ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δεν θα τιμωρηθεί ΟΥΔΕΙΣ ούτε καν αυτοί που έκαιγαν ξερόκλαδα και ξεκίνησαν την πυρκαγιά που κατέκαψε τα πάντα

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Δεν θα τιμωρηθεί ΟΥΔΕΙΣ ούτε καν αυτοί που έκαιγαν ξερόκλαδα και ξεκίνησαν την πυρκαγιά που κατέκαψε τα πάντα

 


40.000 στρέμματα στάχτη και ευτυχώς όχι ανθρώπινες απώλειες από τους "αμελείς" που έκαιγαν ξερόκλαδα. Για ακόμα μια φορά ο κρατικός μηχανισμός έδειξε τις αδυναμίες του όπως άλλωστε συμβαίνει παντού όταν το "κακό" γίνει. 

Μέτρα πρόληψης και ποινές που να αποτρέπουν τον οιοδήποτε από ανοησίες που οδηγούν σε εθνικές τραγωδίες δεν βλέπουμε να παίρνει ούτε η παρούσα κυβέρνηση που είχαν αναγάγει και ορθώς σε μείζον πολιτικό θέμα την πυρκαγιά στο Μάτι. 

Όλες και όλοι δείχνουν ευχαριστημένοι που δεν θρηνήσαμε θύματα αλλά οι περιουσίες που καταστράφηκαν δεν θα αποκατασταθούν ποτέ όπως και η ζημιά στο Περιβάλλον αφού ένα πανέμορφο τοπίο καταστράφηκε επειδή κάποιοι ήθελαν να κάψουν ξερόκλαδα! 

Οι εικόνες από όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα είναι απογοητευτικές και δημιουργούν δικαιολογημένο θυμό αφού όλες και όλοι ξέρουν πως οι πολίτες που υπέστησαν καταστροφή της περιουσίας τους δεν θα στηριχθούν παρά μόνο αρχικώς με μια μικρή οικονομική βοήθεια. 

Μακάρι να αλλάξουμε κάποτε αφού μετά από τέσσερα μνημόνια δεν έχουμε αντιληφθεί πως η χώρα μας είναι με την πλάτη στον τοίχο και πως το κράτος αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει. 

Όσοι στέκονται στο πλευρό αυτού του κράτους μη βλέποντας τις τεράστιες αδυναμίες του και τον ωχαδελφισμό του το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν "βόμβα" στα θεμέλια της Αστικής μας Δημοκρατίας. 

Αλλάξτε τουλάχιστον τις ποινές μπας και περιοριστεί η ανεμελιά ή κατανοήσουν οι εμπρηστές ( εδώ δεν υπήρχε κάτι τέτοιο) πως δεν πρόκειται να βγουν ΠΟΤΕ από τις φυλακές εάν διαπράξουν το αδίκημα του εμπρησμού. 

Δεν βλέπουμε να γίνετε τίποτα και αναρωτιόμαστε πόσες ακόμα τραγωδίες αντέχει αυτή η χώρα. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 





Δεν υπάρχουν σχόλια: