ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο όταν οι ηγέτες τοποθετούν άξιους ανθρώπους να υπηρετούν τους θεσμούς

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Ο κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο όταν οι ηγέτες τοποθετούν άξιους ανθρώπους να υπηρετούν τους θεσμούς

 



Η Έιμι Κόνι Μπάρετ φαίνεται πως είναι το φαβορί για να αντικαταστήσει τη δικαστίνα Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο εννιαμελές Ανώτατο Δικαστηρίο των ΗΠΑ, καθώς η τελευταία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών την περασμένη εβδομάδα.

Η Μπάρετ είναι μητέρα επτά παιδιών εκ των οποίων τα δύο είναι υιοθετημένα από την Αιτή ενώ ο μικρότερος γιος της έχει σύνδρομο Ντάουν. Ειναι θρησκευόμενη και συντηρητική, ενώ στο παρελθόν έχει δηλώσει σχετικά με την εκγυμοσύνη ότι «η ζωή ξεκινά από τη σύλληψη».


Τάσσεται κατά των εκτρώσεων και υπάρχουν ήδη επικρίσεις για το αν μια συντηρητική φιγούρα όπως η Μπάρετ είναι άξια να αντικαταστήσει τη φεμινίστρια Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.

Τραμπ: «Θα είσαι φανταστική»


«Αυτός είναι ο τρίτος μου διορισμός (στο Ανώτατο Δικαστήριο) και είναι μια υπέροχη στιγμή», είπε ο Τραμπ από τους κήπους του Λευκού Οίκου έχοντας στο πλευρό του την δικαστή Μπάρετ κατά τη διαδικασία ανακοίνωσης της πρότασής του χθες.

«Θα είσαι φανταστική», είπε ο Τραμπ στην Μπάρετ η οποία απάντησε «αγαπώ τις Ηνωμένες Πολιτείες και αγαπώ το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών».

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Δείτε ποιοι υπηρετούν την Δικαιοσύνη εκεί και ποιοι εδώ. Δεν υπάρχει σύγκριση και για τον λόγο αυτό οι ΗΠΑ εξακολουθούν και είναι η μοναδική υπερδύναμη. Στην Ευρώπη μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας είναι εμφανές πως η Δικαιοσύνη νοσεί βαρύτατα. Άλλωστε η Ε.Ε δεν θα ήταν σε κρίση εάν ο θεσμός της Δικαιοσύνης λειτουργούσε έστω υποφερτά. Μας το έχουν επισημάνει πολλές φορές Βρετανοί και Αμερικανοί αλλά οι πολιτικές ηγεσίες εξακολουθούν να έχουν αυταπάτες θεωρώντας πως η Ε.Ε έχει τους μηχανισμούς να μας "σώσει". Λάθος κάνουν θα το αντιληφθούν και μετά την επίσκεψη Πομπέο στη χώρα μας. Μια επίσκεψη που θα δείξει καθαρά και τις προθέσεις των ΗΠΑ στα εθνικά μας θέματα και θα σηματοδοτήσει την έναρξη διαλόγου με την Τουρκία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: