Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Τελικά πετάξαμε τα λεφτά μας τζάμπα; Οι φωνητικές οδηγίες και το αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο των ρομποτικών κάδων ήταν τελικά παραμύθια της Χαλιμάς;

 


Το 2009 μέσα από το site Cityofilioupolis  οι ρομποτικοί κάδοι διαχείρισης απορριμμάτων διαφημίζονταν ως το μέλλον! 

Η διοίκηση που διαδέχτηκε αυτή του κ. Γιάννη Αναγνώστου ΔΕΝ ΜΑΣ ενημέρωσε ΠΟΤΕ πως οι κάδοι αυτοί αφέθηκαν και στην ουσία δεν λειτούργησαν παρά ελάχιστους μήνες ενώ είχαν δοθεί ένα σωρό λεφτά για αυτούς. 

Το 2023 από σπόντα ΜΑΘΑΜΕ πως οι κάδοι αυτοί δεν χρησιμοποιούνται επί 15 ολόκληρα χρόνια αλλά ουδείς μας λέει το ΓΙΑΤΙ. 

Μιλάμε για σκάνδαλο από την στιγμή που αυτοί πληρώθηκαν από τις δικές σας τσέπες και ήρθαν για να φέρουν το μέλλον όχι για να τους βλέπουμε. 

Το σύστημα που ήταν τάχα συνδεδεμένο με την ύδρευση και ο βιολογικός καθαρισμός ΔΕΝ δούλεψαν ΠΟΤΕ οι υπάλληλοι της καθαριότητας μάλλον δεν τους είδαν ποτέ θετικά για λόγους που για εμάς πλέον είναι σαφείς και το κυριότερο οι "νοικοκυραίοι" της διοίκησης Βασίλη Βαλασόπουλου δεν βγήκαν να μας πουν εάν επρόκειτο για πεταμένα χρήματα ή η Σοβιετία μας δεν θέλει να προχωρήσει ποτέ μπροστά αυτή η πόλη. 

Οι αυτόματες λειτουργίες που θα έβαζαν στο περιθώριο τον ανθρώπινο παράγοντα ίσως να ήταν και ο κυριότερος λόγος για τον παροπλισμό τους και φτάσαμε επειδή όπως έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό σε αυτοί την πόλη είναι πολλοί οι "βρώμικοι" που σιωπούν ίσως ήρθε η ώρα 14 χρόνια μετά να μάθουμε τους λόγους που ξοδεύτηκαν τόσα πολλά χρήματα σε κάτι που ούτε επεκτάθηκε αλλά ούτε συντηρήθηκε από τις μετέπειτα διοικήσεις. 

Η διοίκηση Αναγνώστου όπως διαβάζετε και στο σχετικό ρεπορτάζ του Cityofilioupolis είχε σκοπό να επεκτείνει και σε άλλα σημεία της πόλης τους ρομποτικούς κάδους αλλά η επόμενη διοίκηση χωρίς να εξηγήσει τους λόγους που αυτό δεν έγινε προχώρησε στα κλασσικά για να ζούμε στο σήμερα σε μία από τις πιο βρώμικες πόλεις των Νοτίων Προαστίων. 

Τελικά το αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο της πόρτας λειτούργησε; Που είναι το κέντρο ελέγχου που θα ειδοποιούσαν οι "έξυπνοι" ρομποτικοί κάδοι όταν θα γέμιζαν; 

Ποια εταιρία ανέλαβε την τοποθέτησή τους ; Πόσο μας στοίχισαν; Υπήρχαν δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν αντιδράσει από την ίδια την διοίκηση στην τοποθέτησή τους και για ποιους λόγους; 

Αυτά και υπομονή μερικές μέρες ακόμη αφού θεωρητικά η ΑΧΡΗΣΤΙΑ των κάδων είχε προαναγγελθεί από το ίδιο το σωματείο εργαζομένων του δήμου μας που εξ΄ αρχής ήταν αντίθετο με αυτούς θεωρώντας πως κινδυνεύουν οι δουλειές τους! 

Αυτές που αυτοί κράτησαν αλλά εμείς βρωμίσαμε αφού εξαρτιόμαστε μονίμως από τον αριθμό των υπαλλήλων της Σοβιετίας που και τους 2000 εργαζόμενους να φτάσει από πάνω από 900 εργαζόμενους που έχει ο δήμος μας σήμερα πάλι οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς του πολίτες θα είναι ελλιπείς για να μην πούμε αυτό που λένε όλο και περισσότεροι συνδημότες μας που έζησαν και τις "καλές" εποχές με τους πολλούς εργαζόμενους και την ίδια οικτρή εικόνα! 

Αυτά και καλό Πάσχα σε όλες και όλους . Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εταιρία που τους τοποθέτησε και εξακολουθεί να θεωρεί πως εάν είχαν χρησιμοποιηθεί η εικόνα θα ήταν πολύ διαφορετική για την πόλη μας στον τομέα της καθαριότητας. 

Δεν ήταν μια άχρηστη αγορά το ξεκαθαρίζουμε από τώρα για όσους ετοιμάζονται να τους πετάξουν ως παλιοσίδερα! 

Διαβάστε πως δικαιολογεί η ΣΟΒΙΕΤΙΑ την απομάκρυνση των ρομποτικών κάδων υπήρχαν λέει τεχνικά προβλήματα και δεν λειτούργησαν! 


Ποια ήταν αυτά τα τεχνικά προβλήματα και γιατί πληρώσαμε τόσα λεφτά για να τοποθετηθούν; Πόσα θα μάθετε έως την  Δευτέρα με την εταιρία που τους τοποθέτησε να εμμένει πως ήταν έτοιμοι προς χρήση και πως η αχρήστευσή τους δεν έχει να κάνει με προβλήματα τεχνικά που έτσι και αλλιώς λύνονται αλλά με αδιαφορία των υπαλλήλων του δήμου αλλά και διαδοχικών διοικήσεων να προστατέψουν ένα περιουσιακό στοιχείο του δήμου μας που σίγουρα θα μπορούσε να προσφέρει πολλά. 

Τώρα εάν κάποιοι θεωρούν πως τοποθετήθηκαν μόνο για φιγούρα ή για να πάρουν κάποιοι ζεστό χρήμα ας έβγαιναν να το καταγγείλουν όχι να μας τους έχουν εκεί να τους βλέπουμε τόσα χρόνια και αυτοί να παίζουν τον παπά!  

Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους να ρίξουν μια ματιά σε αυτή την προχειροδουλειά που κάποιοι ονομάζουν 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Και καλούμε την απερχόμενη διοίκηση να μην απομακρύνει τους ρομποτικούς κάδους επειδή οι υπάλληλοι της Σοβιετίας ουδέποτε ήθελαν αυτοί να λειτουργήσουν. 

Βρωμίσαμε και βαρεθήκαμε να κουβαλάμε για δεκαετίες στις πλάτες μας όσους μας έχουν καταδικάσει στο να ζούμε σε μια βρώμικη πόλη αναμένοντας ΘΑΥΜΑΤΑ. 

Οι υπάλληλοι της καθαριότητας έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να αυξηθούν στα επίπεδα προηγούμενων δεκαετιών που και πάλι η πόλη βρωμούσε ας δει ένας υποψήφιος δήμαρχος θετικά την μοναδική λύση που είναι η ιδιωτικοποίηση της δομής . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...