ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Δενδροφύτευση στο πάρκο Καλαβρύτων στην Ηλιούπολη

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Δενδροφύτευση στο πάρκο Καλαβρύτων στην Ηλιούπολη



H πρόσφατη θεομηνία «Μήδεια» πλήγωσε σημαντικά το πράσινο της πόλης μας και ένας από τους κοινόχρηστους χώρους που "κτυπήθηκε" ιδιαίτερα ήταν το πάρκο Καλαβρύτων.
Μετά από έγκριση του Δασαρχείου, το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου, προέβη για πολλές ημέρες σε σειρά παρεμβάσεων τόσο για την κοπή σπασμένων κλαδιών και πεσμένων δένδρων, όσο και για την απομάκρυνση δεκάδων τόνων σε σύνολο, πράσινων απορριμμάτων !!!

Τώρα, έφτασε η ώρα για την διαδικασία αντικατάστασης των δένδρων που "χάθηκαν" στο πάρκο, όπου οργανωμένα αλλά κυρίως στοχευμένα θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη δενδροφύτευση.
Το κάλεσμα για την συμμετοχή στη δράση αυτή είναι ανοικτό για όλους τους Ηλιουπολίτες.

Όμως, ιδιαίτερη πρόσκληση απεστάλη από τον Δήμαρχο George Chatzidakis στις "γειτονικές" ως προς το πάρκο σχολικές κοινότητες των 6ου, 10ου, 13ου Δημοτικών, 3ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου, ώστε μαθητές και γονείς αυτών να συμμετάσχουν στην Εθελοντική Δράση.




Ως Αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβάλλοντος έλαβα την πρωτοβουλία και πρότεινα σε όλες τις Διευθύντριες, κάθε Σχολείο να υιοθετήσει έναν ορισμένο αριθμό δενδρυλλίων, ώστε οι μαθητές να έχουν την μέριμνα για την φροντίδα και την ανάπτυξη τους και το δέχτηκαν με μεγάλη χαρά.
Μεγάλος ΚΟΙΝΟΣ Στόχος, Δήμου και Εκπαιδευτικών, παραμένει μέσα από τέτοιες παρόμοιες δράσεις, η δημιουργία οικολογικής συνείδησης των νεότερων γενεών και η ενίσχυση της αγάπης τους για το περιβάλλον, δίνοντας έτσι μια μικρή ελπίδα για τη σωτηρία τούτου του πλανήτη.





Το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου έχει ήδη προχωρήσει στις αναγκαίες προετοιμασίες φύτευσης, με διανοίξεις λάκκων και θα παρευρίσκεται με πολυπληθή ομάδα εργαζομένων για να συμμετέχει στην δράση αποκατάστασης του Περιβάλλοντος.

Εννοείτε ότι η προσπάθεια αντικατάστασης των πεσμένων δένδρων σε Πάρκα, Άλση, Πλατείες, κ.α. και πολύ περισσότερων φυτεύσεων (δένδρων) καλύπτοντας τις ήδη υπάρχουσες κενές φυτοδόχους σε σημεία της Ηλιούπολης (Πεζοδρόμια, Νησίδες), θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, σε περιόδους όπου οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέπουν τη σωστή και ασφαλή δενδροφύτευση τους.
#SunCityGreenCity

Κώστας Καλούδης - Αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβάλλοντος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: