ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Ειδήσεις σε ένα λεπτό



  • Οι "ψεκασμένοι" της πόλης θα πληροφορηθούν σήμερα από τα συστημικά κατά αυτούς ΜΜΕ τις εκδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις για τον Εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Θα τιμήσουν με πορείες και συγκεντρώσεις οι επαγγελματίες βολεμένοι τα κεκτημένα όσων έχουν εργασία και βέβαια κάνουν διαχρονικά ό,τι μπορούν για να εκλείψουν αφού προϋπόθεση για τις παροχές αυτές είναι η ύπαρξη της Αστικής Δημοκρατίας την οποία με μανία πολεμούν. Για τα ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα σε κράτη όπου έχουν κομμουνιστικά καθεστώτα ( Βόρεια Κορέα , Κίνα, Βενεζουέλα, Κούβα κ.ο.κ ) δεν ομιλούν όσοι υποκριτικά σήμερα θα θυμηθούν το Σικάγο! 

  • Προχωράει ο εμβολιασμός και δεν έχουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ τι να πουν για να κατηγορήσουν την κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άνοιξε και η εστίαση και δεν μπορούν να παίξουν με την αγωνία όσων έβλεπαν επί εξάμηνο τις επιχειρήσεις τους κλειστές αφού το άνοιγμα τους θα είχε περισσότερους νεκρούς αφού ο εμβολιασμός δεν είχε καν ξεκινήσει σε κανένα κράτος του κόσμου. Την Κούβα και την "επιστημοσύνη" τους που διαφήμιζαν και στην πόλη μας επικαλέστηκε ψευδώς και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως έχει παρασκευάσει πέντε εμβόλια κατά του κορωνοϊού την στιγμή που δεν έχει ούτε ένα. Και οι Ρώσοι βέβαια και οι Κινέζοι που έχουν δεν συγκρίνονται με αυτά που δημιούργησαν οι δυτικές χώρες αφού εκεί ο ιδιωτικός τομέας δουλεύει ακατάπαυστα με κίνητρο βέβαια το κέρδος ενώ στα κράτη παρίες ο κρατισμός δουλεύει με τους δικούς του ρυθμούς και συνήθως αντιγράφει κακέκτυπα ό,τι ανακαλύπτει ο σκληρά εργαζόμενος ιδιώτης. 

  • Πολλές επισκέψεις είχε το χθεσινό βίντεο για την επέτειο από τα 11 χρόνια από την οργανωμένη δολοφονία στην τράπεζα Marfin και τα νέα στοιχεία που έχουν ανακύψει σχετικά με άτομα του ευρύτερου αριστερού χώρου που συμμετείχαν στον εμπρησμό της και στην δολοφονία τεσσάρων ατόμων. Ελπίζουμε στις σημερινές συγκεντρώσεις να μην επιδείξουν την ίδια εγκληματική ΑΝΟΧΗ οι συμμετέχοντες αφού εάν δεν το γνωρίζετε το 2010 διαδηλωτές εμπόδισαν τα πυροσβεστικά οχήματα να πάνε και να κατασβήσουν εγκαίρως την φωτιά. Ήταν το κλίμα της απαξίωσης του πολιτικού κόσμου από τους γνωστούς φασίστες μαύρου ή κόκκινου χρώματος που μουντζώνουν τη Βουλή και περιμένουν έναν δικτάτορα για να τους "σώσει". Και βέβαια το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για εργατικά θέματα είναι προς την σωστή κατεύθυνση και όχι μόνο δεν καταργεί αλλά διασφαλίζει και το οκτάωρο ενώ παράλληλα μειώνει τις χιλιάδες πλασματικές ώρες υπερωριών που καταγράφονται στον δημόσιο τομέα. Η κάρτα εργαζόμενου είναι μια επανάσταση προς την σωστή κατεύθυνση και για τον λόγο αυτό οι αντιδράσεις όσων θέλουν μόνο δικαιώματα αλλά καθόλου υποχρεώσεις θα μας συντροφεύει το επόμενο διάστημα και έως την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή. 

  • Το ρέμα της Πικροδάφνης θέλει καθαρισμό και αξιοποίηση και βέβαια θέλει ψεκασμό για τα κουνούπια. Η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να μεριμνήσει γιατί άμα περιμένουμε από τους "οικολόγους" θα καταντήσει άλλη μία ανοιχτή χωματερή. Άλλωστε ό,τι δεν είναι εύκολα προσβάσιμο για τους πολλούς σύντομα μετατρέπεται σε χαβούζα. Το ρέμα στον Άγιο Δημήτριο ρέει ανάμεσα σε πολυκατοικίες! και όσο αφήνεται ως έχει  θα έχει μάλλον την τύχη του Κηφισού και του Ιλισού. 

  • Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε χθες για το θέμα με τα ΕΛΤΑ , ένα θέμα που αφορά την κεντρική διοίκηση και που προφανέστατα ο δήμος δεν μπορεί να επιβάλλει την άποψή του ακόμα και εάν αυτή είναι προς θετική κατεύθυνση. Για τα θέματα που μπορεί να λύσει δεν ασχολείται με αποτέλεσμα για ακόμη μια μέρα η πόλη να ζέχνει. Στο τέλος θα συνηθίσουμε να ζούμε με τα σκουπίδια και τους γεμάτους κάδους αφού καμία δημοτική παράταξη δεν θέλει την ιδιωτικοποίηση της δομής και αναμένουν όλοι να διορίσει ο Μητσοτάκης 100 νέους υπαλλήλους καθαριότητας με συμβάσεις κιόλας αορίστου χρόνου για να δούμε πιο καθαρή πόλη. Φαντάζομαι πως στις προσεχείς εκλογές θα "μαυριστούν" από τους συνδημότες μας οι υπεύθυνοι του τομέα καθαριότητας αφού θα τους είδε αδύνατο να πείσουν πως για το χάλι ευθύνεται η κεντρική κυβέρνηση που δεν διορίζει και όχι αυτοί που δεν δίνουν την δομή σε ιδιώτη για να δούμε την πόλη καθαρή. Το τραγικό πως θα ψηφιστούν όσοι εάν είχαν την ίδια θέση ευθύνης θα συνέχιζαν την ίδια αποτυχημένη συνταγή κρατισμού. 

  • Το ΚΚΕ δεν κινητοποίησε φαίνεται τα "πρόβατά" του και έτσι η εικόνα που δείχνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί από την σημερινή του συγκέντρωση είναι απογοητευτική και βέβαια με τόσους "επανάσταση" δεν κάνεις. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: