ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Φυτεύουν πεύκα και θα μαζέψουν στάχτες αφού δεν χρειάζεται καν εμπρηστής για να γίνει το κακό

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Φυτεύουν πεύκα και θα μαζέψουν στάχτες αφού δεν χρειάζεται καν εμπρηστής για να γίνει το κακό

 


Η εμμονή του να φυτεύεις πεύκα στα δάση με όλες τις αρνητικές συνέπειες ( πευκοβελόνες έτοιμες για την επόμενη τραγωδία) μοιάζει με την εμμονή του να θέλεις να ανατρέψεις τον καπιταλισμό εκ των έσω. 

Και στις δύο περιπτώσεις η ίδια η ζωή έχει επιδείξει πως το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι διαφορετικό όσο χρησιμοποιείς την ίδια αποτυχημένη μέθοδο. 

Το βλέπουμε ακόμα και στα ΜΜΕ ( γιατί είχε γίνει μόδα μια εποχή το να κατέχουν τα ΜΜΕ οι δημοσιογράφοι χωρίς εξαρτήσεις από επιχειρηματίες) εάν εξαιρέσουμε τις προσπάθειες της zougla.gr και μερικών ακόμα διαδικτυακών ΜΜΕ το εγχείρημα απέτυχε κυρίως επειδή οι ΠΟΛΛΟΙ επιλέγουν τα ΜΜΕ των γνωστών επιχειρηματιών για να ενημερωθούν. 

Βλέπετε όποιος θεωρεί πως η ενημέρωση είναι χάσιμο χρόνου για ιδεαλιστές απλώς διαβάζει ακόμα αυτό εδώ το ιστολόγιο που και η δική του τύχη είναι προδιαγεγραμμένη αφού αντιστέκεται σθεναρά στους νόμους της αγοράς που λένε πως ο χρόνος είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε ως άνθρωποι και κυρίως δεν είναι απεριόριστος. 

Πάντα στεναχωριόμουν για τις "απώλειες" κυρίως για αυτές που δεν είναι μόνιμες και τελεσίδικες αλλά τάχα δικές μας "επιλογές". Επιλογές που ισχυρίζονται όσοι πιστεύουν στην "παντοδυναμία" του ανθρώπου πως βρίσκονται στα δικά μας χέρια. 

Δεν θα κάνουμε σήμερα ανάλυση για την άποψη αυτή αφού εδώ και καιρό δεν θέλουμε να πείσουμε κανέναν και για τίποτα απλώς καταγράφουμε μια αλήθεια που βγάζει μάτι. 

Μια αλήθεια που όσο και εάν την αρνηθείς στο τέλος επικρατεί με την ΨΗΦΟ των πολλών που δεν θέλουν να αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ που θα τους ξεβολέψει. 

Θεμιτό να επιθυμούν την διαιώνιση μιας απάνθρωπης κατάστασης όπου επικρατεί ο ανορθολογισμός , τα δόγματα και οι "φιλάνθρωποι" φασίστες που έχουν λύσεις για τα πάντα. 

Άλλωστε τι είναι να κυβερνάς μια χώρα όπου χρωστάει το 220% του ΑΕΠ της και που μπήκε σε μνημόνια όταν χρωστούσε το 120%! 

Είναι σίγουρο πως όσο αισιόδοξος και εάν είναι κάποιος βλέπει τα αδιέξοδα και επιζητεί σωτηρία. Έτσι μην αναμένεται εύκολες λύσεις και σωτηρία όλων γιατί αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ ιστορικά. 

Ο κόσμος δεν αλλάζει από όσους πολεμούν τις αλλαγές αλλά από όσους εις βάρος των προσωπικών τους συμφερόντων πάνε κόντρα στο ρεύμα! 

Αυτά και καλή αντάμωση με τους πρώην και νυν συναγωνιστές σε μάχες που είναι σίγουρο πως δεν μπορούν να κερδηθούν χωρίς "αίμα".  

Η χώρα έφτασε εδώ που είναι σήμερα επειδή κάποιοι πολέμησαν στο Γράμμο και το Βίτσι , μπορεί ο Μητσοτάκης να θέλει να πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αλλά προφανώς αυτό δεν συνέβη ποτέ στην ΙΣΤΟΡΙΑ μας. 

Όχι βέβαια πως συνέβη και στην ιστορία άλλων λαών αφού οι εμφύλιοι δεν είναι δικό μας "προνόμιο" με σημαντικότερο για την Παγκόσμια Ιστορία αυτών που έγινε στις ΗΠΑ και δίδαξε περισσότερο ηθική από όσο όλα τα δόγματα του κόσμου. 

Το αυτονόητο που επετεύχθη με τον εμφύλιο αυτό φαντάζει ακόμα και σήμερα ξένο στις τυραννίες που δεν σταμάτησαν ποτέ να υπάρχουν σε κράτη- παρίες που αναζητούν θέση οδηγού σε έναν κόσμο που ευτυχώς για όλες και όλους εμάς και δυστυχώς για αυτούς ΑΛΛΑΞΕ. 

Το να φυτεύεις λοιπόν πεύκα μαζί με τον ΣΚΑΙ και το "Όλοι μαζί Μπορούμε" είναι αφελές ενώ γνωρίζεις πως αυτά αποτελούν βραδυφλεγείς βόμβες από τα οποία δεν μπορεί να σε σώσει κανένας. 

Ακόμα και εάν τα δάση παραμείνουν μη προσβάσιμα για τους πολλούς , ο καθαρισμός τους απαιτεί χρηματικά ποσά που κανένα κράτος δεν μπορεί να διαθέσει. 

Πέντε πάρκα έχει η πόλη και ενώ το καλοκαίρι έχει ήδη περάσει είναι ακόμα γεμάτα από πευκοβελόνες από δένδρα που είναι έτοιμα να πέσουν και από περιχαρείς "οικολόγους" που αναζητούν έναν μικρό "Αμαζόνιο" δίπλα στα πολυτελή τους και ρυπογόνα αυτοκίνητα! 

Φυτέψτε κάτι άλλο ή αναζητείστε οξυγόνο από άλλες πηγές δεν ζούμε στο 1821 αλλά στο 2021. 

ΥΓ: Έως τώρα οι εμπρηστές στην Ελλάδα ήταν μελισσοκόμοι , ηλικιωμένοι που έκαιγαν χόρτα και όσοι θεωρούν πως νοιάζεται και φθείρεται ο καπιταλισμός με το να καεί ένα δάσος ή ακόμα και μερικές δεκάδες σπίτια. Τα "οργανωμένα" σχέδια , οι ξένοι που εποφθαλμιούν και ζηλεύουν τι άραγε είναι ένα ακόμα παραμύθι όσων προστρέχουν πρόθυμοι να βοηθήσουν τους πληγέντες αλλά πάντα με άδειες τσέπες! Αφού τα λεφτά ποτέ δεν φτάνουν για να δημιουργήσουν ΑΜΕΣΑ όσα ήδη καταστράφηκαν. Τουλάχιστον η παρούσα κυβέρνηση ΠΕΤΥΧΕ να μην έχουμε και καμία 200 καμένους συνανθρώπους μας αλλά αυτό για τους "αλληλέγγυους" του πληκτρολογίου είναι ψιλά γράμματα. Άλλωστε με τι θα έσβηναν την φωτιά; Με το ίδιο προσωπικό που στο Μάτι φάνηκε ανεπαρκές. 

1 σχόλιο:

ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Πόσο άσχετος είσαι δεν λέγεται. Συνοπτικά λοιπόν ο μεγαλύτερος εμπρηστης σε αυτή την χώρα είναι το δίκτυο της ΔΕΗ και οι ιδιώτες εργολάβοι που παίρνουν ένα σκασμός λεφτά κάθε χρόνο για τις συμβάσεις καθαρισμού κάτω από πυλώνες και το δίκτυο της ΔΕΗ και δεν καθαρίζουν τίποτα. Σε μια χώρα με ανυδρους τους 6 μήνες του χρόνου δεν μπορεί να ευδοκιμήσει στα βουνά της τίποτε άλλο από το ανθεκτικό αυτοφυές πεύκο. Και τέλος επειδή είσαι παντογνώστης να πας ένα μήνα να δουλέψεις ως πυροσβέστης να δεις από κοντά πως είναι και ύστερα να μιλάς για ανεπάρκεια.