ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια αλλά με αλλαγή ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ και αυστηρές ποινές - Και με κατάργηση νόμων που προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα παραβατικών

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια αλλά με αλλαγή ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ και αυστηρές ποινές - Και με κατάργηση νόμων που προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα παραβατικών

 


Η ΝΔ κυβερνάει από τον Ιούλιο του 2019 κοντεύει δηλαδή στο μέσο της θητείας της. Ο νόμος Παρασκευόπουλου ζει και βασιλεύει παρόλο που η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε επισημάνει πως θα αφεθούν ελεύθεροι με αυτόν εγκληματίες για ειδεχθή εγκλήματα και ποινικοί με πλούσια παραβατική συμπεριφορά. 

Οι πολίτες φέρουν ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας αφού αντιδρούν σε ένα σωρό μέτρα πρόληψης που έχουν εφαρμοστεί εδώ και δεκαετίες σε άλλα δυτικά κράτη. 

Η χρήση καμερών σε δημόσιους χώρους είναι ένα μέτρο πρόληψης αποτρεπτικό για κάθε είδους παραβατικότητα. Όπως αποτρεπτική για κάθε λογής εγκληματική δραστηριότητα είναι και η συμμετοχή της ΕΥΠ κάτι που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θυμάται κάθε φορά που δολοφονούν μια 20χρονη δίπλα στο 11 μηνών παιδί της. 

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στο θέμα της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάϊν στα Γλυκά Νερά είναι στο απόλυτο σκοτάδι αφού ακόμη αναζητούν και δεν βρίσκουν Αλβανό ποινικό που είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα και είχε δηλώσει διεύθυνση διαμονής στην Αγία Παρασκευή όπου φυσικά τον αναζήτησαν οι αστυνομικοί και δεν τον βρήκαν. 

Όπως δεν βρίσκουν και εκατοντάδες άλλους ποινικούς που ο νόμος Παρασκευόπουλου έβγαλε από τις φυλακές για την αποσυμφόρησή τους λες και είναι έγκλημα να κατασκευάσουν καινούργιες φυλακές αντί να αφήνουν ελεύθερους ποινικούς που έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. 

Κατανοούμε την αγωνία των δημοτών μας για την αύξηση των ληστειών στην πόλη μας και βέβαια δεν είμαστε από αυτούς που πιστεύουν πως δεν επαρκεί το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό για την φύλαξη μιας περιοχής. 

Η χώρα μας έχει υπερβολικά πολλούς αστυνομικούς ( για αυτό και έχει κάποιες επιτυχίες ) αλλά η αξιολόγηση αυτών και η εκπαίδευσή τους δεν τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν την βαριά εγκληματικότητα που προς το παρόν στην πόλη μας δεν υφίσταται. 

Δεδομένου πως τα γκέτο δημιουργούνται όταν όμοροι δήμοι και αστυνομικά τμήματα σκληραίνουν τα μέτρα κατά των κακοποιών θεωρούμε πως το ΑΤ της Ηλιούπολης θα πρέπει να δίνει περισσότερη προσοχή στις  ΕΠΩΝΥΜΕΣ καταγγελίες και να αξιοποιεί προς όφελος της κοινωνίας οιοδήποτε υλικό έχει καταγραφεί ακόμα και με παράνομες μεθόδους. 

Άλλωστε ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα έχει ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ στην πράξη με υλικό που ανεβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρουσιάζει στοιχεία της ταυτότητας δραστών πάσης φύσεως. 

Η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (Δι.Δ.Α.Π) μπορεί να ιδρύθηκε το 2014 αλλά δεν έχει στελεχωθεί έτσι ώστε να συμβάλει αποφασιστικά στην πάταξη του οργανωμένου Εγκλήματος και της Τρομοκρατίας. Η ώσμωση ποινικών και τρομοκρατών είναι μια παγκόσμια πραγματικότητα την οποία καμία σοβαρή αστυνομία του δυτικού κόσμου δεν μπορεί παρά να υπολογίσει και να λάβει άμεσα μέτρα για αυτή. 

Τέλος πρέπει να αποφασίσουμε ως κοινωνία τι ακριβώς αστυνομία θέλουμε ( κάποιοι ακόμα είναι στο εάν θέλουν να υπάρχει!) γιατί με την υπάρχουσα και χωρίς ριζικές αλλαγές σε λίγο δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε η "ελαφριά" εγκληματικότητα. 

Εμείς χρόνια φωνάζουμε πως η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των πολιτών δεν είναι θέμα αριθμού των ενστόλων και θεωρούμε υπεύθυνη την εκάστοτε κυβέρνηση διαχρονικά για την εικόνα που παρουσιάζει η χώρα στον τομέα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. 

Δεν κατανοούμε επίσης την εμμονή των κυβερνώντων στο να μην παραχωρούν όπλα στις ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης όπως επίσης δεν κατανοούμε γιατί έπρεπε εν έτει 2021 και όχι νωρίτερα κάποιοι και όχι ΟΛΟΙ όπως πρέπει οι ΜΑΧΙΜΟΙ αστυνομικοί να φέρουν κάμερες πάνω τους. 

Θα είχαν συλληφθεί δεκάδες παραβατικοί που προσπάθησαν να τους κάψουν ζωντανούς εάν τέτοιο υλικό παρουσιάζονταν σε δικαστικές αίθουσες όπου αθωώθηκαν και όχι μόνο μια φορά όσοι επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς αστυνομικούς ελλείψει στοιχείων! 

Τέλος η Πολιτεία θα πρέπει να δει και πάλι το θέμα της οπλοκατοχής αφού προφανέστατα ενώ δεν μπορεί να μας προστατέψει ούτε μέσα στα σπίτια μας , μας θέλει "πρόβατα" επί σφαγής ! 

Για εμάς η οπλοκατοχή είναι θέμα καλής λειτουργίας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και για αυτό θεωρούμε πως οι ΗΠΑ έχουν την καλύτερη δημοκρατία στον πλανήτη. 

Η Ε.Ε με την εξαίρεση της Ελβετίας βάζει ανόητους και επιζήμιους για το κοινωνικό σύνολο περιορισμούς στην οπλοκατοχή , δίνοντας σαφές πλεονέκτημα στον ποινικό που θα μπει στο σπίτι μας για να κλέψει , να απαγάγει ή να βιάσει! 

Ο Ποινικός Κώδικας μαθαίνουμε πως αλλάζει ελπίζουμε αυτό να συμβεί μετά την απομάκρυνση του κ. Τσιάρα από το εν λόγω υπουργείο αφού η παραμονή του δεν μας εγγυάται καλό αποτέλεσμα και ουσιαστική αλλαγή σε έναν ποινικό κώδικα που ευνοεί τον ποινικό έναντι του υποψήφιου θύματός του. 

Αυτά και αναμένουμε την μεγάλη επιτυχία που διαφημίζουν στην Κατεχάκη και αφορά την βαριά εγκληματικότητα ελπίζοντας πως δεν είναι ένα ακόμα προεκλογικό πυροτέχνημα. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: