ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Διάθεση υπάρχει και συμμετοχή και αυτό είναι ενθαρρυντικό αφού εμείς δεν πιστεύουμε στις μαγικές λύσεις και ούτε στους τζάμπα -μάγκες

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Διάθεση υπάρχει και συμμετοχή και αυτό είναι ενθαρρυντικό αφού εμείς δεν πιστεύουμε στις μαγικές λύσεις και ούτε στους τζάμπα -μάγκες

 

Συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηλιούπολης. 

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είχαν έναν εποικοδομητικό δίωρο  διάλογο και οργανώθηκαν εν όψει της αντιπυρικής περιόδου. 

Στην πράξη θα φανεί η οργάνωση και η ετοιμότητα τους όπως άλλωστε συμβαίνει και με όλα τα συντονιστικά όργανα. 

Πάντως ως τοπικό ΜΜΕ χαιρετίζουμε την προσπάθεια που γίνεται γιατί είχαμε συνηθίσει παλιότερα να μην έχουμε καμία ενημέρωση,  και όταν γίνονταν το κακό αναζητούσαν όλοι οι διοικούντες  κάπου αλλού πλην της δικής τους "αρτιότητας", για να ρίξουν τις ευθύνες. 

Αυταπάτες εμείς δεν έχουμε,  να περιμένουμε από εθελοντές να μας σβήσουν τις πυρκαγιές απλώς στηρίζουμε δράσεις που συνδράμουν στην αποστολή μιας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που και στην πρόσφατη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη η αντίδρασή της δεν μας ενθουσίασε , όπως φανταζόμαστε δεν έπεισε  και τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά. 

Τουλάχιστον δεν είχαμε νεκρούς στα Γεράνεια Όρη,  και επειδή οι ελλείψεις φάνηκαν σχετικά νωρίς αναμένουμε τους καλοκαιρινούς μήνες να έχουμε καλύτερα αποτέλεσμα,  αφού τα πάνω από 70.000 καμένα στρέμματα επιτυχία δεν το λες σε καμία περίπτωση. 

Κανένα δυτικό κράτος πάντως  δεν έχει λύσει το θέμα με τις θερινές  πυρκαγιές και όλα δείχνουν πως ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η πρόληψη,  αφού εάν η φωτιά ξεφύγει τα πρώτα κρίσιμα λεπτά ο κίνδυνος μιας νέας Εθνικής Τραγωδίας όπως στο Μάτι,  είναι ορατός να συμβεί και πάλι! 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: