ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Έδωσαν στην οδό Φλέμινγκ το όνομα Μιχάλης Παπαμαύρος!

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Έδωσαν στην οδό Φλέμινγκ το όνομα Μιχάλης Παπαμαύρος!



Όταν έχεις δημοτικούς συμβούλους που θεωρούν τον Αλεξάντερ Φλέμινγκ  πως του φτάνει η ονομασία μιας πλατείας και "δώσε" την οδό στον Παπαμαύρο τότε έχεις πρόβλημα. 

Μάλιστα εάν έχουν ανεβάσει σωστά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση είναι ΟΜΟΦΩΝΗ! 

Άρα οι δημοτικοί σύμβουλοι της κεντροδεξιάς συνήργησαν στο να δοθεί όνομα οδού στον Μιχάλη Παπαμαύρο! 

Έδωσαν δηλαδή σε οδό όνομα εκπαιδευτικού  που συμμετείχε στην "κυβέρνηση του Βουνού" 

Ο μετέπειτα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης ως ανακριτής τον είχε κρίνει ένοχο το 1961 για : 

Επιδίωξη «εφαρμογής ιδεών εχουσών ως έκδηλον σκοπόν την δια βιαίων μέσων ανατροπήν του πολιτεύματος...»
Παράνομη έκδοση και διανομή εντύπων.
Παράλειψη αναγραφής της διεύθυνσης του συγγραφέα, του τυπογράφου κλπ. Τελικά, κρίθηκε ένοχος για παράβαση του ν. 509/1947, του ν. 1092/1938 και προφυλακίστηκε στις «Επανορθωτικές» φυλακές Αγρινίου. Λίγους μήνες αργότερα το δικαστήριο τον αθώωσε. Τον επόμενο χρόνο ο παιδαγωγός πέθανε.

Παιδιά δώστε σε καμία πλατεία το όνομα του Άρη Βελουχιώτη ή ακόμα και του Ιωσήφ Στάλιν αφού με την Αστική Δημοκρατία δεν τα πάτε καλά γενικότερα! 

Προτιμάμε τον Φλέμινγκ που ανακάλυψε την πενικιλίνη από κάποιον που ανακάλυψε τον κομμουνισμό και ήθελε να μας τον επιβάλλει συμμετέχοντας στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και στην "κυβέρνηση του Βουνού".

Συγχαρητήρια στους 9 κεντροδεξιούς που σύμφωνα με την ΔΙΑΥΓΕΙΑ συμμετείχαν σε αυτή την αλλαγή ονομασίας οδού στην πόλη μας. Σας λείπει μια οδός Κώστα Δελλαπόρτα που ως ΕΠΟΝΙΤΗΣ και μετέπειτα δοτός δήμαρχος της Χούντας την δικαιείται! 

Άλλωστε το ενδιαφέρον του για την πόλη σε σχέση με αυτό του Μιχάλη Παπαμαύρου ήταν σαφέστατα μεγαλύτερο. Μια ζωή πάλεψε για να πετύχει και με ψήφο να καταλάβει την θέση Δημάρχου που του παραχώρησαν οι Απριλιανοί καραβανάδες αλλά οι δημότες μας του στέρησαν αυτή την χαρά. 

Επέλεξαν Δημήτρη Κιντή και κομμουνισμό για να μην έχουν και κάποιοι αυταπάτες για τα "δημοκρατικά" αισθήματα της πόλης μας! Θα μας έμεναν και τα οικόπεδα Νάστου αλλά μας προέκυψε χρεοκοπία - Τρόϊκα και τα ακίνητα κατέληξαν στην ΕΤΑΔ.

Ψηφίστε Τασία Τσατσούλη και Λαϊκή Συσπείρωση έχουν αποδείξει πως έχουν "επιτυχίες" όταν πρόκειται να πάρουν ιδιοκτησία ιδιώτη. Στις καταλήψεις όπως αποδεικνύουν και σήμερα με τα σχολεία έχουν τον πρώτο λόγο. 

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι του Αλεξάντερ Φλέμινγκ του Σκωτσέζου βιολόγου και φαρμακολόγου που ανακάλυψε το 1928 την πενικιλίνη. Δεν συμμετείχε στο ΕΑΜ- ΕΛΑΣ και έτσι του έμεινε το όνομα πλατείας της πόλης μας προσωρινά πριν τον "φάει" ο Άρης Βελουχιώτης ή ο Επονίτης Κωνσταντίνος Δελλαπόρτας. Τα πειστήρια της συμμετοχής του αείμνηστου Κώστα Δελλαπόρτα στην ΕΠΟΝ Λευκάδας μπορείτε να τα αναζητήσει κάποιος στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της πόλης μας που "σέβεται" την Ιστορία του Τόπου μας λέμε εμείς που αναρωτιόμαστε εάν υπήρχαν και άλλοι δοτοί δήμαρχοι της χούντας Επονίτες! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: