ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Ειδήσεις σε ένα λεπτό



  • Πρόβλημα με τα απορρίμματα έχει και ο δήμος Ζωγράφου για να μην θεωρεί  κανείς πως είναι θέμα δημάρχου και παράταξης παρά μόνο της λανθασμένης εμμονής πως εν έτει 2021 το κράτος θα πρέπει να εξακολουθεί να μαζεύει τα σκουπίδια. Το κράτος έχει άλλους τομείς να αναπτύξει δραστηριότητα και βέβαια η κεντρική διοίκηση έχει νομοθετήσει επί ΝΔ την δυνατότητα να δοθεί ο τομέας καθαριότητας σε ιδιώτη απλώς δεν την έχει επιβάλει αφού θεωρεί πως πρέπει να αποφασίζουν οι αυτοδιοικητικοί για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Επειδή το θέμα αφορά την ίδια την δημόσια υγεία προφανέστατα και η ιδιωτικοποίηση θα υλοποιηθεί όταν αναγκαστικά δεν θα μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους όσοι έχουν διορισθεί ως μόνιμοι ή συμβασιούχοι για να διατηρούν καθαρές τις πόλεις μας. Το να προσληφθούν όσοι οι συνδικαλιστές επιθυμούν και απαιτούν είναι μια αυταπάτη που δεν μπορεί να υλοποιήσει καμία κυβέρνηση χρεοκοπημένης χώρας. 

  • Κάποιοι βλέπουν στο άμεσο μέλλον τον κ. Σταύρο Γεωργάκη στον δημαρχιακό θώκο! Πλάθουν μάλιστα σενάρια διάσπασης της τωρινής διοίκησης και επανάληψης του κλίματος του 2019. Σαν φάρσα ακούγεται αλλά τους ακούμε με σκεπτικισμό. Άλλωστε από την στιγμή που αυτή η πόλη έχει αναδείξει για 12 χρόνια δήμαρχο έναν κομμουνιστή και που μνημονεύεται θετικά ο δοτός δήμαρχος της χούντας Κ. Δελλαπόρτας , ο Σταύρος Γεωργάκης μια χαρά είναι αλλά δεν θεωρούμε πως επιθυμεί να διασπάσει. Άρα για να αναδειχθεί ως επικεφαλής με την πεπατημένη θα πρέπει ο νυν δήμαρχος να του παραχωρήσει τον ρόλο τους επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΗλιούΌλοι Μαζί- ΕΝΑΚ και αυτό να γίνει δεκτό από όλους με ανάλοφες φιλοδοξίες. Δύσκολο να συμβεί και η "φάρσα" του 2019 δεν θεωρούμε πως θα πιάσει και πάλι. 

  • Η ασφάλεια των πολιτών δεν είναι θέμα αριθμητικό. Οι πάνω από 55.000 ένστολοι είναι υπεραρκετοί για να νιώθει ο πολίτης πως ζει σε ένα κράτος που προασπίζεται την περιουσία του και την ζωή του το θέμα είναι η εκπαίδευση και κυρίως ο μικρός αριθμός ( περί τους 1800) υπαλλήλων της ΕΥΠ. Εάν είχαμε τους μισούς αστυνομικούς και τριπλάσιο αριθμό υπαλλήλων της ΕΥΠ θα είχαμε μειώσει και εξαρθρώσει πολλές εγκληματικές οργανώσεις. Οι υπάλληλοι της ΕΥΠ και η αναδιάρθρωση της υπηρεσίας στα πρότυπα κρατών με υψηλότερη εγκληματικότητα θα ήταν αρκετή αλλά εδώ στα βαλκάνια περιμένουμε να μας λύσουν  όλα μας τα προβλήματα από το εξωτερικό αφού και αγοράζουμε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και δεν τα χρησιμοποιούμε αφού προσωπικό δεν υπάρχει . Μια κάμερα έβαλαν πιλοτικά στις στολές κάποιων αστυνομικών και δεν τις λειτουργούν με αποτέλεσμα όταν γίνει η στραβή να μην έχουμε "εικόνα". Εάν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη λαμβάνει καλύτερη πληροφόρηση από τις πρεσβείες και όχι από τον εκάστοτε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ το πράγμα δεν θα δουλέψει ποτέ καλά για την χώρα μας. Ανεξιχνίαστη και η δολοφονία του Καραϊβάζ ενώ η δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης Μάλαμα - Παπαχρήστου "δείχνει" ποιοι επιζητούσαν μια τέτοια εξέλιξη. Εάν δεν παταχθεί η διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ τα Εξάρχεια θα "καθαρίσουν" από όσους έχουν διαβεί τον "Ρουβίκωνα" αφού εάν δεν το έχουν αντιληφθεί έχει παραγίνει το κακό με τις καλύψεις της αστυνομίας σε κάθε λογής ποινικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: