ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό ( 2/4/2023)

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Ειδήσεις σε ένα λεπτό ( 2/4/2023)



  • Ο μήνας δεν μπήκε καλά για εμάς αλλά ευχόμαστε σε όλες και όλους σας να περάσετε καλά αφού το Πάσχα πλησιάζει. Περισυλλογή και κυρίως λογική και σύνεση για όσα βιώνουμε αφού τα πράγματα δεν πάνε για την πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων καλά κάτι που θα αποτυπωθεί και στις προσεχείς βουλευτικές κάλπες. Εμείς εδώ και καιρό φωνάζουμε πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την χώρα μας αλλά κάποιοι θεωρούν πως θα ξεγελάσουν πολίτες που έχουν ταλαιπωρηθεί για πάνω από δεκαετία με καλάθια της νοικοκυράς , εκπτωτικά κουπόνια για βενζίνη και επιδόματα που δεν φτάνουν να καλύψουν την ακρίβεια που συρρικνώνει τα εισοδήματα των περισσότερων. Εμείς δεν θα εκπλαγούμε εάν ξαναζήσουμε εικόνες του 2015 αφού τα προβλήματα είναι υπαρκτά και οι πολίτες στην απόγνωσή τους θα αναζητήσουν και πάλι εύκολες λύσεις οι οποίες δεν υπάρχουν. Επειδή ΑΠΟΧΗ ιδιαίτερη για τις βουλευτικές κάλπες εμείς δεν βλέπουμε ας σοβαρευτούν ΟΛΟΙ γιατί ούτε μετά τις δεύτερες εκλογές δεν θα προκύψει ισχυρή κυβέρνηση και έρχονται και προεδρικές εκλογές το 2025! 


  • Θα στεναχωρήσουμε πολλούς αφού δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε στο επικίνδυνο "παιχνίδι" πάμε και όπου βγει! Εμείς δεν θα οδηγήσουμε κανέναν σε βέβαιο "θάνατο" για να γίνουμε αρεστοί σε όσους μετά από τέσσερα μνημόνια εξακολουθούν και πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. 



  • Η παρακάτω είδηση ίσως δεν συγκινήσει όσους δεν έχουν βιώσει την προσφυγιά. Τα κυκλώματα είναι αδίστακτα και οι επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ το θέμα σύλληψης διακινητών όχι επαρκής για μια χώρα που δέχεται χιλιάδες πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες κάθε χρόνο. 


  • Απαντάμε σε όσα γράφονται δημόσια και μας αφορούν άμεσα δεν μπορούμε εμείς να απαντάμε για άλλους. Δεν έχουμε καμία εξουσιοδότηση να το πράξουμε και φυσικά οι αποδέκτες του μηνύματός μας αυτού κατανοούν σε τι αναφερόμαστε. Για τους υπόλοιπους τους λιγότερο "υποψιασμένους" ας έχουν υπομονή δεν θέλουμε να "κάψουμε" θέμα μας για να απαντήσουμε για κάτι στο οποίο θα έπρεπε να είχαν απαντήσει άλλοι! 


  • Ο οιοσδήποτε δήμαρχος άρα και ο δικός μας δεν έχει μαγικό ραβδάκι να λύνει παθογένειες δεκαετιών. Το θέμα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ το έχουν χειριστεί με τον ίδιο τρόπο διαδοχικές διοικήσεις και είναι μεγάλο ΨΕΜΑ να λέγεται πως μια διοίκηση που κάνει ό,τι και όλες οι προηγούμενες δεν προασπίζεται ακίνητα που έτσι και αλλιώς ανήκουν για τα επόμενα 99 χρόνια στην ΕΤΑΔ η οποία και τα "αξιοποιεί" όπως αυτή νομίζει. Στα χρόνια που τα κατέχει σίγουρα καλύτερα από όσους για δεκαετίες έχτισαν πολιτικές καριέρες πετυχαίνοντας εν τέλει όλα τα ακίνητα Νάστου να γίνουν ΔΗΜΟΣΙΑ και να καταλήξουν στην ΕΤΑΔ και τους δανειστές μας! 

  • Το "σαμποτάζ" στον τομέα της καθαριότητας συνεχίζεται αφού η διοίκηση έχει εξαντλήσει όλους τους τρόπους για να πείσει εργαζομένους και δημότες να εργαστούν για να παραμένει η πόλη μας καθαρή. Κάποιες γειτονιές παραμένουν καθαρές και κάποιες άλλες δεν προλαβαίνει να αδειάσει ο κάδος με τα σκουπίδια και μέσα σε μισή ώρα είναι γεμάτος και πάλι! Οι επιχειρήσεις δεν βοηθάνε στο να φανεί η δουλειά των εργαζομένων ενώ κάποιοι εργαζόμενοι εξακολουθούν και φορτώνουν με περισσότερη εργασία τους συναδέλφους τους απλά επειδή μπορούν. Σε αυτό τον δήμο δεν βλέπουμε άλλη λύση εκτός από την ιδιωτικοποίηση της δομής γιατί για να μπουν κάμερες παντού μιλάμε για ένα κόστος που υπερβαίνει τις αντοχές ενός δήμου που εάν συνεχίσει να διατηρεί τον σημερινό αριθμό εργαζομένων με μαθηματική ακρίβεια έως το 2028 θα πρέπει να δανειστεί από τις τράπεζες για να καλύψει τις όλο και πιο αυξημένες ανάγκες που έχουν να κάνουν κυρίως με τις μισθοδοσίες υπαλλήλων που για να διατηρηθούν θα πρέπει να καλυφθούν από την ετήσια κρατική χρηματοδότηση που για το 2024 θα είναι μειωμένη σε σχέση με φέτος. 




  • Όμως δεν ψηφίσαμε Πατούλη το 2019 έτσι δεν θα ψηφίσουμε και το 2023 . Άλλωστε για εμάς και για πολλούς άλλους ο Περιφερειάρχης δεν τα πήγε καλά κάτι που για εμάς ήταν αναμενόμενο. Βλέπουμε πως η ΝΔ δεν θα έχει δική της επιλογή και μάλλον θα στηρίζει έναν αποτυχημένο Περιφερειάρχη . Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε όσους επί τέσσερα χρόνια δεν έκαναν τίποτα και ξόδεψαν πάρα πολλά. 


  • Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει εάν το κόμμα Κασιδιάρη και γενικά ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις εκλογές. Επομένως η αισιοδοξία κάποιων πως τελικά το κόμμα "Έλληνες" δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής δεν απορρέει από τις έως τώρα αποφάσεις που έχει πάρει διαχρονικά ένας Άρειος Πάγος που συνήθως δημιουργεί προβλήματα αντί να τα επιλύνει. Μάλιστα ανώτερος δικαστικός του Αρείου Πάγου φέρεται έτοιμος να παίξει τον "μπροστινό" για το κόμμα του Κασιδιάρη! Και να σκεφτείτε πως τέτοιοι σαν και αυτόν μας δίκαζαν για να μην έχετε μετά απορίες γιατί εμείς ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στην Ελληνική Δικαιοσύνη. 

  • Ματαιοπονούν οι "Ηλιουπολίτισσες" γράφοντας για το ποιες νομίζουν πως είναι , με αφορμή την συμπλήρωση 300 στειρώσεων σε αδέσποτα!  Το θαυμαστικό γιατί στην ουσία μας διαφημίζουν δράση 9000 ευρώ που έβαλαν άλλοι και αγνοούν μάλλον πως ο δήμος έχει δώσει πολλαπλάσια χρήματα χωρίς να βγει να το διαφημίσει για να "τσιμπήσει" την ψήφο κάποιας φιλόζωης! Έβαλαν το χέρι στην τσέπη μας γράφουν  αλλά ξέχασαν να σας πουν σε ποια τσέπη γιατί στην δική τους δεν θα το πιστεύαμε,  αφού για αυτές είναι κάθε μέρα Πρωταπριλιά! Με κάποιους επιχειρηματίες φιλόζωους  θα τα πούμε και προεκλογικά.  Άλλωστε εμείς εδώ δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν, και δεν κάνουμε ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Σύντομα θα μείνουν στο σκοτάδι αφού μπορεί να δίνουν 50 ευρώ για την στείρωση ενός αδέσποτου αλλά ξεχνούν να πληρώσουν τα χρέη τους στις ΔΕΚΟ και κάποιοι πιο "προχωρημένοι" έχουν οφειλές σε αυτούς που τους βοηθούν ώστε να βγαίνουν πάντα στον αφρό! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: