ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το αισιόδοξο σενάριο της διοίκησης για τον τομέα της καθαριότητας θεωρεί εφικτό να γίνουν τόσες υπερωρίες- Η εικόνα της πόλης καταδεικνύει πως απλώς όλα αυτά είναι ασκήσεις επί χάρτου!

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Το αισιόδοξο σενάριο της διοίκησης για τον τομέα της καθαριότητας θεωρεί εφικτό να γίνουν τόσες υπερωρίες- Η εικόνα της πόλης καταδεικνύει πως απλώς όλα αυτά είναι ασκήσεις επί χάρτου!


Δουλεύουν στο φουλ οι υπάλληλοι καθαριότητας σήμερα για να μαζέψουν τους τόνους απορριμμάτων που μαζεύτηκαν εξαιτίας των αργιών, απεργιών και γενικότερα σύμφωνα με το σωματείο τους της έλλειψης προσωπικού ικανού να διατηρήσει ΚΑΘΑΡΗ την πόλη μας. 

Όπως βλέπετε κάνοντας κλικ εδώ  η διοίκηση δίνει την δυνατότητα σε 102 εργάτες της καθαριότητας, χειριστές μηχανημάτων και ανάμεσά τους και σε δύο διοικητικούς να πραγματοποιήσουν μέσα στο Μάϊο 20 απογευματινές ώρες, 30 Κυριακές και εξαιρέσιμες αργίες! και 50 νυχτερινές! 

Βέβαια για το τι από αυτά τελικά θα γίνει θα μάθει το λογιστήριο αφού όπως διαβάζετε παρακάτω. Θεωρητικά γνώση θα έχει και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αντζινάς εάν και δεν είμαστε βέβαιοι για αυτό. Όσοι θέλουν να τον φέρουν σε δύσκολη θέση μπορούν να τον ρωτήσουν σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο ή να διαμαρτυρηθούν στην Περιφέρεια για την άσχημη εικόνα που έχει ο δήμος μας στον τομέα της καθαριότητας μήπως βοηθηθεί με μηχανήματα και απορριματοφόρα και δούμε και εμείς πιο καθαρή πόλη. Άλλωστε όλοι θυμόμαστε πως είχαν υποσχεθεί ΚΑΘΑΡΗ πόλη προεκλογικά το 2019 κατηγορώντας την προηγούμενη διοίκηση πως είχε αφήσει την πόλη μας να βρωμίσει. Έως τώρα από αυτούς στον τομέα της καθαριότητας έχουμε δει "τυχαίους" διορισμούς υποψηφίων τους στις εκλογές του 2019 σε αυτό τον τομέα και φυσικά πολλές υπερωρίες με για εμάς και για τους πολλούς μη αποδεκτό αποτέλεσμα στον τομέα της καθαριότητας. Μάλιστα το ΣΕΔΗ τους κατηγορεί συχνά -πυκνά για έλλειψη προστατευτικών μέσων στους εργαζόμενους και γενικότερα συνεχίζει να ρίχνει τις ευθύνες στο καπιταλισμό που έχει δώσει ΛΥΣΗ έχει ψηφιστεί από την παρούσα κυβέρνηση στη Βουλή αλλά δεν υλοποιείται εις βάρος της κοινωνίας από μια διοίκηση που θεωρεί πως η ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας είναι έξω από τα δικά της πιστεύω αλλά και αυτών ΟΛΩΝ των δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου. Η υποκρισία όσων ψήφισαν στις εκλογές ΝΔ και είναι αντίθετη στις ιδιωτικοποιήσεις είναι παροιμιώδης και δεν ΠΕΙΘΕΙ παρά μόνο τους "ψεκασμένους". 


Και βέβαια εμείς είμαστε ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ με τις υπερωρίες των εργαζομένων και για τον λόγο αυτό βλέπουμε ΘΕΤΙΚΑ το νέο νομοσχέδιο για την εργασία που θα βάλει επιτέλους ΟΡΙΟ σε υπερωρίες που καλούνται να κάνουν εργαζόμενοι που δουλεύουν κάτω από 8 ώρες την ημέρα και μιλάμε για αυτούς της καθαριότητας που κάνουν και την "βρώμικη" δουλειά. 

Οι δημοτικοί μας λοιπόν σύμβουλοι που ενδιαφέρονται και για το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενο θα έπρεπε να είχαν ρωτήσει την διοίκηση για πιο ακριβώς λόγο γίνονται αυτές οι υπερωρίες και γιατί η εικόνα της πόλης είναι κάθε Σαββατοκύριακο οικτρή παρά τις προσπάθειες των εργαζόμενων. 

Το πρόβλημα βέβαια των υπερωριών δεν αφορά μόνο τον δήμο μας αλλά και άλλους και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση που δεν μπορεί να κάνει έλεγχο στα των δήμων ουσιαστικό αποφάσισε το πλαφόν σε αυτές. 

Σίγουρα θα εξοικονομηθούν χρήματα αλλά από την άλλη και με δεδομένο πως όλοι οι δημοτικοί μας σύμβουλοι έχουν πειστεί για την έλλειψη προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας θα πρέπει να αναζητήσουν ΛΥΣΗ και όχι ευχολόγια όπως είναι το αίτημα για πρόσληψη ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού που έτσι και αλλιώς φεύγει από την καθαριότητα και μετακινείται σε άλλες θέσεις κάτι που είναι κοινό μυστικό και το γνωρίζει βεβαίως και ο τωρινός υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης με μεγάλη πείρα στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολλές γνώσεις. 

ΥΓ: Έχουμε σίγουρα  και 6 γεωπόνους στο δήμο μας για όσους ανησυχούσαν εάν είχαμε και πόσους! Τουλάχιστον αυτούς αναφέρει το έγγραφο της ΔΙΑΥΓΕΙΑ πως έχουν δικαίωμα στην υπερωρία. Γρήγορα να ψηφιστεί ο νέος εργασιακός νόμος γιατί με αυτά που βλέπουμε η χώρα μας θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην ψήφιση νέων μνημονίων πιο επώδυνων για όλες και όλους μας ενώ η υπερφορολόγησή μας θα συνεχιστεί όσο εξακολουθούμε να υπηρετούμε την αποτυχημένη συνταγή του κρατισμού σε τομείς που σε όλα τα ισχυρά οικονομικά κράτη εδώ και δεκαετίες έχουν δοθεί στον ιδιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: