ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Κώστας Καλούδης : Ο κόσμος είναι ένας για όλους

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Κώστας Καλούδης : Ο κόσμος είναι ένας για όλους


Η ζωή μας πολλές φορές μας επιφυλάσσει εκπλήξεις άλλοτε ευχάριστες, άλλοτε δυσάρεστες και αρκετές φορές μπορεί να είναι και ανατρεπτική !!!
Στη δική μου περίπτωση μία από τις πιο μεγάλες ανατροπές, ήταν η απόφαση που πήρα το 2017, να ακολουθήσω το "όνειρο" δύο σημαντικών προσωπικοτήτων του Παγκόσμιου ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, των κκ Chakir Chelbat και Usman Dildar , να διαδώσουν το Άθλημα μας και σε ΑμεΑ, δίνοντας μου έτσι την ευκαιρία να γνωρίσω έναν "καινούριο" κόσμο και να με κάνει καλύτερο ως Άνθρωπο.




Έτσι λοιπόν, με μεθοδική δουλειά, σωστό προγραμματισμό και με την υποστήριξη του Προέδρου της WT Dr. Chungwon Choue, καταφέραμε το ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ να συμπεριληφθεί για πρώτη φορά στο 
Παρολυμπιακό πρόγραμμα κσι στο τέλος να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους Αγώνες του ΤΟΚΥΟ 2020ne, όπου εγώ συμμετείχα ως Διαιτητής, εκπροσωπόντας την Ελλάδα.




Όμως, η μεγαλύτερη έκπληξη για εμένα ήταν όταν με την επιστροφή μου από το Τόκιο, ήρθα σε επαφή με δομές που ασχολούνται με την εκπαίδευση και ψυχαγωγία ΑμεΑ και δέχτηκαν με μεγάλη ενδιαφέρον να δοκιμάσουν μαθητές τους να γυμναστούν κάτω από τις επιταγές του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ.
Η χαρά της συμμετοχής και ο ενθουσιασμός των παιδιών κάθε όλη την διάρκεια της προπόνησης ήταν πέραν των προσδοκιών μου και οι καλές εντυπώσεις που μετέφεραν στους Δασκάλους και το οικογενειακό τους περιβάλλον ήταν πραγματικά η μεγαλύτερη ανταμοιβή.


Η σπίθα για την ανάπτυξη του ΠάραΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στην Ηλιούπολη μπήκε και εύχομαι μαζί με άλλες προσπάθειες που "σποραδικά" και αποσπασματικά έχουν ξεκινήσει στην Ελλάδα, να συντονιστούν ώστε το Άθλημα μας να προσφέρει σε όλα αυτά τα παιδιά την ευκαιρία να ονειρευτούν τη δική τους Αθλητική διάκριση !!!

Ως κοινωνία οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ζούμε κάτω από τις ίδιες συνθήκες, έχοντας τις ίδιες ευκαιρίες ανεξαρτήτως χαρακτήρα, αντίληψης, ιδιοσυγκρασίας, φυσικών ικανοτήτων γιατί ο "ΚΌΣΜΟΣ" είναι ΕΝΑΣ για ΌΛΟΥΣ !!!

Κώστας Καλούδης 

Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Προστασίας Περιβάλλοντος  Δήμου Ηλιούπολης 


Δεν υπάρχουν σχόλια: