ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ούτε 20 μαθητές κρατούν κλειστό ένα ολόκληρο σχολικό συγκρότημα!

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Ούτε 20 μαθητές κρατούν κλειστό ένα ολόκληρο σχολικό συγκρότημα!


 Σαββατοκύριακο υπό κατάληψη το 1ο Γυμνάσιο της πόλης μας με ελάχιστους μαθητές να το κρατάνε κλειστό. Οι προσπάθειες της Διευθύντριας του σχολείου δεν απέδωσαν εάν και μαθητές ισχυρίζονται πως από Δευτέρα το σχολικό συγκρότημα θα ανοίξει. 

Το σχολείο αυτό θα εγκαταλείψει γρήγορα τον ανώφελο αγώνα αφού η απήχηση της ΚΝΕ στους μαθητές είναι σχεδόν μηδαμινή προβλήματα θα έχουμε στα Πολυκλαδικά και στο 4ο Γυμνάσιο της πόλης μας όπου εκεί θα το τραβήξουν έως δουν απέναντι τους μια αποφασισμένη Πολιτεία. 

Από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει κυρίως ανησυχία για την covid-19 παρά για το κίνημα των μαθητών το οποίο θεωρούν μειοψηφικό και υποκινούμενο κυρίως από το ΚΚΕ και δευτερευόντως από ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπές δυνάμεις της Αριστεράς. Υπέρ των καταλήψεων και οι ακροδεξιοί που στην πόλη μας ανέκαθεν είχαν παρουσία στα σχολεία. 

Στα χρόνια της κρίσης το κακό παράγινε με κέλτικους σταυρούς και σβάστικες να "κοσμούν" τοίχους σχολείων της πόλης μας συνοδευόμενοι από εμετικά συνθήματα. 

Την Παρασκευή επικοινωνήσαμε με το αρμόδιο υπουργείο που έχει εικόνα για τις καταλήψεις σε όλη την χώρα και μας διαβεβαίωσαν πως το αργότερο έως το τέλος του μήνα θα έχει αποκατασταθεί η τάξη στο 80% από αυτά που τελούν τώρα υπό κατάληψη. 

Δεν το βλέπουμε και φοβόμαστε μην τυχόν και δημιουργηθούν επεισόδια σε μια περίοδο που η χώρα έχει πολλά να αντιμετωπίσει εκτός από την πανδημία και τις συνέπειές της. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: