ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δύο κόσμοι , οι κρατιστές και όσοι πιστεύουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Δύο κόσμοι , οι κρατιστές και όσοι πιστεύουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία


 Στο χρόνο  16:46 ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Μιχάλης Κουρής από την δημοτική παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" είπε ξεκάθαρα πως ιδεολογικά η παράταξή τους δεν είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων. 

Έχουν  βέβαια τις ενστάσεις τους αλλά δείτε τον,  ακούστε τον και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Για  εμάς η χθεσινή απουσία της παράταξης "Η πόλη που θέλω" από το δημοτικό συμβούλιο έχει την σημασία της,  γιατί προφανώς και το ψήφισμα ήταν ομόφωνο αλλά πρέπει να τονιστεί η ΑΠΟΥΣΙΑ των δύο κεντροδεξιών παρατάξεων που έστω και για μια φορά δεν συνέδραμαν υπερθεματίζοντας κομμουνιστικές λογικές , που έχουν ξεπεραστεί από την πραγματικότητα δεκαετίες τώρα. 

Πάντως ας μην ανησυχούν τα ΕΛΤΑ θα υπάρχουν ως κρατικός φορέας για δεκαετίες ακόμα,  απλώς θα έχουν ανταγωνισμό και θα μάθουν να παράγουν κέρδη και όχι χρέη και ζημιές. 

Ξεκάθαρη η θέση της Τασίας Τσατσούλη ( Λαϊκή Συσπείρωση) που επισήμανε πως δεν μπορείς υποκριτικά να είσαι υπέρ της ιδιωτικοποίησης στις μεταφορές και να σε πιάνει ο πόνος όταν αυτό γίνεται και σε ένα άλλο τομέα. Δύο κόσμοι είναι ας το αντιληφθούν λοιπόν όσοι προστρέχουν να υπογράψουν τέτοια ψηφίσματα ελαφρά την καρδία και με "ανεμελιά".

Μας άρεσε και ο κ. Σόφης που επισήμανε όσα εμείς ονομάζουμε κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα "φρούτο" που ανθεί στην τελευταία Σοβιετία της Ε.Ε δηλαδή την Ελλάδα. 

Με τέτοιου είδους "επιχειρηματικότητα" αναπολείς γρήγορα την κρατική εταιρία αφού και η ιδιωτική δεν ακολουθεί τους νόμους της αγοράς αλλά ψάχνει ένα κράτος - "πατερούλη" να την χρηματοδοτήσει εις βάρος όλων μας. 

Και βέβαια ιδιωτικές επιχειρήσεις που δουλεύουν με νοοτροπία δημοσίου δεν θα οδηγηθούν πουθενά αλλού παρά στη χρεοκοπία! 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: