ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η υγιής οικονομικά Ηλιούπολη καλείται να αντιμετωπίσει στο ντέρμπι της Κυριακής τον Πανιώνιο μια ιστορική ομάδα που χρωστάει εκατομμύρια ευρώ και ουδείς γνωρίζει πότε θα τα αποπληρώσει

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Η υγιής οικονομικά Ηλιούπολη καλείται να αντιμετωπίσει στο ντέρμπι της Κυριακής τον Πανιώνιο μια ιστορική ομάδα που χρωστάει εκατομμύρια ευρώ και ουδείς γνωρίζει πότε θα τα αποπληρώσει

 


Εάν και η ιστορική ομάδα της Νέας Σμύρνης βρέθηκε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία οι φίλοι της ισχυρίζονται πως το πρόβλημα της ομάδας τα τρία τελευταία χρόνια ήταν μόνο αγωνιστικό. 

Όμως μια πρόχειρη και όχι ενδελεχής αναζήτηση στοιχείων για τον ιστορικό Πανιώνιο μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως κάποιοι ηθελημένα προσπαθούν να αποκρύψουν από τους φιλάθλους του ένα πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ομάδα,  και που συνετέλεσε τα μέγιστα στο να καταλήξει στην Γ΄ Εθνική κατηγορία . 

Όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του έγκυρου sportime.gr  (κάντε κλικ εδώ) ένα χρόνο πριν η ομάδα όδευε προς διάλυση με τους διοικούντες να παραδέχονται στους οργανωμένους πως λεφτά δεν υπάρχουν! 

Όμως ο Πανιώνιος φιγουράρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Γ΄ Εθνικής και στο ντέρμπι κορυφής με την Ηλιούπολη την Κυριακή όπως είναι φυσικό διεκδικεί την ΝΙΚΗ που θα του δώσει κατά πάσα πιθανότητα την πρώτη θέση στον όμιλο και την συμμετοχή του σε μπαράζ με στόχο την άνοδο στη Super League 2 , δηλαδή σε επαγγελματική κατηγορία όπου σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΠΟ οι επαγγελματικές ομάδες για να συμμετάσχουν πρέπει να έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους

Για τα δεινά του ιστορικού Πανιωνίου που έχει στεφθεί δύο φορές κυπελλούχος Ελλάδος έχουν γραφτεί πολλά. Χαρακτηριστικό το άρθρο του Γιάννη Ζωίτου στο contra.gr στις 23/9/2020 όπου περιγράφει την κατρακύλα. Ένα χρόνο μετά ουδείς μπορεί να εγγυηθεί πως η ομάδα με χρέη που υπολογίζονται πάνω από 10.000.000 ευρώ έχει εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους για συμμετοχή της σε επαγγελματική κατηγορία ,παρόλα αυτά όμως και επειδή εδώ είναι Ελλάδα ,συμμετέχει κανονικά στερώντας από ομάδες οικονομικά υγιείς την δυνατότητα να διεκδικήσουν την άνοδο στη  Super League 2. 

Τα ερωτήματα πολλά και εύλογα. Να έχουν κανονίσει τις υποχρεώσεις τους έναντι του ποδοσφαιριστή Καρίμ Ανσαριφάρντ;


Λογικά ναι αφού η ομάδα συμμετέχει χωρίς πρόβλημα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ,και η κυβέρνηση μιλάει συνεχώς για εξυγίανση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Θέλουμε να πιστεύουμε πως έχει εξοφληθεί και το χρέος προς τον πρώην ποδοσφαιριστή της Yaya Banana 



Και βέβαια η ΕΠΟ όπου είχε αναρτήσει εδώ τις σχετικές της αποφάσεις θεωρούμε πως επιτρέπει την συμμετοχή της ομάδας στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής έχοντας  πάρει πειστικές απαντήσεις πως οι πρώην παίχτες έχουν εξοφληθεί, ειδάλλως είναι υποχρεωμένοι να πράξει τα δέοντα. 

Βέβαια επειδή στην Ελλάδα ζούμε ,και πολιτική και ποδόσφαιρο κακώς για εμάς διαπλέκονται ελπίζουμε πως δεν θα βρεθούν προ εκπλήξεως όσοι με παραλείψεις τους ή με τον γνωστό ωχαδελφισμό που μας διακρίνει ως Έθνος διασύρουν περαιτέρω το λαοφιλές άθλημα του ποδοσφαίρου. 

Και αφού κάναμε αυτή την αναγκαία εισαγωγή στο ντέρμπι πρωτοπόρων της Κυριακής απέναντι στην ιστορική ομάδα του Πανιωνίου βρίσκεται η Ηλιούπολη μια ομάδα που έχει πληρώσει όσο καμία άλλη τα λάθη αλλά και τις "καθάρσεις" που επιχείρησε διαχρονικά το πολιτικό μας σύστημα μη κατορθώνοντας και πολλά πράγματα όπως βλέπουμε όλοι όσοι παρακολουθούμε ποδόσφαιρο ,ακόμα και στην Super League, ακόμα και με την χρήση VAR, και με ξένους διαιτητές στα μεγάλα ντέρμπι. 

Αλλά αυτά είναι θέμα μεγάλης συζήτησης για τα κακώς κείμενα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και κυρίως της νοοτροπίας που κυριαρχεί και ευνοεί όσους έχουν μπάρμπα στην Κορώνη. 

Ως φίλαθλοι της Ηλιούπολης και με σεβασμό σε όλες τις άλλες ομάδες το μόνο που ζητούμε είναι ΙΣΟΥΣ όρους για όλους. Και βέβαια η οικονομική εικόνα της ομάδας του Πανιωνίου με τους τόσους ορκωτούς λογιστές που έψαξαν τα οικονομικά της στοιχεία θεωρούμε πως πρέπει να γίνουν κοινό κτήμα όλων των Ελλήνων φιλάθλων. 

Η ομάδα της Ηλιούπολης μετά από τρία χρόνια συμμετοχής στις μικρές κατηγορίες της ΕΠΣΑ και με την αλλαγή διοίκησης , άλλαξε επίπεδο. Το βλέπουν εχθροί και φίλοι της ομάδας κάθε Κυριακή στο γήπεδο ή για να ακριβολογούμε δυστυχώς λόγω πανδημίας το βλέπουν μέσω των ζωντανών αναμεταδόσεων. Το είδαν και στις μεταγραφές , το κατανοούν όταν νέοι χορηγοί πλαισίωσαν τους παλιότερους το γνωρίζουν οι παίχτες και το προπονητικό team της ομάδας όπου πληρώνεται και προσφέρει καλύτερο θέαμα από αυτό που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα τρία χρόνια. 

Παρακολουθώντας μια εκπομπή φιλάθλων του Πανιωνίου θεώρησα υπερβολικό και άδικο για την ομάδα της Ηλιούπολης το γεγονός πως οι ίδιοι θεωρούν πως η ΝΙΚΗ εξαρτάται από τους δικούς τους παίχτες αρκεί να παίξουν όπως έλεγαν σύμφωνα με τις δυνάμεις τους. 

Η θέση τους αυτή θα κριθεί την Κυριακή στο γήπεδο τους ,αφού στο περίεργο πρωτάθλημα λόγω πανδημίας ο ένας γύρος θα κρίνει αυτόν που θα παίξει μπαράζ για άνοδο ,και στάθηκαν τυχεροί αφού αυτός ο μοναδικός αγώνας θα γίνει στην δική τους έδρα. 

Ελπίζοντας πως έχουμε και ως χώρα αλλάξει επίπεδο στο χώρο του ποδοσφαίρου, και επειδή η Ηλιούπολη αξίζει να αγωνίζεται σε επαγγελματική κατηγορία καλούμε όσους αγαπάνε το άθλημα να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που η μία πέτυχε να έχει μια υγιή οικονομική διαχείριση και η άλλη αναπολεί ρυθμίσεις και χάρες που μας γυρνούν σε μια σκοτεινή εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου που όλες και όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε. 

Οι αλλαγές ονομασίας , τα νέα ΑΦΜ και όλα τα τερτίπια αθλητικών παραγόντων που έβλαψαν το ποδόσφαιρο θεωρούμε πως δεν πρέπει να είναι πρακτικές ,στο νέο ,και στην εξυγίανση που δηλώνει με κάθε ευκαιρία ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης. 

Για εμάς σε όλες τις κατηγορίες και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά και στο επαγγελματικό οι επιχειρήσεις -ΠΑΕ θα πρέπει να λειτουργούν με κανόνες ελεύθερης αγοράς και να είναι οικονομικά υγιείς ,για να είναι ανεξάρτητες από κάθε είδους κηδεμονία. 

Με πίστη πως η Ηλιούπολη μπορεί το διπλό στη Νέα Σμύρνη και αναμένοντας να δούμε ένα καλό ματς ισάξιο της Ιστορίας των δύο συλλόγων ,σταματάμε εδώ αυτό το ρεπορτάζ . 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: