ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Βασίλης Βαλασόπουλος: Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε πως ο κ. Χατζηδάκης τέλεσε εις βάρος μου το αδίκημα της δυσφήμισης

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Βασίλης Βαλασόπουλος: Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε πως ο κ. Χατζηδάκης τέλεσε εις βάρος μου το αδίκημα της δυσφήμισης



Όπως όλοι γνωρίζετε, ο κ. Χατζηδάκης, έπειτα από την αποσκίρτησή του από τη δημοτική παράταξη που τον ανέδειξε, με την εκτόξευση αναληθών και έωλων ισχυρισμών περί δήθεν έκνομων ενεργειών του πρώην Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου και στελεχών του Δήμου, βρέθηκε από κατήγορος απολογούμενος και κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην δημάρχου, καθόσον προηγουμένως τόσο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας όσο και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, έκριναν ως ανάξιες διερευνήσεως τις καταγγελίες του.
Ήδη εχθές ο κ. Χατζηδάκης δικάστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, οπότε και κατέρρευσαν εν μέρει οι ισχυρισμοί του, αφού κρίθηκε ότι δεν τελούσε μεν σε γνώση των ισχυρισμών του, πλην όμως ότι έχει τελέσει το αδίκημα της δυσφήμισης, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να υποχρεωθεί, με βάση ειδική νομοθετική διάταξη, να διαπιστώσει την παραγραφή του αξιοποίνου της πράξης της δυσφήμησης του πρώην Δημάρχου. 

Όμως αυτή η παραγραφή τελεί υπό τον όρο ότι ο κ. Χατζηδάκης δεν θα υποπέσει στην επόμενη διετία σε τέλεση άλλου αδικήματος και δεν θα καταδικαστεί αμετάκλητα για αυτό, διαφορετικά, στην περίπτωση αυτή, θα συνεχιστεί η εις βάρος του ποινική δίωξη για τη δυσφήμιση του πρώην Δημάρχου κ. Βαλασόπουλου.
 
Ελπίζουμε ότι η παιδαγωγικού χαρακτήρα απόφαση θα αποτρέψει τον κ. Χατζηδάκη και την ομάδα του από το να συνεχίσει να χρησιμοποιεί πρακτικές που με βεβαιότητα οδηγούν αφενός στη διάψευση των προσδοκιών του να δει τους παλαιούς του συντρόφους να καταδικάζονται και αφετέρου στην προειδοποίηση του Δικαστηρίου ότι δεν έχει δεύτερη ευκαιρία για να επαναλάβει ίδια ή άλλη συμπεριφορά που αποδοκιμάζεται από τη Δικαιοσύνη. 

Βασίλης Βαλασόπουλος 
Πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης 


Δεν υπάρχουν σχόλια: