ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό .....

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Ειδήσεις σε ένα λεπτό .....



  • Τριπλάσιες ακριβώς οι επισκέψεις στην ανάρτησή μας για τους Χαρλεάδες!  σε σχέση με αυτή για τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ κ. Τάσο Γαϊτάνη. Όπερ σημαίνει πως οι αναγνώστες μας δεν ενδιαφέρονται  και ιδιαίτερα για τον υποψήφιο βουλευτή Νοτίου Τομέα κ. Γαϊτάνη ή διαφωνούν με την κριτική μας προς το πρόσωπό του. 

  • Αδυνατεί η διοίκηση του δήμου μας να αντιμετωπίσει την "ελαφριά" εγκληματικότητα στο Χαλικάκι και ο δήμαρχος σε χθεσινή τηλεοπτική εμφάνιση ισχυρίστηκε ψευδώς πως το ΑΤ Ηλιούπολης έχει μόνο ένα περιπολικό όχημα! Ελπίζουμε να μην είχε ενημερωθεί λάθος και να είναι ακόμα μια υπερβολή της διοίκησης που επί δύο χρόνια στο μόνο που τα πάει καλά είναι στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος χωρίς να έχει φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα σε ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΦΩΤΙΣΜΟ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ενώ επιδεικτικά αφήνει την πόλη χωρίς Κοιμητήριο και θέλει να φύγει και το ΚΥΤ από τον Υμηττό για να μείνουμε και χωρίς ρεύμα. Οι μόνοι ευχαριστημένοι είναι όσοι πληρώνονται από τον δήμο και ουδείς άλλος αφού και στη διαχείριση των χρημάτων που αφορά τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της πόλης ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ κατάφορα ο ΓΣΗ. 

  • Οι δημοτικοί αστυνομικοί μπορούν βεβαίως να κάνουν το διάλειμμά τους αλλά δεν μπορούν να μην βλέπουν τις κραυγαλέες παρανομίες ( στάθμευση , καταλήψεις πεζοδρομίων πέρα των τ.μ για τα οποία πληρώνει ένα ευτελές ετήσιο τίμημα , και βέβαια επειδή είναι και λίγοι 8 κατά δήλωση του δημάρχου μας  άρα μάλλον κάποιοι έχουν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες ή συνταξιοδοτήθηκαν νωρίς , οφείλουν να είναι πιο αποτελεσματικοί . Εμείς στηρίζουμε και το έχουμε αποδείξει τις θετικές δράσεις τους εμμένοντας βεβαίως στην πάγια θέση μας πως η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ πρέπει να καταργηθεί αφού προσφέρει πολύ λιγότερα και κοστίζει πολύ περισσότερα από αυτά που προσφέρει. Ξεκάθαρα λοιπόν και επειδή θεωρούμε πως υπάρχει η πολιτική βούληση να αλλάξει η κατάσταση στις επιχειρήσεις της πόλης που παρανομούν θεωρούμε θέμα προς προβολή κάθε τι που εκτρέπεται από αυτή την βασική αρχή. Θέλουμε να ελπίζουμε πως είναι εκτός υπηρεσίας δημοτικοί αστυνομικοί που καταγράφηκαν από αναγνώστη μας να μην εθελοτυφλούν σε παρκαρίσματα επί της πλατείας της πόλης μας όπου υπάρχει σχετική πινακίδα πως απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση. Και επειδή βέβαια μπορεί να ήταν μια αβλεψία της μέρας αναμένουμε να δούμε πως θα κινηθεί το ολιγομελές τμήμα τις επόμενες μέρες μιας και η ομάδα ΔΙΑΣ δεν βρίσκεται στο σημείο για να κόβει κλήσεις αλλά για να ελέγχει "ύποπτες" κινήσεις και να είναι κοντά σε περιστατικά "διαρρήξεων" ασφαλισμένων επιχειρήσεων της πόλης μας αλλά και οικιών. 

  • Άλλο ένα Σαββατοκύριακο η πόλη βρώμαγε από άκρη σε άκρη . Διαβάσαμε και είδαμε και φωτογραφίες σε site της πόλης αλλά προφανέστατα για τον κ. Αντζινά ο μήνας έχει εννιά. Τι να κάνει θα πει κάποιος; Με βάση ό,τι έχουμε δει έως τώρα η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ είναι η παραχώρηση της δομής της καθαριότητας σε ιδιώτη αφού οι υπάλληλοι είναι "λίγοι", προσλήψεις δεν γίνεται να γίνουν με βάση τα οικονομικά της χώρας ( ιδίως μόνιμες που θέλει το ΣΕΔΗ) άρα δεν απομένει τίποτα άλλο παρά η ιδιωτικοποίηση ή η επιλογή να παραμένει η πόλη μας σε αυτή την οικτρή κατάσταση. Θα γεμίσει η πόλη τρωκτικά και βέβαια ο εθελοντισμός είναι καλός αλλά όχι σε τομείς όπου ο δημότης πληρώνει μέσω των φόρων περί τα 10 εκ. ευρώ το χρόνο για να κρατάει στα μπαλκόνια του τα σκουπίδια αφού οι κάδοι κάθε Σαββατοκύριακο είναι ασφυκτικά γεμάτοι. Δεν αποδίδουν και οι υπερωρίες σε μη εργάσιμες μέρες και ώρες επομένως ας βοηθήσει και η αντιπολίτευση αφού δεν είναι θέμα Αντζινά αλλά της αποτυχημένης συνταγής του κρατισμού που κρατάει την πόλη μας ΒΡΩΜΙΚΗ. 

  • Ξεφτίλα αυτή την φορά ο δήμος μας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ αφού ο διευθυντής του 7ου Γυμνασίου της πόλης μας αντιμετωπίζει την κατάληψη ελαχίστων μαθητών και η ΑΝΟΧΗ του δήμου όπως και στις προηγούμενες καταλήψεις είναι χαρακτηριστική. Κανένα δελτίο τύπου στήριξης στον Γυμνασιάρχη και τον εκεί Σύλλογο Γονέων που είναι στο πλευρό του αφού προφανέστατα και η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ που αναμένει πως με τέτοιες παράλογες κινητοποιήσεις θα μαζέψει ψήφους και αγανάκτηση πολιτών που βαρέθηκαν να βλέπουν τους λίγους να ταλαιπωρούν τους πολλούς και η Αστυνομία να μην παρεμβαίνει. Σιωπή και από την αντιπολίτευση αφού ο δήμος παραπονείται για παραβατικότητα δίνοντας μονίμως ο ίδιος το λάθος παράδειγμα. Μόνο ο "Ρουβίκωνας" δεν έχει παρέμβει ακόμα στο 7 ο Γυμνάσιο για να στηρίξει τα "δίκαια" αιτήματα των λίγων που εμποδίζουν τους πολλούς να μορφωθούν! 

  • Η διοίκηση δεν απαντά για τους προϋπολογισμούς του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης θεωρώντας πως έχει στο πλευρό της όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις πλην αυτής του κ. Αραμπατζή. Δεν απαντά γιατί προφανέστατα ο σημερινός δήμαρχος μετείχε ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών στην προηγούμενη διοίκηση και άρα γνωρίζει που πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ για την συντήρηση ενός μουσείου που όταν βρέξει στάζει η οροφή του! Το θέμα είναι πως οι δημότες μας βαρέθηκαν να βλέπουν να δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ για μια δομή που δεν προσφέρει τίποτα στους δημότες και θα μπορούσε να αποτελεί έσοδα για τον δήμο μας και όχι χασούρα. Με δεδομένο πως η Λαϊκή Συσπείρωση που ελέγχει τις αντιστασιακές οργανώσεις ισχυρίζεται και αυτή πως υπάρχει θέμα με τα οικονομικά του Μουσείου δεν ξέρουμε πόσο ακόμα η δημοτική αρχή θα καθυστερεί να δώσει εξηγήσεις για τα υψηλά ποσά που δαπανήθηκαν και δεν φαίνονται αφού το Μουσείο είναι στην ουσία σε κατάσταση προκάτ με οροφή να στάζει και με τα περισσότερα εκθέματα να είναι σε αποθήκες! Για αυτά που έχουν χαθεί εμείς δεν γνωρίζουμε καν εάν υπήρξαν και ποτέ και τώρα με την ψηφιοποίηση του υλικού θα μπορείτε να δείτε και εσείς που δεν έχετε επισκεφθεί τον χώρο εάν τελικά άξιζε να μην έχουμε ακόμα 5 βρεφονηπιακούς σταθμούς για να έχουμε αυτό το Μουσείο. Για εμάς δεν είναι θέμα κακοδιαχείρισης το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης αλλά όσο τα στόματα παραμένουν κλειστά και ακόμα και τα στοιχεία που έχουν σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο είναι "θολά" το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναδεικνύουμε το θέμα νιώθοντας σίγουροι πως υπό την τωρινή ηγεσία του υπουργείο Εσωτερικών Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ στους ΟΤΑ θα περιοριστεί . 

  • Πάρτι στην πλατεία Άγγελου Σικελιανού καταγγέλλουν στο ilioupolinews.gr περίοικοι. Οι φωτογραφίες που ανέβασε το τοπικό ΜΜΕ ενδεικτικές μιας κακής εικόνας και φανταζόμαστε πως η αστυνομία εάν είχε κληθεί για ώρες που δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία θα είχε ρίξει τα ανάλογα πρόστιμα. Βέβαια το θέμα είναι πως η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι τώρα ένα "όπλο" για όσους έχουν χάσει τον ύπνο τους και δεν θέλουμε να φανταστούμε καν οι εικόνες αυτές να μείνουν μόνιμες όπως έχουν παραμείνει οι εικόνες της βρώμικης πόλης. 

  • Δεν θα μειώσουν την εγκληματικότητα τα δύο μόλις οχήματα ιδιωτικής εταιρίας seciourity που θα κινούνται στην πόλη από την 1η Ιουλίου και σε ώρες. Εάν έχεις όραμα μια ασφαλή πόλη δίνεις χρήματα για περισσότερη φύλαξη και δεν δίνεις για ΑΣΦΑΛΕΙΑ λιγότερα χρήματα από όσα δίνεις για αναλώσιμα για να μην μιλήσουμε για τις υπερωρίες που ελπίζουμε το νέο νομοσχέδιο να τις περιορίσει στο ελάχιστο μπας και τουλάχιστον δεν μας κοροϊδεύουν μες τα μούτρα μας αφού δεν αποδίδουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: