ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Πρώτα η Ηλιούπολη: Αυτές είναι οι προτάσεις μας για την ονοματοδοσία των δημοτικών μας χώρων - Τέσσερις γυναίκες ανάμεσα στα ονόματα

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Πρώτα η Ηλιούπολη: Αυτές είναι οι προτάσεις μας για την ονοματοδοσία των δημοτικών μας χώρων - Τέσσερις γυναίκες ανάμεσα στα ονόματα


Καταθέσαμε τις προτάσεις μας σχετικά με την ονοματοδοσία των δημοτικών μας χώρων, όπως αυτές έχουν εκφραστεί από την Παράταξή μας και σε δημοτικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας.
Φρονούμε ότι είναι αναγκαίο να συνδεθούν οι δημοτικές μας υποδομές που θέλουμε να ονοματοδοτήσουμε, με εκείνες τις προσωπικότητες που έχουν να επιδείξουν κάτι τιμητικό στον τομέα που γίνεται η χρήση του εκάστοτε δημοτικού χώρου.
Α. ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ως προς τον αθλητικό τομέα προτείνουμε τους εξής Ολυμπιονίκες αθλητές της πόλης μας:

Τον Χρυσό Ολυμπιονίκη στην Ελληνορωμαϊκή πάλη Στέλιο Μυγιάκη

Την Χρυσή Ολυμπιονίκη στην Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Γυναικών Στάλα Κοτσιρέα

Τον Χρυσό Παραολυμπιονίκη στο μπότσια Νίκο Πανανό

Τον Αργυρό Ολυμπιονίκη στην Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης Μάνο Ζερδεβά

Τον Χάλκινο Παραολυμπιονίκη στην κολύμβηση Γιάννη Κωστάκη
Προτείνουμε

Την ονοματοδοσία οδών είτε στην οδό κατοικίας του κάθε αθλητή είτε περιμετρικά στις οδούς των αθλητικών μας υποδομών.

Παράλληλα προτείνουμε την παροχή υποτροφιών σε μικρούς αθλητές της πόλης μας, με συμμετοχή του Δήμου μας και των αθλητικών σωματείων, όπου κάθε υποτροφία θα είναι αφιερωμένη στο όνομα κάθε τιμώμενης προσωπικότητας από τον τομέα Αθλητισμού.
Είναι τιμή για το Δήμο μας το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί αθλητές με παγκόσμιες διακρίσεις τους οποίους οφείλουμε να τιμήσουμε με βάση τις διακρίσεις τους, το βιογραφικό τους, και την διαδρομή τους.
Χρειάζεται λοιπόν καθορισμός κριτηρίων ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή παράβλεψη ή αδικία σε αθλητές που κρατάνε τόσο τη σημαία της πατρίδας μας όσο και τη σημαία της πόλης μας ψηλά.

Β. ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ως προς τον πολιτιστικό τομέα προτείνουμε τις εξής προσωπικότητες προς ονοματοδοσία των υποδομών της Τέχνης και του Πολιτισμού του Δήμου μας:

Τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Τον Ηλιουπολίτη ηθοποιό Νάσο Κεδράκα
Προτείνουμε

Την ονομασία του δημοτικού θεάτρου σε Δημοτικό Θέατρο «Νάσος Κεδράκας»
Ο Νάσος Κεδράκας υπηρέτησε όλα τα είδη του θεάτρου, σε θιάσους όπως της κυρίας Κατερίνας, της Μαρίκας Κοτοπούλη, της Σοφίας Βέμπο, του Κώστα Μουσούρη, του Βασίλη Αργυρόπουλου και του Μάνου Κατράκη. Έπαιξε σε περίπου 200 ταινίες και είχε πολύχρονη παρουσία στο θεατρικό σανίδι. Είχε υπηρετήσει με ήθος και συνέπεια την υποκριτική τέχνη για σαράντα ολόκληρα χρόνια, απολαμβάνοντας καθολική αναγνώριση αλλά και εκτίμηση τόσο από το πλατύ κοινό όσο τους ανθρώπους της τέχνης, ενώ παράλληλα ο λαός της Ηλιούπολης τον τίμησε εκλέγοντάς τον πρώτο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη Δημοκρατική Ενότητα του αειμνήστου δημάρχου Δημήτρη Κιντή.

Την ονομασία του Δημοτικού Ωδείου Ηλιούπολης σε Δημοτικό Ωδείο «Μίκης Θεοδωράκης»

Γ. ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Ως προς τις γυναικείες προσωπικότητες της πόλης μας που αποτέλεσαν σύμβολα, τόσο για την ισότητα των δύο φύλων όσο και για την πολιτική τους σταδιοδρομία και δράση, προσφέροντας σε διάφορους τομείς όπως στην παιδεία και στον πολιτισμό προτείνουμε:

Την αείμνηστη Ηλιουπολίτισσα Μαρία Κυπριωτάκη – Περράκη

Την αείμνηστη Ηλιουπολίτισσα και πρώτη γυναίκα δημοτική σύμβουλο Ηλιούπολης Γαβριέλα Χαμογεωργάκη

Την αείμνηστη Ηλιουπολίτισσα Αδαμαντία Παπαβασιλείου

Την αείμνηστη Ηλιουπολίτισσα και πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΔΣ Ηλιούπολης Ευφημία Ζαννιά
Προτείνουμε

Την ονομασία του Ε' Βρεφονηπιακού Σταθμού επί της οδού Σαντορίνης σε Ε΄ Παράρτημα Αγωγής
«Μαρία Κυπριωτάκη – Περράκη»

Την μετονομασία της οδού Πανταζή ή της οδού Αγησιλάου σε οδό «Γαβριέλας Μάτακα – Χαμογεωργάκη»

Την ονομασία του Δ' Βρεφονηπιακού Σταθμού επί της οδού Τσαμαδού σε Δ΄ Παράρτημα Αγωγής «Αδαμαντία Παπαβασιλείου» ή την μετονομασία της οδού Κονίτσης αφιερωμένη στο όνομά της.

Την ονομασία του Η’ Βρεφονηπιακού Σταθμού επί της οδού Αγαμέμνονος σε Η’ παράρτημα Αγωγής «Ευφημία Ζαννιά»

Δ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Προτείνουμε να ονομαστεί η αίθουσα των εκδηλώσεων του θεάτρου του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης σε αίθουσα «Μανώλης Γλέζος» ως ελάχιστου φόρου τιμής για τον αγωνιστή όπου μαζί με τον Απόστολο Σάντα κατέβασαν την ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη, γεγονός που αποτέλεσε την πρώτη πράξη Εθνικής αλλά και υπερεθνικής Αντίστασης κατά του άξονα σε χώρα κατεχόμενη.

Η σύνδεση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης με την πρώτη πράξη Εθνικής Αντίστασης είναι συμβολική και κατά την άποψή μας αναγκαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: