ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μόνο καφέ ανοίγουν στην πόλη μας - Τα εμπορικά καταστήματα ( ρούχα- παπούτσια) τείνουν να εξαφανιστούν!

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Μόνο καφέ ανοίγουν στην πόλη μας - Τα εμπορικά καταστήματα ( ρούχα- παπούτσια) τείνουν να εξαφανιστούν!


 Η "νέα" επιχειρηματικότητα μέσα στην κρίση οδήγησε πολλά καταστήματα στην πόλη μας σε λουκέτο. Τώρα με την covid-19 ανοίγουν μόνο καφέ (take-away). Άλλωστε τα μαγαζιά εστίασης έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά αφού ο ιός δεν αντιμετωπίζεται όσο δεν υπάρχει φάρμακο και όσο αργεί το εμβόλιο που θα δώσει μερική λύση στην ταχεία εξάπλωσή του. 

Η κυβέρνηση πρωτίστως ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών και δευτερευόντως για την καθίζηση που είναι λογικό να παρουσιάζει με οικονομία που επί 10 έτη πορεύεται σε μνημονιακούς ρυθμούς αφού ό,τι και εάν σας λένε άλλος πιο εύκολος δρόμος δεν ΥΠΑΡΧΕΙ. 

 Δίκαιες οι φωνές των επαγγελματιών αλλά προφανώς και δεν φταίνε τα ΜΜΕ που έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να καλούν τον κόσμο να αποφεύγει τον συνωστισμό και να τηρεί τους κανόνες αποστασιοποίησης. 

Έτσι τα "μπουκωμένα" για κάποιους συνδημότες μας ΜΜΕ δεν μπορούν να μην βλέπουν μια πραγματικότητα που λέει πως στην ουσία ασφαλής είσαι μόνο εάν δεν έχεις επαφές με άλλους ανθρώπους αφού προφανώς και οι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού είναι ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με εκατομμύρια τεστ που με τις τιμές που υπάρχουν για αυτά είναι απαγορευτικά για τους περισσότερους ιδίως για αυτούς που δεν έχουν κάποιο σύμπτωμα για να το "ψάξουν". 

Η εικόνα πάντως με την διαλυμένη επιχειρηματικότητα στην πόλη μας δεν είναι καλή και προφανώς για να αλλάξει πρέπει στην αγορά να πέσει χρήμα και αυτό μόνο η κυβέρνηση μπορεί να το μοιράσει και οι τράπεζες που ενισχύουν έως τώρα μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις. 

Λυπάμαι ειλικρινά για την οικτρή εικόνα αλλά δεν μπορώ ως δημοσιογράφος να καλέσω κανέναν να συνωστίζεται σε καφετέριες και bar αφού δυστυχώς θα περάσει και άλλος χρόνος έως ότου να έρθουμε σε μια κανονικότητα που λείπει σε όλους μας. 

Τα ΜΜΕ πήραν 20 εκ για να μας μάθουν να πλένουμε τα χέρια μας και να φοράμε μάσκες αλλά δεν έφτασαν αφού ακόμα και σήμερα πολλοί θεωρούν πως η πανδημία είναι μια παγκόσμια συνωμοσία για να μας ΦΟΒΙΣΟΥΝ! 

Άρα μάλλον χρειάζονται πάνω από 100 εκ ευρώ στα ΜΜΕ για να καταλάβει και ο τελευταίος "ψεκασμένος" πως ο κινεζικός ιός που έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο αφήνει πίσω του χιλιάδες πτώματα! 

Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος πως τελικά και στην χώρα μας οι νεκροί θα είναι χιλιάδες αφού άλλωστε έχουμε πολύ ακόμα χρόνο να διανύσουμε. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: