ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αγαπάμε Γάλλους αλλά θέλουμε επενδυτές Αμερικανούς - Ενδεικτική της παράνοιας που μας διακατέχει διαχρονικά μέσα στην πεντάδα Ρώσοι και Κινέζοι!

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Αγαπάμε Γάλλους αλλά θέλουμε επενδυτές Αμερικανούς - Ενδεικτική της παράνοιας που μας διακατέχει διαχρονικά μέσα στην πεντάδα Ρώσοι και Κινέζοι!

 


Μπορεί να θεωρούμε πιο φιλική χώρα την Γαλλία από τις ΗΠΑ αλλά κοιτάμε και το συμφέρον μας και αυτό ακούγεται αρκετά λογικό. Όταν η κουβέντα έρχεται στην οικονομία και από ποια χώρα θέλουμε επενδυτές οι Αμερικανοί πλεονεκτούν και πιάνουν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις μας. 



Το ό,τι έχουμε στην πεντάδα Ρώσους και Κινέζους προφανώς και αποτελεί απόδειξη του πως φτάσαμε έως εδώ. Κράτη παρίες όπως η Κίνα και η Ρωσία φαντάζουν για αρκετούς οι "ιδανικοί  επενδυτές" για την χώρα μας! Για την Σαουδική Αραβία μάλλον φταίνε οι ταινίες του παλιού ασπρόμαυρου κινηματογράφου και οι Σεΐχηδες! 

Πάντως ως Έλληνες "κυνηγάμε" τα κράτη με τα μεγάλα ΑΕΠ και δεν μας νοιάζει και ιδιαίτερα τι πρεσβεύει καθένα από αυτά. Κάποια στιγμή θα αναγκαστούμε να επιλέξουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε αφού ο νέος Ψυχρός Πόλεμος είναι ήδη εδώ και οι περισσότεροι Έλληνες δείχνουν να μην τον έχουν καν αντιληφθεί. 

ΥΓ: Το ό,τι η Κίνα θεωρείται πιο φιλική χώρα από την Μεγάλη Βρετανία το λες και "δικαίωση" του κατσαπλιά που δεν εκτίμησε  την σημαντική συμβολή της Μεγάλης Βρετανίας στο να μην καταλήξουμε Αλβανία του Χότζα, Γιουγκοσλαβία του Τίτο, ή Ρουμανία του Τσαουσέσκο. 

ΝΤΠ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: