ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Αρχηγικές δημοτικές παρατάξεις, ένα πρόβλημα που δεν θα ξεπεραστεί όσο εμμένουμε να στηρίζουμε πρόσωπα και όχι Ιδέες

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Αρχηγικές δημοτικές παρατάξεις, ένα πρόβλημα που δεν θα ξεπεραστεί όσο εμμένουμε να στηρίζουμε πρόσωπα και όχι Ιδέες


 Για κάποιους θα θεωρηθεί γραφικό το να υποστηρίζεις εν έτει 2021 πως μπορεί να υπάρξουν κόμματα και δημοτικές παρατάξεις που να υπηρετούν Ιδέες και όχι παρέες. 

Άλλωστε και στην κεντρική πολιτική σκηνή είδαμε ιστορικά κόμματα να γίνονται φέουδα ομάδων πέριξ του προέδρου και στην περίπτωση του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑ.ΣΟ.Κ να διαλύονται! 

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ , του ιδρυτή του , Ανδρέα Παπανδρέου δεν ήταν ίδιο με αυτό του Σημίτη ή το μεταλλαγμένο ΚΙΝΑΛ,  και όχι μόνο γιατί οι εποχές άλλαξαν και οι ΜΥΘΟΙ καταρρίφθηκαν αλλά επειδή οι ιδεολογίες υποχώρησαν υπηρετώντας τα συμφέροντα κολαούζων πέριξ του εκάστοτε προέδρου. 

Έτσι όταν εμείς φωνάζαμε για τις δύο κεντροδεξιές παρατάξεις της πόλης πως πρέπει να υπηρετούν συγκεκριμένες Αρχές και Αξίες κάποιοι μας έδειχναν προς την πλευρά της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" όπου αυτοχαρακτηρίζονταν ως κεντροαριστερή αλλά όταν πέθανε ο δοτός δήμαρχος της χούντας Κωνσταντίνος Δελλαπόρτας έκανε δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσει πως θα τον τιμήσει! 

Στα ψηφοδέλτια άλλωστε της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" έβρισκες ως "τσόντες" και 2-3 κεντροδεξιούς (για να μην το ζορίσουμε έχουμε χρόνο έως τις δημοτικές του 2023) ως κράχτες  για τάχα Νεοδημοκράτες ή εν γένει "συντηρητικούς" που θα ψήφιζαν μια σοσιαλιστική παράταξη με το σαθρό επιχείρημα πως συμμετέχει ο τάδε ή ο δείνα! 

Και φυσικά όλες οι παρατάξεις επικαλούνται το καλό της πόλης !

Και χουντικοί παρέλασαν και θα συνεχίσουν να παρελάσουν από τα ψηφοδέλτια των δημοτικών παρατάξεων αφού όπως είδατε και στη Ρώμη οι ηττημένοι του Β' Παγκοσμίου πολέμου προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία στα μέτρα τους. 

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ως τοπικό ΜΜΕ πως ο κ.  Βασίλης Βαλασόπουλος δεν ήταν ένας αυταρχικός δήμαρχος , αλλά ένας δήμαρχος που πάλεψε για το καλό της πόλης όπως το θεωρούσε αυτός σπουδαγμένος σε ένα ανατολικό κράτος και με τις ιδεοληψίες της Αριστεράς. 

Ο Βαλασόπουλους ξεκίνησε  έχοντας δίπλα του στελέχη που μόνο αυτός θα τους έδινε την δυνατότητα να ασχοληθούν με τα κοινά. 

Οι επιλογές του έχουν ήδη κριθεί ως "πετυχημένες" , αφού ακόμα και σήμερα πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες. 

Τι υπηρετούν οι δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας ρωτήστε καλύτερα άλλους που είναι λιγότερο "σκληροί" και αληθινοί από εμάς. 

Εμείς έχουμε εδώ και καιρό τονίσει πως δεν μπορείς να υπηρετείς τον καπιταλισμό υπονομεύοντας τις βασικές του αξίες και κυρίως δεν μπορείς να έχεις ως παράταξη συνοχή όταν τα μισά σου στελέχη λατρεύουν τον Άρη Βελουχιώτη και τα άλλα μισά τον Γεώργιο Παπαδόπουλο! 

Ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει σε κάθε του ευκαιρία πως δεν του αρέσουν τα εμφυλιοπολεμικά συνθήματα και πως θεωρεί ξεπερασμένη την διάκριση ΔΕΞΙΑΣ - ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. 

Θα πρέπει να γνωρίζει πως την ΝΙΚΗ στις κάλπες του 2019 του την έδωσαν αυτά τα συνθήματα π.χ το να μην γίνουμε Βενεζουέλα και όχι προφανέστατα το επώνυμό του που δεν έχει κανένα κεντροδεξιό πολιτικό βάρος και υπηρετεί διαχρονικά το ΤΙΠΟΤΑ του κέντρου στην Ελλάδα. 

Και βέβαια για τους παλιούς το επώνυμο Μητσοτάκη συνδέεται και με την ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ από την Ένωση Κεντρώων όχι του Βασίλη Λεβέντη αλλά αυτή του γέρου της Δημοκρατίας και φανατικού αντικομμουνιστή Γεωργίου Παπανδρέου. 

Οι Βενιζελικοί που ητττήθηκαν στην Μικρά Ασία προφανέστατα και δεν ήταν εθνικιστές αλλά αιθαιροβάμονες που δεν άκουσαν τον εθνικιστή Ίωνα Δραγούμη  είπαν ΨΕΜΑΤΑ στον λαό πως θα σταματήσουν την Μικρασιατική εκστρατεία προεκλογικά , την συνέχισαν και ηττήθηκαν συρόμενοι σε συμφωνίες που ακόμα και σήμερα τις πληρώνει η χώρα μας. 

Οι Βενιζελικοί δεν διέφεραν και δεν διαφέρουν σε τίποτα στα πιστεύω τους από τους κομμουνιστές και για τον λόγο αυτό όσοι αγνοούν το σύμφωνο Σοφούλη - Σκλάβαινα ας το αναζητήσουν και ας το μελετήσουν δίνοντας την δική τους εξήγηση. 

Ο μόνος λόγος που δεν "άλλαξαν" την Ελλάδα όταν πήραν την Εξουσία ήταν πως κατάλαβαν πως δεν θα κατάφερναν απολύτως τίποτα πηγαίνοντας κόντρα σε ό,τι με αγώνες και με πολύ αίμα πέτυχαν όσοι τοποθέτησαν την χώρα μας στον δυτικό κόσμο όπου ανήκει. 

Η παράταξη εν κατακλείδι "Πρώτα η Ηλιούπολη" αποτελούνταν από στελέχη μισούσαν τους Αμερικανούς μεγαλωμένοι με τα συνθήματα του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑ.ΣΟ.Κ , δεν συμπαθούσαν την Ε.Ε αλλά μόνο τα λεφτά της που βοήθησαν και βοηθούν την χώρα μας και που φυσικά στο δίλημμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο στάθηκαν στην αναγκαιότητα των πρώτων επειδή εάν πήγαιναν για ακόμα μια φορά στην λάθος πλευρά της Ιστορίας η χώρα μας αλλά και οι δικές τους περιουσίες θα εξανεμίζονταν! 

Εξανεμίστηκαν τελικά μόνο  όσων και στηρίξαμε και ψηφίσαμε διαχρονικά όσους μας έβαλαν σε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ και σήμερα διαγράφουν βουλευτές μας που μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο καταδεικνύουν την ανθελληνικότητα του ΚΚΕ. 

Για να δούμε θα έχει το θάρρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διαγράψει και υπουργούς όπως ο Μάκης Βορίδης , ο Θάνος Πλεύρης και ο Άδωνις Γεωργιάδης που είναι το ίδιο αντικομμουνιστές με τον προσωρινά διαγραφέντα βουλευτή κ. Μπογδάνο; 

Δεν το βλέπουμε και δεν θα είναι και προς όφελος της χώρας μας αυτό. 

ΥΓ: Ο Βασίλης Βαλασόπουλος υπήρξε ένας δήμαρχος που δεν έκρυψε ποτέ την κομματική του ιδιότητα , ό,τι δηλαδή ήταν ΠΑ.ΣΟΚ. και μετέπειτα ΚΙΝΑΛ και φυσικά όλες και όλοι μας που πιστεύουμε στην Αστική Δημοκρατία συντασσόμαστε με κόμματα γιατί αυτά παράγουν πολιτική και όχι οι φασιστικές ομαδούλες που τάχα αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα της Αστικής μας Δημοκρατίας και ως πρόταση τους έχουν τις "επαναστάσεις".

Άλλοι μένουν στα πληκτρολόγια και άλλοι παίρνουν τα κουμπούρια και γίνονται τρομοκράτες ενώ κάποιοι τελευταίοι απλώς φωνάζουν! 

Για εμάς περισσότερο επικίνδυνοι εξακολουθούν και είναι όσοι απλώς υπονομεύουν όσα έχουμε σήμερα και όχι βέβαια όσοι με κόστος την ίδια τους την ελευθερία έχουν διαβεί εδώ και καιρό τον ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: