλες είναι μηδαμινό,  αφού η άλλη είσοδος που έχει σκιά στα πλάγια όπως μας ενημέρωσαν είναι ΜΟΝΟ για αυτούς που κάνουν rapid test και έτσι όλοι προς εμβολιασμό μπαίνουν αναγκαστικά από την κύρια είσοδο. Αυτή με τα πολλά σκαλιά που είναι βέβαια "Γολγοθάς" για κάποιους ηλικιωμένους. 

Αναδεικνύουμε το θέμα και λέμε μπράβο στον κ. Παναγιώτη Κόκλα που βρέθηκε εκεί για τον  δικό του εμβολιασμό αφού περίμενε κανονικά ως όφειλε στη σειρά του και βλέποντας την κατάσταση ή γνωρίζοντάς την από πριν ( έχει αποδείξει πως ακούει κάθε παράπονο συνδημότη μας και το παλεύει) έκανε ένα πρώτο βήμα δείχνοντας το δρόμο για να την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που πάνε στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης για τον προγραμματισμένο εμβολιασμό τους κατά της covid-19. 

Άλλωστε ξέρει καλά τον ρόλο του , όπως και εμείς ξέρουμε πως είναι αδιανόητο για το αρμόδιο υπουργείο να μην έχει προνοήσει πως σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών χρειάζεται σκιά σε όσους με υπευθυνότητα έναντι του κοινωνικού συνόλου προστρέχουν να εμβολιαστούν. 

Σε κάθε περίπτωση και επειδή η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να συμβάλει έστω στα απλά ( για τα σημαντικά έχει αποδείξει πως δεν δύναται όσο και εάν στεναχωρούμε τους αυτοδιοικητικούς)  θεωρούμε αβλεψία  της διοίκησης να μην δει το θέμα νωρίτερα και να αγοράσει κάποιες ομπρέλες εάν δεν μπορεί να  τις προσφέρει κάποια εταιρία που θα προβάλει βέβαια κάποιο προϊόν , αφού τζάμπα στον καπιταλισμό δεν είναι τίποτα! 

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού προφανέστατα και ο καθένας συμβάλει από το δικό του μετερίζι.  οι ιδιωτικές εταιρίες παρήγαγαν σε χρόνο ρεκόρ εμβόλια κατά της πανδημίας.  και τα κράτη το καθένα με την δική του οργάνωση υλοποιούν το μεγαλύτερο "εμβολιαστικό κύμα" του αιώνα , πρωτόγνωρο ακόμα και για κράτη που έχουν εμπειρία στους εμβολιασμούς. 

Ελπίζουμε όταν επισκεφτούμε το χώρο,  να υπάρχει η πρόνοια έστω της σκιάς , αφού οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς όλο το καλοκαίρι , και οι θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες της ημέρας θα είναι αφόρητες συν το άγχος που έχουν όλες και όλοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις σύριγγες και τα εμβόλια. 

Γνωρίζουμε την γραφειοκρατία του κράτους και δη του ελληνικού , όμως φανταζόμαστε πως δεν υπάρχει ουδείς που να διαφωνεί στο αναγκαίο έστω της σκιάς , γιατί για πολλά άλλα,  οι λύσεις δεν είναι τόσο απλές , και ενίοτε είναι μη υλοποιήσιμες λόγω κόστους. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: