ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κατάληψη 1ου Γυμνασίου Ηλιούπολης: Δεν είμαστε με κανένα κόμμα μας αδικείτε - Η πλειοψηφία των μαθητών στηρίζει την ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Κατάληψη 1ου Γυμνασίου Ηλιούπολης: Δεν είμαστε με κανένα κόμμα μας αδικείτε - Η πλειοψηφία των μαθητών στηρίζει την ΚΑΤΑΛΗΨΗ

 


Με καταληψίες- μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ηλιούπολης συνομίλησα σήμερα όπου μου εξέφρασαν τα παράπονά τους σχετικά με αναρτήσεις του ιστολογίου μας που τους έμπλεκαν με πολιτικά κόμματα. 

Ισχυρίστηκαν πως δεν είναι ούτε ΚΚΕ , ούτε ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε κανένα άλλο κόμμα και πως τα αιτήματα τους είναι συγκεκριμένα. 

Μάλιστα η είδηση είναι πως όπως ισχυρίστηκαν έχουν πραγματοποιήσει και ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ για την κατάληψη όπου 143 μαθητές είπαν ΝΑΙ και μόλις 6 ΟΧΙ σε ένα σύνολο περίπου 250 μαθητών. 

Οι καθηγητές που περίμεναν και περιμένουν υπομονετικά έξω από τον χώρο προφανώς και δεν μπορούν να συνετίσουν κανέναν αφού άλλωστε και η ΟΛΜΕ δυστυχώς τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων των μαθητών. 

Αυτό που απομένει είναι να εφαρμόσει η κυβέρνηση τον Νόμο που προβλέπει έως και 6 μήνες φυλάκιση για καταλήψεις δημοσίων χώρων. 

Στο σχολικό συγκρότημα δεν υπάρχουν φθορές κάτι που κάνει το σχολείο μου να ξεχωρίζει από τα άλλα της πόλης. Βέβαια τότε στο σχολείο υπήρχαν και κόμματα και χρώματα και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση η Μ.Α.ΚΙ (Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση) σάρωνε. 

Τώρα τα παιδιά ισχυρίζονται πως είναι πάνω από κόμματα και χρώματα και πως η ΚΑΤΑΛΗΨΗ τους έγινε για προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ας συνεχίσουν τον αγώνα τους (άλλωστε με μάσκες ήταν άρα προσέχουν θετικό αυτό) και εμείς τον δικό μας που είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ κατά των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ καταλήψεων ζητώντας επιτέλους από την κυβέρνηση ή να καταργήσει τον ΝΟΜΟ ή να τον εφαρμόσει.

Το να βλέπουμε καταλήψεις στα σχολεία όλης της χώρας και η κυβέρνηση να λέει άστους θα ατονήσουν προφανώς και δεν είναι υπεύθυνη στάση. 

Τέλος να τονίσουμε πως στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ σχολεία τα μαθήματα συνεχίστηκαν και σήμερα ΚΑΝΟΝΙΚΑ,. Έτσι οι μαθητές τους παίρνουν γνώσεις που θα λείψουν από αυτά της ΔΗΜΟΣΙΑΣ και τάχα δωρεάν εκπαίδευσης και το χάσμα ανάμεσα σε προνομιούχους και μη θα μεγαλώσει και πάλι. 

Σε κάθε περίπτωση τα παιδιά αυτά όταν θα μεγαλώσουν θα καταλάβουν πως ο χαβαλές είναι καλός αλλά όχι επικερδής για κανέναν. 

Σ.Μ 

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Να καλέσεις και τα ΜΑΤ! Καλά δεν ντρέπεσαι για αυτά που λες! Πάρε μία απόφαση και πες αυτό που θες.

Unknown είπε...

Μάλλον από την πολύ χαρά που σου έμεινε από τότε που σάρωνε Η ΜΑΚΙ δεν ζήτησες ούτε ένα συγνώμη δημόσια από τα παιδιά που υπονομευσες με το σχόλιο σου ότι υποκινουντε από την ΚΝΕ και ούτε σου περίσσεψαν δύο γραμμές να αναφέρεις έστω επιγραμματικα τα αιτήματα για τα οποία αγωνίζονται.