ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Καταργήστε την υπηρεσία Πρασίνου και δώστε την δομή σε ιδιώτη πριν θρηνήσουμε θύματα

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Καταργήστε την υπηρεσία Πρασίνου και δώστε την δομή σε ιδιώτη πριν θρηνήσουμε θύματα

Αφορμή για την σημερινή μας ανάρτηση ήταν ποστάρισμα του συνδημότη μας Νίκου Καραβαγγέλλη σε ομάδα της πόλης στο facebook. Εκεί εξηγούσε πως μετά το τροχαίο ατύχημα και τον τραυματισμό ενός μαθητή ω του θαύματος η υπηρεσία Πρασίνου του δήμου μας έκανε αποψίλωση για να υπάρχει καλύτερη ορατότητα από τους οδηγούς και τους πεζούς που ρισκάρουν περνώντας από μη διάβαση πεζών τους δρόμους με δική τους ευθύνη. 

Γιατί προφανέστατα και ο μαθητής που τραυματίστηκε σύμφωνα με τον ΚΟΚ φταίει επειδή προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο κάθετα από μη διάβαση πεζών. 

Έβαλε και δύο φωτογραφίες τις οποίες και θα "κλέψουμε" με το πριν και το μετά στην οδό Τσαμαδού και το "αμάρτημά" του ήταν πως έγραψε: "Δεν θέλω να πιστεύω ότι πρέπει να συμβαίνουν ατυχήματα για να γίνουν τουλάχιστον τα αυτονόητα."

Άμεση η αντίδραση του Αντιδημάρχου Πρασίνου κ. Καλούδη που έγραψε : 

Άστοχη και ατυχής η ανάρτηση σας, όσον αφορά το Τμήμα Πρασίνου, του οποίου προΐσταμαι και ειδικά στο σημείο που αναφέρετε ότι "Δεν πιστεύω να γίνονται ατυχήματα για να γίνονται τα αυτονόητα...".
Είναι λυπηρό το γεγονός να χρησιμοποιείται ένα ατυχές περιστατικό, ευτυχώς όχι μοιραίο, για να γίνεται μικροπολιτική.
Δυστυχώς ... εγώ πρέπει να εξηγώ τα "αυτονόητα" και μάλιστα σε δική σας ανάρτηση που σας εκτιμώ ως προσωπικότητα.
Το Τμήμα Πρασίνου ακολουθεί πρόγραμμα και όχι "αναρτήσεις". Ναι ... κάποιες φορές φαίνεται ότι ακολουθούμε κάποια γεγονότα. Το πιστεύεται ή όχι ... το 90% το παρεμβάσεων είναι βάσει προγράμματος και το 10% αυτών, συνήθως για έκτακτες εκδηλώσεις που πρέπει να γίνουν.
Είναι τόσο πολύ το "Πρασίνο" σε τούτη τη πόλη που όσο και να το φροντίζουμε η "κυκλική" επαναλαμβανόμενη παρέμβαση σε συνδυασμό με τα καιρικά φαινόμενα μπορεί να μας "εκθέσει". Αλλά αυτό οφείλεται στον όγκο της δουλειάς!
Προφανώς και μετά από αυτή την εξήγηση πάλι θα βρεθεί κάποιος να διαφωνήσει.
Δικαίωμα του, αλλά είναι άδικο να αφήνονται υπονοούμενα ότι για "ατυχήματα" που γίνονται στη πόλη, φταίει η έλλειψη φροντίδας του Πρασίνου!
Ήμαρτον...
Περαστικά στο παιδί και γρήγορη αποκατάσταση του ποδιού του και μεγαλύτερη προσοχή στη διάσχιση οποιουδήποτε δρόμου!



ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ:  Και βέβαια επειδή εμείς εδώ δεν είμαστε για να περιμένουμε την αποτελεσματικότητα των 18-19 υπαλλήλων του τομέα Πρασίνου που δεν επαρκούν προτείνουμε την ιδιωτικοποίηση της δομής πριν ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ με ευθύνη όλων όσων μας κοροϊδεύουν διαχρονικά πως μπορούν. Στην πράξη αποδεικνύεται πως η πόλη είναι γεμάτη μικρές και μεγάλες "ζούγκλες" και το πράσινο "κάηκε" όπως π.χ στην πλατεία Ανεξαρτησίας και στο Μετρό της πόλης μας με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη όσων υποτίθεται πως το φροντίζουν. 

Προφανώς το πολύ πράσινο της πόλης που αναφέρει ο κ. Καλούδης στην ανάρτησή του ,  είναι ΟΛΟ "καμένο" , δένδρα υπάρχουν σε νησίδες! , και γενικά πληρώνουμε ΤΖΑΜΠΑ και βερεσέ και τους υπαλλήλους που αδυνατούν αφού ομολογούν πως είναι λίγοι τους μισθούς τους ,  και πάνω από 1000 ευρώ έναν Αντιδήμαρχο που οι πολίτες θα κρίνουν την αποτελεσματικότητα του στις κάλπες του 2023. Γιατί για εμάς δεν είναι αυτονόητο να περιμένουμε άλλα 100 χρόνια την Σοβιετία να αλλάξει ρότα και ούτε φυσικά είμαστε τίποτα αφελείς να πιστεύουμε τις άοκνες προσπάθειες του Αντιδημάρχου Πρασίνου και του αντίστοιχου της  Καθαριότητας που το μόνο που κάνουν είναι να μας δουλεύουν μέσα στα μούτρα μας,  και μπράβο τους αφού το πετυχαίνουν! 

Καλούμε μάλιστα τους γονείς του παιδιού να αναζητήσουν τις νομικές ευθύνες όσων άφησαν "ζούγκλες" μέσα στον αστικό ιστό , αφού είμαστε πεπεισμένοι πως τίποτα δεν θα αλλάξει όσο οι πολλοί στηρίζουν την πλήρως αποτυχημένοι συνταγή του κρατισμού. 

Αυτή δηλαδή που θεωρεί "αυτονόητο" να αποψιλώνετε το πράσινο μέσα στο φθινόπωρο με τα χορτάρια να έχουν μείνει στα δύο μέτρα όλο το καλοκαίρι και να ποντάρουμε στη θεά τύχη μην πιάσει καμιά φωτιά και τους εθελοντές να γυρνάνε βραδιάτικα μην δουν κανένα πάρκο της πόλης μας "λαμπαδιασμένο". Και βέβαια ο κος Καλούδης υπηρετεί ό,τι θέλουν οι πολλοί . Δηλαδή να παραμείνει η δομή του Πρασίνου υπό κρατικό - δημοτικό έλεγχο και δεν φέρει προσωπική ευθύνη όσο ΚΑΜΙΑ δημοτική παράταξη δεν λέει το πραγματικά για εμάς αυτονόητο. 

ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ πριν θρηνήσουμε θύματα, πριν καούμε ή πριν καταλήξουμε "ζούγκλα" του Αμαζονίου! Γιατί η πόλη είναι γεμάτη μικρές "ζούγκλες" και κάποιοι υπάλληλοι του δήμου μας ενοχλούνται από τα "πιθήκια" τους πρόσφυγες και όχι από την παντελή αναποτελεσματικότητά τους. 


Εμείς ως δήμος στηρίζουμε υπαλλήλους της καθαριότητας που μισούν την Αστική μας Δημοκρατία , η οποία τους πληρώνει και δίνουμε άλλοθι σε όσους αποκαλούν "πιθήκια" συνανθρώπους μας κάνοντας δήθεν τους δημοκράτες και τους "ανθρωπιστές" .  Και βέβαια η μη καταδίκη του δημοτικού υπαλλήλου  κ. Στάθη Γαυγιωτάκη δεν αφορά μόνο την διοίκηση του δήμου μας αλλά και ΟΛΕΣ τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης. Ευτυχώς την λύση θα δώσει και πάλι η Πολιτεία αλλά αυτά δεν αφορούν την σημερινή μας ανάρτηση που έγινε όχι να στηρίξουμε τις θέσεις του συνδημότη μας κ. Καραβαγγέλη αλλά για να τονίσουμε την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ όλων όσων θεωρούν πως με 18-19 υπαλλήλους και χωρίς συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα της τάξεως των 800.000 ευρώ ετησίως τον χρόνο μπορεί η πόλη μας να παραμείνει πράσινη με ευχολόγια πως θα αλλάξουν όσοι απέτυχαν ακόμα και όταν ήταν τριπλάσιοι και τετραπλάσιοι σε αριθμό. Τα ίδια συμβαίνουν και στον τομέα της καθαριότητας αλλά εμείς είμαστε οι "Γκαίμπελς του διαδικτύου" κατά την διοίκηση λες και οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πλαστές και τα τοπικά ΜΜΕ που στην πλειοψηφία τους δεν κάνουν και καμία σκληρή κριτική στην διοίκηση εξυπηρετούν συμφέροντα! 



Έτσι εμείς σας το λέμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ και χωρίς περιστροφές πως εάν σκοτωθεί κάποιος λόγο έλλειψης ορατότητας είναι και δική σας ΕΥΘΥΝΗ,  αφού εμμένετε να καταστρέφετε την πόλη μας υπηρετώντας πολιτικές της πάλαι ποτέ κραταιάς ΕΣΣΔ.

Για εμάς η κατάντια της καθαριότητας έχει ονοματεπώνυμα Γιάννης Αντζινάς - Γιώργος Χατζηδάκης 
και η κατάντια στον τομέα Πρασίνου έχει Κώστας Καλούδης - Γιώργος Χατζηδάκης. 

Το θέμα είναι πως έως τώρα δεν υπάρχει ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που να υιοθετεί την πρότασή μας για ιδιωτικοποίηση των δομών καθαριότητας και πρασίνου , και έτσι ο κάθε Καλούδης μπορεί να βγαίνει και να λέει: μα τι λαϊκιστές είσαστε εσείς πως θα το κάνατε καλύτερα; 

Γιατί βασικά με αυτούς τους υπαλλήλους,  καλύτερα δεν υπάρχει ας το καταλάβουν καλά όσοι συνδημότες μας αναζητούν κάτι διαφορετικό για την πόλη. 




Η ελπίδα του συνδημότη Καραβαγγέλη πως θα μαζευτούν τα υπολείμματα θα παραμείνει ΕΛΠΙΔΑ όσο δεν λέει ποιος θα τα μαζέψει . Γιατί ακόμα και 100 υπαλλήλους να είχε ο τομέας Πρασίνου δεν. Εδώ έχουμε 55.000 αστυνομικούς πλέον αλλά λίγη ασφάλεια 

Από το 2006 έχει αναδειχθεί το θέμα από τα συστημικά κατά κάποιους συνδημότες μας ΜΜΕ αλλά δεν ιδρώνει το αυτή ούτε της Γαλάζιας Σοβιετίας! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: