ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η Ηλιούπολη τίμησε τους ήρωες του Έπους του 1940

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Η Ηλιούπολη τίμησε τους ήρωες του Έπους του 1940

 


Δημοτική αρχή , δημοτικές παρατάξεις , σύλλογοι και συλλογικότητες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε με επιτυχία ο δήμος μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 

Η συμμετοχή του κόσμου μεγάλη και τα μέτρα προστασίας κατά της covid-19 δεν τηρήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις. 

Σε κάθε περίπτωση οι μαθητικές παρελάσεις που έχουν καθιερωθεί είναι ένας "θεσμός" που φθίνει. 

Οι νέες και οι νέοι της πατρίδας θα κληθούν  να αποφασίσουν στο μέλλον για την διατήρηση ή μη πολλών "θεσμών" που τους κληρονομήσαμε,  και βέβαια οι εποχές άλλαξαν για να ακολουθούμε παραδόσεις που ανάθεμα και εάν γνωρίζουν οι συμμετέχοντες , σε τι ακριβώς συμμετέχουν. 

Έτσι σήμερα κάποιοι μπορεί και να παρέλασαν θεωρώντας πως το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ μας έσωσε από την ΠΕΙΝΑ και πως οι αγώνες για ανεξαρτησία συνεχίζονται ενώ κάποιοι άλλοι θεωρώντας πως ο Ιωάννης Μεταξάς δεν ήταν ένας δικτάτορας όμοιος του Μουσολίνι αλλά μεγάλος ηγέτης! 





Οι Έλληνες πολέμησαν επειδή τους επιτέθηκαν για την ανεξαρτησία της χώρας τους και δεν πολέμησαν κανέναν φασισμό αφού και οι ίδιοι υπηρετούσαν την περίοδο εκείνη ένα φασιστικό καθεστώς. 



Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τιμάνε σήμερα όσους πολέμησαν για την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. 

Και βέβαια για να μην έχουν τα παιδιά μας αυταπάτες όλες και όλοι ήξεραν τι πρέσβευε το καθεστώς Μεταξάς και όλοι όσοι το υπηρέτησαν προφανέστατα και δεν είχαν καμία σχέση με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 



Η Παγκόσμια Ιστορία που γράφτηκε από τους νικητές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και γράφτηκε με το αίμα και αυτών που ηττήθηκαν και αυτών που επικράτησαν προφανέστατα και δεν θα αλλάξει για να "δικαιώσει" φασίστες όπως ο Μουσολίνι , ο Χίτλερ και ο Μεταξάς ούτε βέβαια θα δείξει "ανοχή" στους κόκκινους φασίστες τύπου Στάλιν , Μάο κ.ο.κ 

Όποιοι ακόμα έχουν διλήμματα για το τι πρέσβευαν όλοι οι παραπάνω και εάν η Αστική μας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι ανώτερη από τα δικά τους δικτατορικά καθεστώτα δεν είναι αναθεωρητές της Ιστορίας αλλά απλώς ΦΑΣΙΣΤΕΣ. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: