ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Επίσκεψη Αντιδημάρχου Καθαριότητας - Ανακύκλωσης & Διαχείρισης Απορριμμάτων κ. Αντζινά στο 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Επίσκεψη Αντιδημάρχου Καθαριότητας - Ανακύκλωσης & Διαχείρισης Απορριμμάτων κ. Αντζινά στο 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης


Οι  μαθητές του 7ου Γυμνασίου της πόλης μας,  ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Αντζινά  για θέματα ανακύκλωσης. 

Η καθηγήτρια κα. Μαίρη Σπανού υπεύθυνη σε θέματα ανακύκλωσης στο 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης είχε την ιδέα της συνάντησης , και το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αντζινάς. 



Ο ίδιος περιγράφει την εν λόγω επίσκεψη στο προφίλ του στο facebook ως εξής: 

"Η ημέρα μου ξεκίνησε πολύ όμορφα! Με ενθουσιασμό δέχτηκα την πρόσκληση των καθηγητών και των μαθητών στο 7ο Γυμνάσιο και ειδικά της κ. Μαίρη Σπανού υπεύθυνης σε θέματα ανακύκλωσης του σχολείου.
 
Ο αυθορμητισμός των ερωτήσεων αλλά και η σοβαρότητα στις προτάσεις των μαθητών με εξέπληξαν πολύ ευχάριστα! Συζητήσαμε με τα παιδιά, και μαζί φτιάξαμε τους εσωτερικούς κάδους ανακύκλωσης που παραδώσαμε από την Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης στο σχολείο τους. 

Είναι σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν από μικρή ηλικία για την ανακύκλωση, τις μεθόδους της και τα οφέλη της, ώστε να αφήσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα, σε μία εποχή που οι φυσικοί πόροι μειώνονται, το κλίμα αλλάζει και η κατάσταση του πλανήτη κρίνεται κρίσιμη. Είναι βασική μας αξία να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική μας εκπαίδευση και δράση.
 
Η επιθυμία των νέων να συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα, αποτελεί και τον πιο δυνατό μοχλό πίεσης, ώστε η Ηλιούπολη να γίνει πόλη πρότυπο στα ζητήματα καθαριότητας και ανακύκλωσης".

Γιάννης Αντζινάς 

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας - Ανακύκλωσης & Διαχείρισης Απορριμμάτων 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Δεν γνωρίζουμε εάν οι μαθητές ή οι καθηγητές τους ρώτησαν για το γεγονός πως οι μπλε κάδοι της πόλης μας συχνά "ξεχειλίζουν" από μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα .

Και βέβαια την ευθύνη αποκομιδής απορριμμάτων και από τους μπλε κάδους τους έχει η υπηρεσία καθαριότητας. Μπορείτε για όσους αμφιβάλετε να  το διαβάσετε και στην παρακάτω εικόνα από την σελίδα της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (EEAA )



Δεν υπάρχουν σχόλια: