ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ευτυχώς που υπήρχαν κάμερες και ταυτοποιήθηκε ένας εκ των δραστών- Πλήρη αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ αφού υπάρχουν δεκάδες βίντεο από κινητά που δείχνουν τους δράστες - Η ταυτοποίηση έγινε από υλικό κάμερας καταστήματος

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Ευτυχώς που υπήρχαν κάμερες και ταυτοποιήθηκε ένας εκ των δραστών- Πλήρη αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ αφού υπάρχουν δεκάδες βίντεο από κινητά που δείχνουν τους δράστες - Η ταυτοποίηση έγινε από υλικό κάμερας καταστήματος

Στη σύλληψη ενός νεαρού άντρα, προχώρησε η αστυνομία για την άγρια φασιστική επίθεση σε βάρος μελών της ΚΕΕΡΦΑ, το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Ν. Ηρακλείου Αττικής.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η ΕΛΑΣ αξιοποίησε το οπτικό υλικό από την περιοχή και ταυτοποίησε τον συλληφθέντα, που ανήκει στον ακροδεξιό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 30χρονο ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Οι αστυνομικοί είναι επίσης πολύ κοντά στη σύλληψη άλλων δύο ατόμων από την ομάδα που επιτέθηκε στα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ.

Υπενθυμίζεται ότι την το απόγευμα της Κυριακής 10-15 άτομα από την ακροδεξιά εμφανίστηκαν στο σημείο που πραγματοποιούνταν εκδήλωση για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και επιτέθηκαν σε συγκεντρωμένο κόσμο με αποτέλεσμα να υπάρχουν τέσσερις τραυματίες και όλα αυτά με την ανοχή της αστυνομίας που ήταν κοντά στον χώρο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για τον 30χρονο Μάριο Παπαδιονυσίου, ο οποίος είχε προσαχθεί τον περασμένο Ιούλιο για τα επεισόδια σε διαμαρτυρία κατά των εμβολιασμών στην Αθήνα. Επίσης, είχε προσαχθεί και την 25η Μαρτίου του 2019, για επεισόδια σε παρέλαση.


Ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου Χ. Κατσιβάρδας δήλωσε πως ο κατηγορούμενος βρέθηκε τυχαία στην πλατεία του Ν. Ηρακλείου, υποστηρίζοντας πως:

*Ενεπλάκη εκ του μη όντως σε μια συμπλοκή διότι βρέθηκε όλως τυχαίως στην πλατεία Νέου Ηρακλείου με αποτέλεσμα επειδή παλιότερα είχε υποβάλλει μια μηνυτήρια αναφορά λόγω διαφορών που είχε, τον είχαν στοχοποιήσει και είχαν αναρτήσει το πρόσωπο του σε ιστοσελίδα αναρχικών. Μόλις προσέγγισε την πλατεία για άλλο λόγο, δεν γνώριζε τι συνέβαινε, άρχισαν να του επιτίθενται.

*Στο πλαίσιο της άμυνας, για να προασπίσει τον εαυτό του, δημιουργήθηκε αυτό. Κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ.

* Δεν έχουν αντικειμενική υπόσταση τα περί τάγματος εφόδου. Κάποιες ιστοσελίδες έχουν σπεύσει χωρίς την συγκατάθεση του να αναπαράγουν το παρελθόν του. Ο άνθρωπος εξελίσσεται. Έχει ένα παιδί και την σύντροφό του.

* Εδώ υπάρχουν ποινικά αδικήματα που του έχουν αποδώσει οι παθούσες.

Φέρεται ότι τα έχει διαπράξει άρα μιλάμε για ποινική δίκη.

* Δεν ποινικοποιείται το φρόνημα ούτε αστυνομεύεται η σκέψη.

Τα πολιτικά φρονήματα του καθενός δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το σχηματισμό δικογραφίας.

* Ταυτοποιήθηκε μέσω ενός video που είχε  αναρτηθεί δεδομένου ότι είχε υποβάλλει ο ίδιος μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων,  γιατί είχε δεχθεί επίθεση ή κλοπή από αναρχικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: