ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δεν βοηθάει κανέναν η μη τήρηση όσων προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ σε περίπτωση διαπιστωμένου κρούσματος

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν βοηθάει κανέναν η μη τήρηση όσων προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ σε περίπτωση διαπιστωμένου κρούσματος


Ακούστε από το χρόνο 3:01:34 έως 3:08:20  (βίντεο στο τέλος της ανάρτησης)  πως ο Αρχιμανδρίτης Κατραμάδος  αντιμετωπίζει επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19. 

Προφανώς και ο χριστιανικός λόγος είναι ωφέλιμος ,αλλά πιο ωφέλιμη για την κοινωνία είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς για να διαχειριστούν μια κρίση. 

Γιατί σε περίπτωση κρούσματος covid-19 o ΕΟΔΥ προβλέπει συγκεκριμένες ενέργειες και δεν αφήνει κανέναν να αποφασίσει για το τι πρέπει  να γίνει. 

Οι πιστοί ας αντιληφθούν πως κρούσματα κορωνοϊού έχουμε και στο Άγιο Όρος και πως έχουμε θύματα και ιερείς. Γιατί ατυχώς η πανδημία δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε πιστούς ή μη. 

Το θέμα με την Θεία Κοινωνία προφανώς και έχει διχάσει ιερείς και γιατρούς και ο καθένας ακολουθεί το δικό του μονοπάτι σε αυτόν τον μάταιο κόσμο. 

Είναι εμφανές πως η Επιστήμη δεν μπορεί και να θέλει να συμβαδίσει με ιδεοληψίες αφού στηρίζεται στη λογική και δεν ερμηνεύει θαύματα εντός ή εκτός εισαγωγικών.

Οι πιστοί εκτός από αυτή την ιδιότητά τους έχουν και αυτή του πολίτη και μπορούν να κρίνουν με βάση τον δικό τους κώδικα αξιών. Για τους χριστιανούς δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια και όταν κάποιος ενημερώνει για covid-19 άμεσα γίνονται όσα προβλέπει η Πολιτεία και ο ΕΟΔΥ. Την χρησιμότητα ή μη των απολυμάνσεων θα την κρίνει η ίδια η ζωή εκ του αποτελέσματος.

Εμείς εμμένουμε  σε όσα έχει ανακοινώσει ο  82χρονος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και καταδικάζουμε ακραίες φωνές στο χώρο της Εκκλησίας που ομιλούν ακόμα και για διωγμό της! Είναι εμφανές πως και Εκκλησίες θα κλείσουν σε περίπτωση κρούσματος και ο πολύς κόσμος κατανοεί γιατί πρέπει να συμβεί αυτό. Και υπουργεία , και σχολεία και Εκκλησίες και μαγαζιά όλα κλείνουν και γίνονται όσα προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Και το βασικότερο όταν ο Αρχιεπίσκοπος φοράει μάσκα δίνοντας το καλό παράδειγμα βλέπουμε ιερείς χωρίς αυτήν παντού! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: