ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Και αφού δεν μας έσωσαν τα "αντιπλημμυρικά έργα" Δούρου - Βαλασόπουλου ο σανός συνεχίζεται και όποιος "πεινάει" τον τρώει!

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Και αφού δεν μας έσωσαν τα "αντιπλημμυρικά έργα" Δούρου - Βαλασόπουλου ο σανός συνεχίζεται και όποιος "πεινάει" τον τρώει!

 


Εύλογα τα ερωτήματα από όσους συμμετείχαν ενεργά στη Σοβιετία που "βούλιαξε" και θα συνεχίζει να "βουλιάζει" έως την πλήρη ιδιωτικοποίησή της που είναι η ΜΟΝΗ σωτηρία για τους πολλούς. 


Μετά τα αντιπλημμυρικά έργα Δούρου - Βαλασόπουλου για πρώτη φορά είχαμε κλήσεις για άντληση υδάτων από την βροχή σε κτίρια που ΟΥΔΕΠΟΤΕ στο παρελθόν είχαν πλημμυρίσει. 

Ακόμα και σήμερα ο εργολάβος που έχει αναλάβει και ολοκληρώσει τα αντιπλημμυρικά Δούρου γιατί ακολουθούν και άλλα της εποχής Πατούλη ( ελπίζουμε να κάνουν κάτι αυτά) έχει κλειστούς με νάιλον τους συλλεκτήρες ομβρίων υδάτων αφού όπως ισχυρίζεται το έργο δεν έχει ακόμα συνδεθεί με τον κεντρικό αγωγό! 

Κάτοικοι έχουν αφαιρέσει μόνοι τους σε μερικά σημεία τα νάιλον και ως δια μαγείας τα συσσωρευμένα ύδατα και οι λίμνες που δημιουργήθηκαν από την ξαφνική χθεσινή νεροποντή εξαφανίστηκαν. 

Πάντως ένα δημοτικό συμβούλιο για να μάθουμε τι έπραξαν διαχρονικά οι δημοτικές αρχές για να μην πλημμυρίζουμε θα ήταν αναγκαίο. 

Όχι πως θα γινόμασταν σοφότεροι , αλλά για να καταδικαστεί για ακόμα μια φορά η επάρατη ΔΕΞΙΑ που έκλεισε τα ποτάμια της Αθήνας και έφτιαξε λεωφόρους , κτίρια και έφερε ανάπτυξη στην χώρα μας. 

Δεν είναι εφικτό να γκρεμιστεί η μισή Αττική και να επιστρέψουμε στην Αθήνα του 1920 , ούτε φυσικά μπορούμε να κατηγορούμε μονίμως τους άλλους όταν επί 9 χρόνια ασκούσαμε διοίκηση στο δήμο μοιράζοντας αριστερό σανό στους πολλούς που ήταν διατεθειμένοι να τον φάνε. 

Οι εποχές άλλαξαν αλλά η πόλη μας εξακολουθεί να λύσει τα προβλήματά της με την ίδια αποτυχημένη συνταγή. 

Την συνταγή μιας Σοβιετίας που ζούσε με δανεικά για δεκαετίες εις βάρος άλλων λαών της Ε.Ε που πλήρωναν τον λογαριασμό για να διορίζουμε εμείς στο ΔΗΜΟΣΙΟ συγγενείς , κολλητούς και φίλους. 

Δεν θα μας σώσει καμία Σοβιετία , όσο και εάν αλλάζει χρώματα η μόνη σωτήρια λύση είναι η πλήρης ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ δομών που στοιχίζουν πανάκριβα και δεν προσφέρουν παρά ελάχιστα. 

Τις επόμενες δεκαετίες και όσο η Σοβιετία δεν αλλάζει θα βαρεθούμε να θρηνούμε θύματα και θα καταγράφουμε απλώς τις καταστροφές που για να αποκατασταθούν θα περνάνε δεκαετίες. 

Δεν γνωρίζουμε τι θα απαντήσει η νυν διοίκηση στους πρώην "συντρόφους" της το μόνο που βλέπουμε και σε λίγα χρόνια θα το δουν και οι πολλοί είναι πως κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως το επιτελικό κράτος όσο μικρότερο είναι τόσο καλύτερο για όλες και όλους μας.

ΥΓ: Η διοίκηση Γιώργου Χατζηδάκη βλέποντας πως με το υπάρχον δυναμικό των 700 υπαλλήλων του δήμου μας δεν βγαίνει αποτέλεσμα κινητοποιεί τους εθελοντές σε μια προσπάθεια να πετύχει στόχους που θα είχε ήδη πετύχει εάν είχε προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις δομών. Όσο αυτό δεν συμβαίνει καλύτερη πόλη δεν θα δούμε και ακόμα και οι διπλανές μας που τα πάνε λίγο καλύτερα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Δεν ξέρω εάν είδατε τι έγινε χθες σε όμορους δήμους αλλά στην ουσία πλημμύρισαν πάλι τα ίδια και τα ίδια σημεία που αυτό συμβαίνει τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.  

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: