ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Παναγιώτης Κόκλας: Χρόνια Πολλά Ελλάδα

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Παναγιώτης Κόκλας: Χρόνια Πολλά Ελλάδα

 


Η Ελλάδα γιορτάζει το "ΟΧΙ" το οποίο βέβαια ο καθένας το χρεώνει σε όποιον τον βολεύει,  και εν έτει 2021 η χώρα μας δείχνει πως δεν έχει μάθει ΤΙΠΟΤΑ από την ΙΣΤΟΡΙΑ της. 

Τις καλές και τις κακές στιγμές με τις δεύτερες να πλεονεκτούν συντριπτικά σε αριθμό και έτσι να γιορτάζουμε τις ελάχιστες ΝΊΚΕΣ , με  το πάθος που έχει ο οιοσδήποτε δεν έχει την στόφα του "πρωταθλητή". 

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Ηλιούπολης κ. Παναγιώτης Κόκλας που δεν είναι εδώ για να διχάζει μας είπε ένα Χρόνια Πολλά Ελλάδα , και δεν μπήκε στον κόπο να μας διαχωρίσει  θεωρώντας πως οι ΝΙΚΕΣ κατακτώνται όταν είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. 

Εάν και δεν έχουμε την ίδια άποψη θεωρώντας πως ποτέ στην Ιστορία μας δεν ήμασταν όλοι μαζί,  σας παρουσιάζουμε τις επιλεγμένες φωτογραφίες που τονίζουν το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας,  και τις τιμές που "αποδίδουν" οι νέοι και οι νέες μας στους ήρωες που πολέμησαν τους Ιταλούς. Τον Ιταλικό φασισμό θα σας πουν οι κομμουνιστές την ώρα βέβαια που αυτοί που πολεμούσαν ήταν Έλληνες Φασίστες ενός καθεστώτος που φυλάκιζε όποιον διαφωνούσε με τις ανοησίες που "πούλαγε" ως "εθνικές" Ιδέες. Και βέβαια ήταν αναμενόμενο πως θα ηττηθεί έστω και εάν οι σύμμαχοί μας Εγγλέζοι εξάρουν και ορθώς πράττουν την αντίσταση υπό τις δικές τους κυρίως οδηγίες και καθοδήγηση. Άλλωστε η ανατίναξη της γέφυρας στο Γοργοπόταμο δεν θα γίνονταν ποτέ χωρίς την δική τους συνδρομή. ΕΔΕΣ και ΕΑΜ απλώς παρίστατο στην πιο ηχηρή εκδήλωση αντίστασης στους Γερμανούς - Ναζί. 

Βέβαια ο σεβασμός και οι τιμές δεν επιβάλλονται και οι νέες και οι νέοι μας εμείς θεωρούμε πως θα χαράξουν (και το κάνουν ήδη τους δικούς του δρόμους) για να μιλάμε για αυτούς και όχι για το ΕΠΟΣ του 1940 που δεν απέτρεψε βέβαια την Γερμανική κατοχή , ούτε βέβαια απέτρεψε τον εμφύλιο ή συμμοριτοπόλεμο ( ανάλογα σε ποια πλευρά της Ιστορίας είσαι δίνεις και την ανάλογη ονομασία) όταν οι Γερμανοί αποχώρησαν από την χώρα μας. 



Σας αφήνουμε με τις ωραίες φωτογραφίες , γιατί δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε ούτε όσους θεωρούν πως το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ μας έσωσε από την πείνα , αλλά ούτε και αυτούς που βλέπουν στο πρόσωπο του ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ Ιωάννη Μεταξά έναν μεγάλο ηγέτη! 

Το κάνουμε άλλωστε διαχρονικά μαχόμενοι τον κόκκινο και τον μαύρο φασισμό που τρέφεται κυρίως από την έλλειψη ιστορικής παιδείας ενός λαού που πιστεύει σε ΜΥΘΟΥΣ , και εξαιτίας πολιτικών που είδαν πέρα από την εποχή τους αντέχει σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο που δεν συγχωρεί τις "αδυναμίες",  ούτε βέβαια εκτιμά όσους θεωρούν πως μπορούν να επιβιώσουν ως "μοναχικοί λύκοι" την ώρα που η ισχύ τους , τους κατατάσσει στα "πρόβατα επί σφαγή"! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: