ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό για την πόλη και όχι μόνο....

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Ειδήσεις σε ένα λεπτό για την πόλη και όχι μόνο....



  • Θυμήθηκαν Κατσιφά , Γκιόλια , Δελλαπόρτα , Θεοδωράκη  και "τσουβάλιασαν" τους πάντες. Ο λόγος για την παράταξη "Η πόλη που θέλω" που μάλλον αγνοεί πως δεν είναι "χαβαλές" η επιλογή ονομάτων σε οδούς και πλατείες αλλά συνιστά πράξη μνήμης σε όσους σε αυτή την ζωή αγωνίστηκαν για αρχές και αξίες που συνάδουν με τα ιδεώδη του δυτικού κόσμου. Και επειδή ο "χαβαλές" σε αυτή την πόλη αποτελεί διαχρονικά το σπορ της είπαν με τις προτάσεις τους να το τερματίσουν! Και οι τέσσερις προτάσεις αποδεικνύουν τον αχταρμά που επικρατεί στην παράταξη "Η πόλη που θέλω" που αντί να μας φέρει το "νέο" που ευαγγελίζονταν προεκλογικά μας προτείνει το ΜΑΥΡΟ και το σκοτεινό που μόνο να μας προβληματίσει μπορεί και ουδείς δημοκρατικός πολίτης διανοείται πως οφείλει και να το τιμήσει. Γιατί δηλαδή να δώσουμε όνομα πλατείας στον Κωνσταντίνο Δελλαπόρτα για να τον τιμήσουμε που δεν είδε τις ερπύστριες ; Για να τον τιμήσουμε που υπηρέτησε άξεστους καραβανάδες όπως ο Παττακός , ο Ιωαννίδης και ο Παπαδόπουλος; Μήπως να τιμούσαμε επιτέλους και τους Μάλλιο , Λαδά, και Ρουφογάλη; Και πως μπορείς να τιμάς ταυτόχρονα τον Μίκη Θεοδωράκη που φυλακίστηκε επί χούντας και όσους την υπηρέτησαν; Λαϊκισμός που αδικεί κατάφορα τις δύο ορθές κατά εμάς επιλογές του,  με αυτή του Κώστα Κατσίφα βέβαια να αποτελεί "αγκάθι" αφού η Πολιτεία δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων μη γνωρίζοντας τις ακριβείς συνθήκες τέλεσης της δολοφονίας και αρνούμενοι εδώ και χρόνια να αγκαλιάσει τον εθνικισμό όσων βίωσαν επί δεκαετίες στο πετσί τους την κομμουνιστική θηριωδία του Χότζα που είχε και στην πόλη μας πολλούς υμνητές! Για τον φίλο Γκιόλια τα πράγματα είναι πολύ πιο  απλά υπήρξε θύμα ιδεοληπτικών που ακόμα και σήμερα αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. 

  • Τις προτάσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης" για τις ονοματοδοσίες οδών και πλατειών αναμένουμε με αγωνία. Μπελογιάννης, Άρης Βελουχιώτης, Αλέκα Παπαρήγα, είναι κρίμα να μην έχουν μια πλατεία αφιερωμένη στην αντεθνική δράση τους. Γιατί "καλός" ο "σύντροφος" Μίκης αλλά ήταν και μαϊμού "Μακεδονομάχος" στα τελευταία του. 

  • Μια πόλη γεμάτη σκουπίδια , χωρίς ικανοποιητικό οδοφωτισμό και με χιλιάδες κατοίκους της οπαδούς κόκκινων ή μαύρων δικτατόρων είναι μια πόλη που δεν διορθώνεται πριν οι πολλοί αντιληφθούν πως το παραμύθι τους δεν έχει δράκο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: