ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Εμείς αγαπητέ συνδημότη είμαστε Σοβιετία σιγά μην χαλάσουν τον ύπνο τους για να μην μας μποτιλιάρουν οι "ερυθροφρουροί"

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Εμείς αγαπητέ συνδημότη είμαστε Σοβιετία σιγά μην χαλάσουν τον ύπνο τους για να μην μας μποτιλιάρουν οι "ερυθροφρουροί"

 


Η ανάρτηση είναι από την πολυπληθή ομάδα στο facebook  του συνδημότη μας κ. Δημήτρη Ανδρικόπουλου ( χρόνια του Πολλά και γεμάτα Ευτυχία και για χθες) με μια λογική απορία ενός πραγματικά ενεργού δημότη που μάλλον έχει βαρεθεί με το κομφούζιο που δημιουργούν και τα απορριμματοφόρα κάθε πρωί. 

Είναι ένα λογικό ερώτημα που δεν θα θέσει ως θέμα καμία δημοτική παράταξη αφού προφανώς δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν το ΣΕΔΗ που στην ουσία "διοικεί" τον δήμο και απεργεί κάθε φορά που η εκάστοτε κυβέρνηση θέλει να πράξει το αυτονόητο. 

Και το αυτονόητο είναι λιγότεροι και πιο παραγωγικοί υπάλληλοι στους ΟΤΑ γιατί η ελληνική οικονομία δεν αντέχει το επιτελικό κράτος που κοντεύει πλέον με τις αθρόες προσλήψεις της παρούσας κυβέρνησης να μας στοιχίζει περί τα 100 δισ ευρώ τον χρόνο! 

Και για τους εργαζόμενους θα είναι καλύτερα αφού θα δουλεύουν χωρίς το ενοχλητικό μποτιλιάρισμα και βέβαια με βάση ό, τι συμβαίνει στην πράξη θα μειωθεί και ο χρόνος εργασίας τους. 

Να τονίσουμε πως κανένα απορριμματοφόρο του δήμου μας σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε όμορους δήμους δεν έχει σύστημα εντοπισμού και εάν "χαθεί" ή παρεκκλίνει της πορείας του ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να το ελέγξει. 

Ψιλά γράμματα θα πείτε σε έναν δήμο που αδυνατεί να μαζέψει τα σκουπίδια του και που κάποιοι υπάλληλοι της καθαριότητας κατηγορούν τους πολίτες για τον όγκο απορριμμάτων που βγάζουν!  

Σε πόλεις του εξωτερικού που κάνουν και ανακύκλωση και έχουν και κέρδος από τα απορρίμματά τους ουδείς βρίσκει ως μόνιμη ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ την έλλειψη προσωπικού. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει νομοθετήσει εδώ και καιρό την δυνατότητα στις διοικήσεις των δήμων να ιδιωτικοποιούν δομές που δεν αποδίδουν για οιοδήποτε λόγο. 

Επομένως η εμμονή στο θα το κάνουν αυτοί και βουλώστε το,  βαραίνει αποκλειστικά την ΔΙΟΙΚΗΣΗ του δήμου που ενώ έχει την δυνατότητα δεν ιδιωτικοποιεί την δομή. 

 Το δράμα της πόλης όμως δεν είναι μόνο η παρούσα διοίκηση αλλά  πως καμία από τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις , εάν και βλέπει το ΑΔΙΕΞΟΔΟ στον τομέα της καθαριότητας,  αρνείται να επιλύσει το πρόβλημα της απέραντης ΔΥΣΩΔΙΑΣ , κάνοντας μικροπολιτική. 

Τι κάνει δηλαδή; Προσπαθεί να μας πείσει πως ό,τι δεν πέτυχαν το ΣΕΔΗ και οι υπάλληλοι επί 5 δεκαετίες ξαφνικά θα το πετύχουν. Και δεν το πέτυχαν ενώ έχουν διοριστεί στον τομέα της καθαριότητας μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 έως και σήμερα. 

Και βέβαια ακόμα και σήμερα ο αριθμός των υπαλλήλων στον τομέα αυτόν είναι τριψήφιος για να μην έχει και κάποιος αμφιβολία για το αδιέξοδο που δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των εργαζομένων αλλά με την διαχρονικά κακή νοοτροπία όσων θεωρούν το ΔΗΜΟΣΙΟ τομέα χώρο αναψυχής και διακοπών. 

Όσοι έμαθαν και εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς ανταγωνισμό και όσοι για δεκαετίες συντηρούν ένα καθεστώς που απέτυχε σε όλα τα πρώην ανατολικά κράτη και που χρεωκόπησαν παρόλο που όλες και όλοι δούλευαν σε ένα κράτος που δεν παρήγαγε ικανό πλούτο ούτε για να τους θρέψει πόσο μάλλον για να ζήσουν το "αμερικανικό τους όνειρο" όπως λένε ειρωνικά οι κομμουνιστές που δεν είχαν ούτε ζάχαρη να βάλουν στον καφέ τους και έπαιρναν με δελτίο μισό κιλό για έναν ολόκληρο μήνα! 

Υποκρισία , λαϊκισμός και παλαιοκομματικές συμπεριφορές που ενισχύουν την παρούσα διοίκηση και να μην λύνει το πρόβλημα και να πετάει το μπαλάκι στην κεντρική διοίκηση που δεν διορίζει ακόμα 200 ΜΟΝΙΜΟΥΣ υπαλλήλους καθαριότητας για να έχουμε ελάχιστα πιο καθαρή πόλη. 

Ο ιδιώτης θα καθαρίζει με τον μισό αριθμό υπαλλήλων που θα αμείβονται και καλύτερα και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά οι ίδιες οι μισθοδοσίες των υπαλλήλων καθαριότητας σε κράτη που η δομή έχει ιδιωτικοποιηθεί ήδη από την δεκαετία του 1990!

Δεν υπάρχουν σχόλια: