ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στη δημοσιότητα και όχι στην Ελληνική Δικαιοσύνη έπρεπε να δοθεί ο φάκελος που παρέδωσε στον Άρειο Πάγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Στη δημοσιότητα και όχι στην Ελληνική Δικαιοσύνη έπρεπε να δοθεί ο φάκελος που παρέδωσε στον Άρειο Πάγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

 


Η κίνηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να παραδώσει έναν φάκελο με 500 ονόματα του οργανωμένου εγκλήματος στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πλιώτα προφανώς και έγινε για επικοινωνιακούς λόγους. 

Δεν παραδίδεις άλλωστε έναν φάκελο σε μια Δικαιοσύνη που επί δεκαετίες μεταχειρίζεται φιλικά το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας! 

Άλλωστε το τελευταίο μέχρι το επόμενο θύμα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ο "Κεφάλας" είχε συλληφθεί από τις αρχές το μακρινό 2011 αλλά ουδέποτε δικάστηκε έως ότου τον "δίκασαν" οι Αλβανοί της αντίπαλης συμμορίας! 

Το ό,τι ο υπουργός αναβαθμίζει παράλληλα και την Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος δείχνει την αμηχανία του στο να παραδεχθεί πως δυστυχώς η χώρα μας χρειάζεται ΕΙΣΑΓΩΓΗ αστυνομικών από το εξωτερικό , αλλαγή νοοτροπίας και κυρίως τεχνογνωσία για να μην πέφτει σε παγίδες. 

Ο υπουργός πήγε έναν φάκελο με "μπουμπούκια" στον κ. Πλιώτα σε μια προσπάθεια να πιέσει τις δικαστικές αρχές να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς και να ΜΗΝ αποφυλακίζουν ελαφρά τη καρδία ποινικούς που για μερικές χιλιάδες ευρώ θα σκότωναν ακόμα και τον πρώην συνεργάτη τους. 

Θα ζούσαν πολλοί εάν η Δικαιοσύνη δεν αντιμετώπιζε με ελαφρότητα για να το πούμε κομψά αφού στοιχεία εμείς για έκνομες ενέργειες αλλά και ξένες πρεσβείες που κατέχουν δεν επιθυμούν να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια με ποινικούς. 

Έτσι να ανεξιχνίαστα εγκλήματα θα αυξάνονται και εάν δεν πάρουμε αυστηρά μέτρα και δεν αλλάξουμε γρήγορα τους νόμους και την διάρθρωση της Δικαιοσύνης θα δούμε σκηνές που παραπέμπουν σε Κολομβία και όχι σε δυτική δημοκρατία 

Βέβαια η Κολομβία με τον σκληρό δεξιό Ντούκε παλεύει να γίνει και πάλι κράτος και όχι παρίας την ώρα που κάποια άλλα δυτικά κράτη φαίνεται πως ζήλεψαν τα χάλια της! Δεν το πετυχαίνει γιατί η διαφθορά στα σώματα ασφαλείας είναι μεγάλη και δεν κατανοεί ο Ντούκε πως δεν μπορείς με διεφθαρμένους να κάνεις ΚΑΘΑΡΣΗ. 

Ελπίζουμε πως στην Ελλάδα μας αυτό το έχουν κατανοήσει και πως σύντομα θα απομακρυνθούν από το σώμα της αστυνομίας οι χιλιάδες πλέον επίορκοι αστυνομικοί! 

Ως μέσο καταδικάζουμε την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και θεωρούμε πως τα ονόματα που είναι γνωστά χρόνια στις δικαστικές αρχές έπρεπε να δοθούν στην δημοσιότητα και όχι σε μια Δικαιοσύνη που αποφυλακίζει ή δεν οδηγεί ποτέ στο εδώλιο όσους έχουν άκρες μαζί της! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: