ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Η δράση δενδοφύτευσης στο πάρκο Καλαβρύτων ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Η δράση δενδοφύτευσης στο πάρκο Καλαβρύτων ολοκληρώθηκε με επιτυχία


Δημοτικοί υπάλληλοι , εθελοντές και μαθητές σχολείων της πόλης μας με τους δασκάλους τους συμμετείχαν στη δράση δενδροφύτευσης σήμερα ( 16/5/2021) στο πάρκο Καλαβρύτων. 

Επειδή είχαμε και πολύ καιρό να επισκεφτούμε το συγκεκριμένο πάρκο κατηφορίσαμε προς τα εκεί χωρίς βέβαια να φημιζόμαστε για τις οικολογικές μας ανησυχίες ως μέσο αλλά και ως κοσμοθεωρία που λέει πως όπου δεν υπάρχει ιδιώτης που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα με σκοπό το κέρδος ο χώρος πρασίνου και αναψυχής προφανέστατα και είναι ακατόρθωτο να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. 



Το πάρκο έχει καθαριστεί από πεσμένα δένδρα κάποιες λίγες ρίζες θα απομακρυνθούν το προσεχές διάστημα σύμφωνα με όσα μας είπε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κος Καλούδης ,  και όλα έγιναν με το υπάρχον προσωπικό των 18-19 δημοτικών υπαλλήλων του τομέα Πρασίνου του δήμου μας. 

Γνωρίσαμε εθελόντριες που συμβάλλουν χωρίς όφελος στις δράσεις αυτές ( υπάρχουν και αυτές στον καπιταλιστικό σύστημα ) και ειλικρινά χαρήκαμε αφού είδαμε τα χαμογελαστά πρόσωπα παιδιών να ποτίζουν δένδρα που θα τα δουν να μεγαλώνουν και να γίνονται μεγάλα,  όσο και τα ίδια θα ενηλικιώνονται. 


Σκοπός της εκεί παρουσίας μας προφανέστατα και δεν ήταν να διαφημίσουμε την διοίκηση που διοργάνωσε την εν λόγω δράση που δεν υπάρχει συνδημότης μας που να μην παραδέχεται πως είναι προς θετική κατεύθυνση. Έτσι μας ενόχλησε το γεγονός πως πλην του κ. Γαβριήλ Αραμπατζή , ουδείς άλλος επικεφαλής δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης δεν παρέστη. 


Τέλος σε ερώτησή μας προς τον δήμαρχο κ. Γιώργο Χατζηδάκη πότε θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης μας , μας απάντησε πως αυτό πρόκειται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι και πως έως το τέλος της θητείας του θα έχουμε μια φωτισμένη πόλη που δεν θα έχει σχέση με την σκοτεινή που παρέλαβε ο ίδιος. Το γράφουμε για όσους δικαίως ανησυχούν και κυρίως για να υπάρχει η δέσμευσή του που άλλωστε ήταν και στο πρόγραμμα της παράταξης με την οποία διεκδίκησε και κέρδισε την δημαρχία. 

Αναφέρουμε και ποιους είδαμε την ώρα που παραβρεθήκαμε στη συγκεκριμένη δράση 

Τον δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Γιώργο Χατζηδάκη, τον Αντιδήμαρχο Προστασίας Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καλούδη, την εντεταλμένη δημοτική  σύμβουλο Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς κα. Ιωάννα Σκλαβενίτη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Παναγιώτη Βιδάλη, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιάννη Πούλο, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοίκησης κ. Απόστολο Στασινόπουλο, τον Ειδικό συνεργάτη του δημάρχου και υπεύθυνο Επικοινωνίας του Δήμου μας κ. Θάνο Κατσώνη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιάννη Αντζινά, τον Παντελή Φασόη  υπεύθυνο Επικοινωνίας του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης και από την αντιπολίτευση όπως ήδη έχουμε αναφέρει έδωσαν το παρών ο  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Η πόλη που θέλω" κ. Γαβριήλ Αραμπατζή μαζί με την δημοτική σύμβουλο της παράταξής του κα. Άντα Καραχάλιου και το μέλος του Δ.Σ του ΚΑΦΑΔΗΛ κ. Νίκο Καραβαγγέλη. Και πολλούς υπαλλήλους του δήμου μας είδαμε που άλλωστε είχαν ετοιμάσει τα πάντα για να γίνει η εν λόγω δράση. Σε τέτοιες δράσεις η δική μας άποψη είναι πως πρέπει να συμμετέχουν όλες και όλοι όσοι συμφωνούν και θεωρούν πως πρέπει να παραμείνουν οι "πνεύμονες πρασίνου" της πόλης μας. Αλλά είναι φανερό πως δεν μπορούμε όλοι μαζί ακόμα και σε όσα θεωρούνται αυτονόητα. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα παραμείνει αφού προφανώς και ως φυλή ενωνόμαστε ( και ποτέ ΟΛΟΙ) στα πολύ δύσκολα. Έτσι όσο βλέπουμε ακόμα πράσινο δεν φοβόμαστε και ο καθένας τραβάει τον δικό του δρόμο! 



Θα έχουμε και άλλη ανάρτηση για την δράση αφού αύριο ως "εθελοντές" και εμείς δεν θα έχουμε κατά 99% νέες αναρτήσεις , και θα προγραμματίσουμε κάτι που δεν το συνηθίζουμε 2-3 σημερινές! 

Σ.Μ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: