ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Για να δούμε θα αλλάξουμε ποτέ ή θα βουλιάξουμε από την ανευθυνότητά μας που οδηγεί σε απάνθρωπες συμπεριφορές όπως αυτή

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Για να δούμε θα αλλάξουμε ποτέ ή θα βουλιάξουμε από την ανευθυνότητά μας που οδηγεί σε απάνθρωπες συμπεριφορές όπως αυτή



Άλλη μια σύσταση σήμερα το βράδυ...Η απρόσκοπτη κίνηση των ανθρώπων με προβλήματα στην όραση είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα που οφείλουμε να σεβόμαστε.
Με Εκτίμηση
Κόκλας Παναγιώτης Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη &Δημ. Αστυνομίας

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Από εμάς και από την πλειοψηφία των δημοτών μας ένα μπράβο για το αυτονόητο που φυσικά και δεν είναι για δεκαετίες στην πόλη μας. Κάποιοι έφτιαξαν πεζοδρόμια με το ειδικό πλακάκι για να βγάλουν την υποχρέωση και επιχειρηματίες ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ και τοποθετούν καθίσματα πάνω. 

Θα αλλάξουμε αρχικώς με συστάσεις , και αναπόφευκτα με πρόστιμα εάν κάποιοι κρίνουν πως η προσβασιμότητα των πεζοδρομίων από τα ΑμεΑ είναι κατώτερη στην "ζυγαριά" έναντι του δικούς τους  κέρδους. 

 Είναι γαϊδουριά να μην σέβεσαι το ειδικό πλακάκι όδευσης τυφλών αναζητώντας δικαιολογίες για να μην αφήσεις πέρασμα σε όσους το έχουν ανάγκη. 

Θεωρούμε πως δεν θα υπάρξουν υπερασπιστές των παραβατών  όχι επειδή είναι παραβάτες αλλά επειδή έχουν υποχρέωση να σεβαστούν ανθρώπους που θέλουν να βγουν και αυτοί από τα σπίτια τους και να πιουν έναν καφέ και το λιγότερο που έχουμε να τους προσφέρουμε είναι να μην τους κλείνουμε τον δρόμο αφού για να καταλάβουμε ή για να μπούμε στην δική τους θέση δεν είμαστε άξιοι έτσι και αλλιώς. 

Κάποιοι βλέπουν με τα μάτια της ψυχής τους την "ζούγκλα" που έχουμε φτιάξει και στην ουσία καταδικάζει όλες και όλους μας. Ας βοηθήσουμε τις καλές δράσεις που γίνονται από την διοίκηση και ας σταθούμε στο πλευρό ό,τι θετικού γίνεται αφού η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και μαγικά ραβδάκια κρατούν ή έτσι νομίζουν μόνο οι φασίστες. 

Αυτοί που θα τα λύσουν όλα και άμεσα χωρίς ποτέ να μας λένε πως , και που πολεμάνε διαχρονικά οτιδήποτε θετικό πάει να γίνει σε αυτή την πόλη. 

Μπράβο στην δημοτική αστυνομία και στον προϊστάμενό της ακόμα και από εμάς που δεν θεωρούμε απαραίτητη την ύπαρξή της. Αλλά βέβαια για να φτάσουμε στο σημείο να καλούμε την Ελληνική Αστυνομία όταν βλέπουμε τέτοια φαινόμενα είμαστε ακόμα πολύ μακριά ως κοινωνία,  και για αυτό είμαστε και σε αυτά τα χάλια. 

Γιατί ένας απλός πολίτης άμα κάνει σύσταση στον ιδιοκτήτη ενός τέτοιου χώρου το μόνο σίγουρο είναι πως θα τον αγνοήσει , αφού δεν θεωρούμε πως υπάρχει επιχειρηματίας που δεν γνωρίζει την χρηστικότητα του ειδικού πλακιδίου όδευσης των τυφλών. Και την γνωρίζει και την αγνοεί αφού δεν τον αφορά ή έτσι νομίζει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: