ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Συνάντηση του Αντιδημάρχου Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Δημοτικής Αστυνομίας κ. Παναγιώτη Κόκλα με τον Διευθυντή Σπουδών του Φροντιστηρίου ΜΕ "Κυρίτσης" κ. Νίκο Κυρίτση

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Συνάντηση του Αντιδημάρχου Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Δημοτικής Αστυνομίας κ. Παναγιώτη Κόκλα με τον Διευθυντή Σπουδών του Φροντιστηρίου ΜΕ "Κυρίτσης" κ. Νίκο Κυρίτση



"μόνοι γὰρ τόν τε μηδὲν τῶνδε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα, ἀλλ᾿ ἀχρεῖον νομίζομεν" Η ρήση του ιστορικού Θουκιδίδη από τον Επιτάφιο του Περικλέους προφανέστατα και δεν αποτελεί πυξίδα για την πλειοψηφία των σημερινών Ελλήνων. 

Στις μέρες μας όσοι αποφεύγουν να ασχοληθούν με τα κοινά δηλαδή την πολιτική έστω και στο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης θεωρούν διαπλεκόμενους και άχρηστους όσους μετέχουν και καθυβρίζουν σε καθημερινή βάση τα πολιτικά πρόσωπα θεωρώντας τα υπεύθυνα για τα δεινά ενός κατά τα άλλα έντιμου λαού. 

Ο Θουκυδίδης με λέει πως: " εἴμαστε ὁ μόνος λαὸς ποὺ τὸν μὴ ἀναμειγνυόμενο καθόλου στὰ κοινὰ δὲν τὸν θεωροῦμε φιλήσυχο ἀλλὰ ἄχρηστο" Για τον Νεοέλληνα άχρηστο είναι το πολιτικό σύστημα το οποίο θεωρεί και διαπλεκόμενο σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ που υποτίθεται πως του κρύβουν την ΑΛΗΘΕΙΑ όταν δεν του χαϊδεύουν τα αυτιά! 

Χαιρόμαστε ειλικρινά που δύο συνδημότες μας έχουν ως πυξίδα τους τα λόγια του μεγάλου ιστορικού Θουκυδίδη και ελπίζουμε έστω σε μετάφραση όσοι διαβάσουν την ρήση να προβληματιστούν και κυρίως να κατανοήσουν πως έφτασε ένας λαός που από τον 5ο αιώνα π.χ δίδαξε την Δημοκρατία και την συμμετοχή σήμερα να υιοθετεί ό,τι πιο αναληθές και αντιδραστικό λασπώνοντας όσους συμμετέχουν για να δώσουν λύσεις και βάζοντας τους πάντες στο ίδιο καζάνι. 

Ευτυχώς ακόμα δεν είναι ΟΛΟΙ ίδιοι και είναι φανερό πως οι δικές μας διαχρονικές επιλογές είναι υπεύθυνες για την θέση της χώρας σε μια παγκόσμια πραγματικότητα που μας κατατάσσει στους ουραγούς σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. 

Εμείς δεν θα αποποιηθούμε και τις δικές μας ευθύνες αφού δεν στηρίξαμε όταν έπρεπε δύο ικανούς , χαιρόμαστε για τις προσπάθειες του Αντιδημάρχου κ. Κόκλα και ελπίζουμε στο μέλλον να δούμε και τον κ. Κυρίτση σε θέση ευθύνης αφού έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια και τις κατάλληλες γνώσεις  σύμφωνα με την άποψή μας ,  για να προσφέρει θετικό έργο για την πόλη μας. 

Ήδη το πράττει βοηθώντας με δράσεις όχι μόνο  του Φροντιστηρίου του αλλά  και χορηγώντας ό,τι αξίζει το θέμα είναι και πάντα θα είναι η δική μας ΑΤΟΜΙΚΗ ευθύνη την ώρα της κάλπης και όχι η φασιστική ισοπέδωση της δικής μας τάχα ικανότητας να επιλύσουμε τα πάντα και της ανικανότητας και ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ των άλλων. 

Σε αυτή την πόλη ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ θεωρούνται όσοι δεν πρόσφεραν ΤΙΠΟΤΑ αλλά χάιδευαν και χαϊδεύουν ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ  τα αυτιά ενός λαού που καμώνεται τον σημαντικό,  αλλά για δεκαετίες ζούσε και ζει με δανεικά,  τα οποία δεν θα αποπληρώσει και ΠΟΤΕ του ,  όπως όλα δείχνουν! 

Και βέβαια πάγια θέση μας είναι πως οι λαοί έχουν τις ηγεσίες που τους αξίζουν στα δυτικά δημοκρατικά κράτη που έχουν το δικαίωμα της επιλογής , το ίδιο  φυσικά συμβαίνει και στις τοπικές κοινωνίες όπου συνήθως οι "άρχοντες" είναι η δική μας απεικόνιση στον καθρέφτη αφού εμείς ως πλειοψηφία τους ψηφίζουμε και κακώς "πέφτουμε από τα σύννεφα" την επομένη των εκλογών γιατί όσο εμείς ασχολούμαστε ενεργά μέσω αυτού του ιστολογίου με την πόλη (από το 2013)  ΟΥΔΕΙΣ έκρυψε τι ακριβώς πρεσβεύει. 

Άμα ψηφίζεις να σου υπηρετήσει τον Καπιταλισμό και την ιδιωτική οικονομία αυτός που πιστεύει στην Σοβιετία μην αναμένεις κοσμοϊστορικές αλλαγές και μην θεωρείς πως ακόμα και στα "απλά" π.χ τομέας της καθαριότητας θα δεις κάτι διαφορετικό από όσα διαχρονικά βλέπεις. 

Όσοι αναμένουν να διοριστούμε όλοι στον δήμο για να έχουμε καθαρή πόλη είναι φυσικό πως για μερικά χρόνια  ακόμη θα την βλέπουν βρώμικη,  αφού με ευχολόγια και με προτροπές κρατήστε τα σκουπίδια στα μπαλκόνια σας για να βοηθήσετε τους "λίγους",  θα βγάλουμε και αυτό το καλοκαίρι αναμένοντας αλλαγή πορείας μετά και  την επόμενη χρεοκοπία μας. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: