ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχετε με κατάνυξη και προσευχή για να "σώσετε" ό,τι μας επέμεινε!

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχετε με κατάνυξη και προσευχή για να "σώσετε" ό,τι μας επέμεινε!


Λένε πως η Πίστη είναι πιο ΔΥΝΑΤΗ και από την ΦΩΤΙΑ και ίσως έχουν δίκιο. Σε έναν κόσμο όπου η ΑΔΙΚΙΑ ζει και βασιλεύει η ανάγκη του ανθρώπου να "εφεύρει" έναν κόσμο  ΔΙΚΑΙΟ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ παραμένει ένα ζητούμενο που οδηγεί δισεκατομμύρια ανθρώπους να πιστεύουν σε δόγματα. 

Η Ανάσταση του Κυρίου και η πορεία του προς τον Γογλοθά θα "βιωθούν" αυτές τις ημέρες από όσους παρακολουθήσουν τις Θείες Λειτουργίες,  όπου θα έχουν οι πιστοί την δυνατότητα να ελπίζουν ξανά και ξανά και στην δική τους "Ανάσταση". 

Ο καθένας από εμάς κουβαλάει τον δικό του "σταυρό",  και όλοι μαζί είμαστε μέρος ενός κόσμου που δεν θα είναι ποτέ τέλειος. Η ανάγκη μας να ελπίζουμε σε κάτι πέρα από τις μικρότητες αυτού του κόσμου είναι σχεδόν έμφυτη αφού ο ατελής άνθρωπος πάντα πιστεύει πως μπορεί να είναι ο κυρίαρχος αυτού του κόσμου που φτιάχτηκε από την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ενός ανθρώπου που αφέθηκε από τον Θεό να μεγαλουργήσει! 

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της επιλογής τον οδήγησε σε ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ και από τον "παράδεισο" σε αυτό που ζούμε σήμερα. Για άλλους η καθημερινότητα είναι καλή , άλλοι με το ζόρι καταφέρνουν να επιβιώσουν ενώ χιλιάδες είναι αυτοί που δεν τα καταφέρνουν. 

Δεν θα μπούμε σε ανάλυση δογμάτων αλλά θεωρούμε πως το ΜΗΝΥΜΑ όλων θα έπρεπε να είναι η ΑΓΑΠΗ προς τον συνάνθρωπο. Σε αυτόν που αντιμετωπίζει τις περισσότερες δυσκολίες , σε αυτόν που η ζωή ή οι επιλογές του τον οδήγησαν στο περιθώριο. 

Δεν θα έχουμε κείμενα δικά μας μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα , όχι για να "λυτρωθούμε από τις αμαρτίες μας" γιατί εμείς θεωρούμε πως ακολουθούμε τον σωστό δρόμο μένοντας προσηλωμένοι διαχρονικά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. 

Δεν θα έχουμε ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ γιατί δικαίωμα στο να "λυτρωθούν" έχουν ΚΑΙ όσοι ζουν με ΜΥΘΟΥΣ και ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ και κυρίως όσοι ενοχλούνται από μια πραγματικότητα που μας έχει ξεπεράσει όλους μας. 

Για την πόλη και τους δημότες μας που "ευλαβικά" θα παρακολουθήσουν μέσα από τις ενορίες μας την πορεία προς την Ανάσταση Του , έχουμε γράψει πολλά και μετά τις γιορτές θα γράψουμε και περισσότερα. 

Η κριτική που μας γίνεται από όσους "τρομοκρατούνται" από την ΑΛΗΘΕΙΑ φυσικά και δεν μας εμποδίζει από το να συνεχίσουμε την ίδια πορεία με μοναδικό στόχο την δική σας αφύπνιση. 

Για όσους "ζωντανούς" υπάρχουν ακόμα σε αυτή την πόλη,  εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε ο "Φάρος" τους , για όλους τους υπόλοιπους ένας ΕΦΙΑΛΤΗΣ! 

Μπορούμε και "χειρότερα" , και θα το διαπιστώσετε μετά τις γιορτές αφού δεν ήρθαμε για να συμπληρώσουμε τα τοπικά ΜΜΕ της πόλης μας αλλά για να ανοίξουμε νέους δρόμους! 

Σε μια πόλη που η "αλληλεγγύη" ακόμα και στις γιορτές είναι μεροκάματα , ίσως είμαστε όπως λένε και οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ οι μόνοι που βλέπουν πως θεριεύει ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ και ο ΜΑΥΡΟΣ φασισμός ακόμα και μέσα στις Εκκλησίες! 

Και φυσικά εμείς δεν θα φοβηθούμε σε καμία περίπτωση να καταδικάσουμε κηρύγματα ΜΙΣΟΥΣ από άμβωνος ή "ψεκασμένες" θεωρίες συνωμοσίας που δεν έχουν καμία θέση εν έτει 2023 σε έναν κόσμο που παλεύει με βάση την λογική να προκόψει και να γίνει περισσότερο ανθρώπινος.

Και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινος όσο κάποιοι θεωρούν "χαβαλέ" τα πάντα , και πέφτουν μονίμως από τα σύννεφα για καταστάσεις που όλες και όλοι γνωρίζουν αλλά δεν αναδεικνύουν. 

Η ΣΙΩΠΗ δεν ήταν ποτέ ΧΡΥΣΟΣ , και επειδή το τελευταίο διάστημα παρατηρείται και πάλι το φαινόμενο κάποιοι να βάλλουν κατά των συστημικών τάχα ΜΜΕ υπομονή έως τις δεύτερες κάλπες και κυρίως ορθή κρίση μην παρασύρεστε από "ψεκασμένους" που δεν έχουν ουδεμία λύση στα υπαρκτά προβλήματά σας 

ΥΓ: Θα προσευχηθούμε και εμείς όχι για την δική μας "σωτηρία" , αλλά για να φύγει το "κακό" από την πόλη κάτι που όσο και εάν είναι ουτοπικό σε κάποιους αφελείς φαντάζει θαυμάσιο! Και φυσικά επειδή οι προσευχές μας δεν πρόκειται να πιάσουν θα συνεχίσουμε αμέσως μετά τις γιορτές να αναδεικνύουμε την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ όλων μας και την δική μας αφού εάν ήμασταν λιγότερο "ευγενικοί" και περισσότερο συνεργάσιμοι με τις αρμόδιες αρχές η πόλη αυτή θα είχε "καθαρίσει" κάπως από τα "σκουπίδια" της! "Σκουπιδιάρηδες" είμαστε και εμείς υποδεικνύοντας σε όσους "ζωντανούς" ποια "σκουπίδια" πρέπει να πετάξετε στον κάλαθο των "αχρήστων" και ποια να ανακυκλώσετε ως "καλοί" οικολόγοι που είσαστε! Με έναν σταυρό ή ΣΤΑΥΡΟ δεν θα πάτε στον "παράδεισο" , αλλά σίγουρα θα αποφύγετε τις "κακοτοπιές" όσων ζούμε. Το τι μας απέμεινε δεν σας το γράφουμε για να μην σας στεναχωρήσουμε,  αλλά όλες και όλοι καταλαβαίνουν πως το πράγμα γίνεται όλο και χειρότερο αφού δυσκολευόμαστε ακόμα και να επιλέξουμε κάποιον για να μας "σώσει". 

ΥΓ: Κάποιοι ανακάλυψαν πως υπάρχουν επιχειρηματίες κερδοσκόποι  και πως  η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ αποτελείται από ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ! Δεν είχαν όμως θέμα όταν τους χορηγούσαν και συνεχίζουν να τους χορηγούν για να γεμίζουν την πόλη με τον ΦΑΣΙΣΜΟ τους! Στείλτε τους στην "Κιβωτό του Κόσμο" να ησυχάσουμε βαρεθήκαμε να τους ακούμε να μας μιλάνε για "χούντες" και άλλα συναφή παραμύθια την στιγμή που ευλόγησαν και ευλογούν όσους επιβουλεύονται την Αστική μας Δημοκρατία. 

Είναι οι ίδιοι που επί δεκαετίες σας καλούν να υιοθετήσετε το σλόγκαν "βοήθα με φτωχέ μου να μην σου μοιάσω!" 




ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: