ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τι διαφορές μπορεί να έχουν ανήλικοι και φορώντας κουκούλες να τσακίζουν συνομήλικούς τους στο ξύλο ;

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Τι διαφορές μπορεί να έχουν ανήλικοι και φορώντας κουκούλες να τσακίζουν συνομήλικούς τους στο ξύλο ;

 

Κάποτε κάποιοι και στην πόλη μας ειρωνεύονταν τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που έλεγε πως θα τους "βγάλουμε τις κουκούλες" και αναφέρονταν στους επονομαζόμενους "γνωστούς - αγνώστους" που κατέστρεφαν κάθε Σαββατοκύριακο την περιοχή πέριξ των Εξαρχείων. 

Βέβαια αυτό δεν συνέβη και όχι φυσικά επειδή δεν υπήρχε πολιτική βούληση αλλά επειδή η ΕΛ.ΑΣ παρά τον εκσυγχρονισμό της παραμένει να λειτουργεί ως δημόσια υπηρεσία με τις γνωστές παθογένειες. 

Τον ρόλο της δεν συνδράμουν βεβαίως και οι πολίτες που δεν "θέλουν να μπλέξουν" και για τον λόγο αυτό αποφεύγουν να καλέσουν το 100 ακόμα και όταν μπροστά στα μάτια τους συντελούνται αδικήματα. 

Για εμάς ορθώς πράττουν αφού η σημερινή ΕΛ.ΑΣ δεν μπορεί να τους παρέχει καμία απολύτως ασφάλεια ούτε απέναντι στην απλή παραβατικότητα πόσο μάλλον απέναντι στη βαριά. 

Για να αλλάξει αυτό οι μόλις 1800 υπάλληλοι της ΕΥΠ θα πρέπει να τριπλασιαστούν γιατί προφανέστατα και εάν δεν προλάβεις το κακό αυτό μετά δεν "μαζεύεται". 

Τα γράφουμε αυτά με αφορμή το περιστατικό στην Καισαριανή που 15 ανήλικοι μάλλον κουκουλοφόροι σάπισαν στο ξύλο τρεις συνομήλικούς τους στα γήπεδα μπάσκετ της Καισαριανής! 

Στην πόλη μας είχαμε περιστατικά κλοπών ανηλίκων από άλλους ανήλικους με μη καλυμμένα πρόσωπα αλλά έως τώρα δεν έχουμε καμία σύλληψη παρόλο που έγιναν κάποιες προσαγωγές που δεν απέδωσαν. 

Πρόσφατα άλλαξε ο διοικητής της Ασφαλείας στην πόλη μας και θεωρούμε πως ο νέος θα αφήσει έργο και θα έχει και αποτέλεσμα αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει βοήθεια από όλες και όλους μας. 

Εάν αδρανήσουμε ως τοπική κοινωνία θα συνηθίσουμε στην ιδέα πως κάποιος μπορεί να πάρει το κινητό τηλέφωνο στο παιδί μας ή στο εγγόνι μας με την απειλή μαχαιριού ή δρώντας ως κουκουλοφόρος και προφασιζόμενος τον "αγωνιστή". 

Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου υπερβαίνοντας την "νομιμότητα" κατάφερε και διέλυσε τα τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιώντας κρατικές υπηρεσίες που πλέον έχουν αδρανήσει και δεν έχουν ενισχυθεί σε προσωπικό . 

Έχουμε πάνω από 55.000 αστυνομικούς και κάτι λιγότερο από 1800 υπαλλήλους της ΕΥΠ επειδή η ίδια η ίδρυση της υπηρεσίας την δεκαετία του 1950 έχει συκοφαντηθεί  . 

Το αποτέλεσμα είναι πως από το 1964 και μετά η μετονομαζόμενη πλέον ΕΥΠ ( παλιά ΚΥΠ στο πρότυπο της CIA ) δεν συνέχισε την επιτυχημένη αρχική της πορεία αφού υπήρξαν πολιτικοί αρχηγοί κομμάτων που φλέρταραν ή τουλάχιστον έδειχναν ΑΝΟΧΗ σε τάχα "πολιτικό αγώνα" κοινών ποινικών ή μισθοδοτούμενων πρακτόρων της πάλαι ποτέ κραταιάς ΕΣΣΔ. 

Επειδή είναι μπροστά μας μια νέα εποχή "ψυχρού πολέμου" θεωρούμε αναγκαίο να ενδυναμωθεί η ΕΥΠ και για εμάς να είναι υπό την καθοδήγηση των φίλων και συμμάχων μας γιατί η στρατολόγηση αρχίζει πλέον από τα γυμνάσια και όχι από τα λύκεια ή τα πανεπιστήμια όσων στην "τρέλα" της εφηβείας τους θεωρούν πως ο κόσμος θα γίνει καλύτερος μέσα από την ΒΙΑ και την μη τήρηση στοιχειωδών κανόνων που επιβάλλει η Αστική μας Δημοκρατία. 

Όταν εύκολα γίνεται παρανάλωμα του πυρός επιχείρηση που ανήκει στην σύζυγο υφυπουργού της κυβέρνησης δεν θα αργήσει η ώρα που θα βγουν και τα σαρανταπεντάρια των δήθεν "επαναστατών" που θέλουν να επιβάλλουν τον ΦΑΣΙΣΜΟ τους με την ΒΙΑ. 

Άλλωστε όπως όλες και όλοι γνωρίζουν η εξάρθρωση της τρομοκρατίας στη χώρα μας έγινε με την αρωγή των φίλων και συμμάχων μας που τους εγκαταλείπουμε κάθε φορά που θεωρούμε πως η "μπόρα" πέρασε! 

Στο ερώτημα τι διαφορές έχουν ανήλικοι και παίζουν τους κουκουλοφόρους οι απαντήσεις είναι δεκάδες και φυσικά επειδή ουδείς λογικός πιστεύει πως η Παιδεία θα μας σώσει από την κάθε είδους παραβατικότητα η πρόληψη και η καταστολή είναι επιβεβλημένη. 

Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για να "καταστρέφεις" κάνοντας το εύκολο για να αντιδράσεις στην διάχυτη παρακμή. Όμως εάν δεν ξέρεις να "οικοδομήσεις" ο νέος κόσμος που επαγγέλλεσαι θα είναι λιγότερο δημοκρατικός και πιο ΑΘΛΙΟΣ από τον προηγούμενο. 

 Μάθετε στα παιδιά σας να μην παρασύρονται από "Μεσσίες" ιδίως εσείς που κάνοντας "αντάρτικο" μια ζωή καταστρέψατε άδικα τις ζωές σας! 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: