ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Εκτός ΝΔ ο Μπογδάνος μετά το θερμό επεισόδιο με Δένδια - Οι διάλογοι φωτιά που οδήγησαν στην διαγραφή

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Εκτός ΝΔ ο Μπογδάνος μετά το θερμό επεισόδιο με Δένδια - Οι διάλογοι φωτιά που οδήγησαν στην διαγραφή


Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Α' Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.Την οργή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια προκάλεσε η σφοδρή κόντρα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ στην Βουλή αναφορικά με το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι, αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον», είπε ο Νίκος Δένδιας και συνέχισε λέγοντας προς τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο: «Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη.

Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».

Στην ομιλία του ο κ. Μπογδάνος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς. Τους Άγγλους, τους τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ήταν οι κομμουνιστές».

Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που κατηγόρησε τον Κωσταντίνο Μπογδάνο για υιοθέτηση της ρητορικής της Χρυσής Αυγής, «Εκτός από το Τι Μπογδάνος – Τι Ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα: Το τι Μπογδάνος – Τι Χρυσή Αυγή» είπε χαρακτηριστικά για να παρέμβει ο κ. Δένδιας και να κλείσει το θέμα αποδοκιμάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μπογδάνου.

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός Μπογδάνος: Αν κάποιοι θέλουν την Ελλάδα γυμνή τη χώρα και απροστάτευτη να το πουν ευθέως δεν θα τους κάνουμε τη χάρη η Ελλάδα, η κυβέρνηση του Κυριάκο Μητσοτάκη στέκεται στο ιστορικό της ύψος.

Παφίλης (ΚΚΕ): Γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο, γεμάτος από αίμα του ΚΚΕ είναι. Πρόγονοι σας οι συνεργάτες Γερμανών και ταγματασφαλιτών. Και έρχεστε να μας κάνετε μαθήματα; Τι υποστηρίζετε; Αυτά που λέτε τα λένε οι χρυσαυγίτες. Αυτούς υπερασπίζεστε και σήμερα, αλλά δεν μας πιάνει το δηλητήριο. 

Τι Μπογδάνος τι ρουφιάνος, τι Μπογδάνος τι ΧΑ.Μπογδάνο

Έχετε μπερδευτεί. Βαρύτατο κοινοβουλευτικό ατόπημα, η σύνδεση βουλευτή Α΄ Αθήνας της ΝΔ με οτιδήποτε φασιστική, ναζιστική, ρατσιστική ιδεολογία. Έχω δεχθεί τραμπούκικες επιθέσεις από τη Χρυσή Αυγή και την άκρα αριστερά. Θέλετε να με πείτε δεξιό, πολύ δεξιό, πουριτανό... σας απαγορεύω τη σύνδεση με τη Χρυσή Αυγή, με ρατσιστικά μορφώματα, τα έχω πολεμήσει, έχω παίξει ξύλο μαζί τους. Ο αντικομμουνισμός είναι φιλελεύθερη επιλογή και αποτελεί δικαίωμα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: